De juiste balkondeuren voor jouw woning vind je hier!

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

De juiste balkondeuren voor jouw woning vind je hier!

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
 Woonkamer door Esra Kazmirci Mimarlik,
Loading admin actions …

Heeft jouw woning nieuwe balkondeuren nodig en ben jij op zoek naar inspiratie en tips? Dan ben je bij dit Ideabook aan het juiste adres! Waar begin je en welk type deur past het beste bij jouw huis? Terechte vragen want de deuren en kozijnen bepalen voor een groot deel de uitstraling van je huis en zorgen hiermee voor een eerste indruk. 

Welk model en welke stijl je kiest is natuurlijk helemaal afhankelijk van je persoonlijke stijl en de keuze is reuze. Voordat je een keuze voor een balkondeur maakt zijn er een aantal zaken waar je over na kunt denken. Zo is er bijvoorbeeld keuzemogelijkheid in de grootte van de glaspartij, de materiaalsoort en het type deur. Om je een eindje op weg te helpen hebben we in dit artikel een aantal inspirerende voorbeelden en ideeen voor je op een rij gezet. 

Kijk je met ons mee? 

Welk type deur kies je?

Balkondeuren, of deuren voor je pui, zijn verkrijgbaar in verschillende typen, stijlen en materialen. Wil je bijvoorbeeld de veel voorkomende openslaande deuren of ga je juist voor schuifdeuren? Kies altijd voor deuren die naar buiten open slaan, op deze manier bespaar je binnen weer ruimte. Vouwdeuren behoren ook tot de mogelijkheid, de uiteindelijke keuze is aan jou! 

Er is niet zo zeer een goede of verkeerde optie, goede deuren zijn namelijk deuren die jij zelf mooi vindt en passend zijn bij je woning. Zie je door de bomen het bos niet meer? Vaak is de eerste ingeving de beste, ook bij het kiezen van je balkondeuren! Vind je het lastig om een uiteindelijke keuze te maken? Schakel dan de hulp van een professional in, zij kunnen je ondersteunen bij de keuze voor de juiste deuren, zodat je altijd tevreden zal zijn met het eindresultaat. 

Het bepalen van de juiste stijl

 Huizen door Ben Herzog Architect,
Ben Herzog Architect

Brooklyn Heights Addition

Ben Herzog Architect

Welke stijl je kiest is deels afhankelijk van je persoonlijke smaak, maar hangt ook nauw samen met de stijl van de rest van je woning. Bovendien zorgt de materiaalkeuze ook weer voor een bepaalde uitstraling, hierover lees je hieronder meer. 

Past de industriële stijl goed bij jouw woning? Ga dan bijvoorbeeld voor deuren van staal of hout, in combinatie met grote partijen glas. Liever een landelijke of klassieke look? Dan kunnen deuren en kozijnen van hout ook erg mooi zijn. Bij het bepalen van de stijl van je balkondeuren doe je er goed aan om vooraf zo veel mogelijk inspiratie op te doen. Kijk bijvoorbeeld naar balkons en deuren van andere huizen om je heen of zoek online naar mooie stijlen en voorbeelden. 

Duurzame materialen

Appartement aan Zee:  Terras door Grego Design Studio,
Grego Design Studio

Appartement aan Zee

Grego Design Studio

Het materiaal van je deur is samen met het type, de stijl en de kleur een belangrijk onderdeel van het uiteindelijke geheel. Bovendien komen met verschillende materialen ook verschillende manieren van onderhoud. De meest gekozen materialen zijn hout en kunststof, maar ook staal zien we steeds vaker terug. Het sterke punt van deuren van hout is dat ze veel karakter hebben, en dit is met balkondeuren van kunststof niet even snel te behalen. Het voornaamste nadeel van deuren van hout is dat veel onderhoud eisen en minder isolerend zijn. 

Kunststof kozijnen of balkondeuren van staal? Dan zit je op lange termijn goed, het onderhoud aan deze materialen is namelijk minimaal. 

Bekijk ook eens dit Ideabook vol leuke ideeën voor je terrasdeuren! 

Het kiezen van de glassoort

Royaal Boven Wonen:  Terras door Studio LS,
Studio LS

Royaal Boven Wonen

Studio LS

Om het nog even iets lastiger te maken bestaan er ook nog eens verschillende mogelijkheden wanneer het aankomt op de inzet van glas in je balkondeuren. Niet alleen kun je kiezen voor de grootte van de glaspartij in je deuren, ook zit er verschil in enkel en dubbel glas. Glas met een bijzondere afwerking is ook mogelijk! Denk bijvoorbeeld aan gezandstraald, mat glas of glas met een opvallende kleurtint. 

Om je balkon echt bij je binnenruimte te betrekken, en daarmee een zo ruimtelijk mogelijk effect te creëren, raden we je aan om te kiezen voor een grote raampartij. 

De kleur van je balkondeuren

Het is niet bij iedere materiaalsoort mogelijk om een kleur te kiezen. Zo worden kunststof balkondeuren vaak geleverd in standaardkleuren als wit, gebroken wit, grijs of bijvoorbeeld donkergroen. Hetzelfde geld voor staal, al zou je ervoor kunnen kiezen om dit materiaal te lakken. De meest voorkomende kleur die we bij deuren en puien van staal zien is tegenwoordig zwart. Ben jij iemand die snel twijfelt en zo nu en dan wat veranderingen aanbrengt? Deuren van hout zijn het meest bewerkelijk. Ga bijvoorbeeld voor een mooie beits of geef de deuren en kozijnen een opvallend kleurtje. Houd er wel rekening mee dat, wanneer je ze eenmaal geverfd hebt je ze bijna niet meer terug kunt brengen naar hun oorspronkelijke kleur! 

Over het algemeen geldt bovendien dat deuren en kozijnen in een lichte kleur zorgen voor een lichtere sfeer in huis, evenals de keuze voor je eventuele raambekleding. 

Het beste formaat

Extra verdieping wordt expatloft:  Terras door Het Ontwerphuis,
Het Ontwerphuis

Extra verdieping wordt expatloft

Het Ontwerphuis

Tenslotte is er ook nog variatie wanneer het aankomt op het formaat van je balkondeuren. Kies ervoor om ze over de gehele breedte van je woning te plaatsen of ga juist voor een kleinere en smallere variant. Daarnaast is er ook nog verschillende keuzemogelijkheden wat betreft de hoogte van je balkondeuren. Zo kun je kiezen voor deuren die van de grond tot aan het plafond lopen, maar zou je ook kunnen gaan voor lagere deuren met stijlvolle, vaste raampartijen erboven. Wat heeft jouw voorkeur? 

Met dit laatste voorbeeld zijn we alweer aan het einde van dit Ideabook gekomen. We hopen dat je genoeg inspiratie op hebt gedaan om thuis aan de slag te kunnen. Mocht dit niet het geval zijn, of wil je simpelweg nog wat meer voorbeelden en stijlen bekijken? Scroll dan zeker ook nog even langs deze foto's van schuifdeuren, terrassen en balkons! Om snel en gemakkelijk uit te komen bij foto's die perfect aansluiten bij je persoonlijke smaak en stijl kun je gebruik maken van het filter op de site. Veel kijkplezier! 

Welke stijl heeft jouw voorkeur? 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!