Nieuw interieur: kleine veranderingen met een groots effect!

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Nieuw interieur: kleine veranderingen met een groots effect!

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
Eigentijdse bungalow:  Woonkamer door Lab32 architecten,
Loading admin actions …

Ben jij op zoek naar manieren om je interieur een nieuwe uitstraling te geven? Dan ben je bij dit Ideabook helemaal aan het juiste adres! In dit Ideabook willen we namelijk laten zien dat je met de kleinste veranderingen al grote effecten kan bereiken. Op deze manier hoeft je make-over ook niet heel veel tijd in beslag te nemen en dat is natuurlijk ook mooi meegenomen. 

Hoe je precies te werk gaat en wat je zoal kunt doen? Daar helpen we je een eindje mee op weg. Of je nu op zoek bent naar ideeen voor je woonkamer, keuken of slaapkamer, de tips in dit artikel kun je bijna allemaal in elke woonruimte toe passen. 

Kijk je met ons mee? 

Verander de foto's of afbeeldingen in je fotolijsten

Laten we dit Ideabook beginnen met een vraag: hoe vaak vervang jij de foto's of beelden in je fotolijsten? Eén keer per jaar? Ieder seizoen? Of eigenlijk helemaal niet? Het ding met fotolijsten is dat we er nauwelijks naar om kijken wanneer ze eenmaal opgehangen of neergezet zijn. Het zal zelden in je opkomen om de foto's eens te verwisselen, dit komt natuurlijk mede doordat er aan je foto's of afbeelding een bepaalde herinnering kleeft. 

Toch raden we je aan om dit eens in de zoveel tijd te doen, je zal ontdekken dat ook jij weer met een frisse blik tegen je lijsten aan kijkt. Kies er bijvoorbeeld eens voor om alle foto's te vervangen voor stijlvolle zwart wit foto's of ga juist eens voor een aantal inspirerende quotes. Verander ze per seizoen of jaargetijde en pas de inhoud daar op aan. De mogelijkheden zijn eindeloos! 

Verander je woonkamer aan de hand van Feng Shui

 Woonkamer door Meero,

Wist je dat je je huiskamer meer rust en harmonie kunt geven door hem in te richten aan de hand van Feng Shui? In praktijk houdt dit in dat je zorgt voor een constante stroom van levendige energie in een bepaalde ruimte. Wanneer je zorgt dat deze energie in je woning in balans is, zul je dit ook ervaren in je gemoedstoestand. Bij deze manier van inrichten is het helemaal niet nodig om nieuwe meubels en accessoires aan te schaffen, het gaat er juist om dat je ze op een andere manier (of op een andere locatie) gaat gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan kleurbalans of de positie van je meubels ten opzichte van deuropeningen of ramen. 

Onlangs publiceerden we dit Ideabook boordevol tips en ideeën om je woonkamer opnieuw in te richten. Neem zeker even een kijkje! 

Investeer in een designer item

Eigentijdse bungalow:  Woonkamer door Lab32 architecten,
Lab32 architecten

Eigentijdse bungalow

Lab32 architecten

Een mooie eyecatcher doet het goed in ieder interieur, denk daarom eens na over het investeren in een mooi designer item. Dit kan variëren van een mooie fauteuil, een opvallend stuk art of een designer salontafel van glas. Ook wat betreft accessoires kun je je hier helemaal op uitleven. Zou je niet weten waar je naar moet kijken en wat goed past in je interieur? Neem dan eens een kijkje tussen de items van designers en ontwerpers hier bij homify. Wie weet kom je het perfecte item tegen! 

Gooi keukenspullen die je niet meer gebruikt weg

Bertus residency:  Keuken door Diego Alonso designs,
Diego Alonso designs

Bertus residency

Diego Alonso designs

Een keuken is één van de ruimtes waar we eigenlijk altijd wel wat extra ruimte kunnen gebruiken. Met de hoeveelheid spullen in onze kastjes is het ook niet gek dat je zo nu en dan dingen terugvindt waarvan je denkt dat je ze kwijt was of waarvan je verbaasd bent dat je ze hebt bewaard. Plan eens een dagje in om je keuken eens goed uit te mesten. Ga alle lades, planken en kastjes bij langs zodat je niets over het hoofd ziet. Je zult ongetwijfeld tegen spullen aanlopen die je eigenlijk niet meer nodig hebt of die kapot zijn en eigenlijk aan vervanging toe zijn. Spullen die je echt niet meer gebruikt kun je weggeven, verkopen of weggooien. 

Om je keuken op te fleuren kun je een aantal nieuwe plantjes kopen voor een frisse en fleurige uitstraling. Denk aan kruidenplantjes of kleurrijke bloemen! 

Investeer in een nieuw dekbedovertrek

 Slaapkamer door homify,

Textiel is een belangrijk element in het interieur en is bovendien ook een makkelijk te wisselen element. Door gordijnen, kussens, spreien en dekbedovertrekken zo nu en dan te vervangen kun je je woning een compleet andere look meegeven zonder dat dit al te veel hoeft te kosten. Investeer eens in nieuw beddengoed en eventueel wat mooie vloerkleden. Je zult zien dat je slaapkamer hierdoor weer als nieuw lijkt. Je kunt gaan voor syntetische materialen, maar over het algemeen zijn stoffen van natuurlijke materialen als katoen en zijde beter aan te raden. Ze blijven niet alleen langer mooi maar zorgen bovendien ook voor meer comfort tijdens het slapen. 

Zo kun je in de winter en in de zomer bijvoorbeeld verschillende materialen gebruiken. Werk in de warmere maanden met zijde, katoen en linnen en wanneer het kouder is komen (imitatie)bont en knitted materialen erg goed tot hun recht. 

Een ander kleurtje op de muur

zwaar rustieke fermette wordt luchtig en strak:  Woonkamer door Sfeerontwerp,
Sfeerontwerp

zwaar rustieke fermette wordt luchtig en strak

Sfeerontwerp

Waar we snel gewend aan raken zijn de gebruikte kleuren in onze woning. Het is zelfs zo dat je ze op een gegeven moment bijna niet meer opmerkt. Je zou dus al een heel groot en opvallende verschil kunnen maken door één wand in de betreffende kamer een andere kleur te geven. Kies voor contrasterend zwart of ga juist voor een zachte kleur als lavendel of zand. 

Het veranderen van het textiel in de badkamer

We sluiten het Ideabook van vandaag af met weer een tip die betrekking heeft tot textiel. Waar we eerder in dit Ideabook wezen op textiel in de slaapkamer, gaan we het hier hebben over veranderingen in de badkamer. De badkamer wordt namelijk intensief gebruikt waardoor textiel, zoals badmatten, douchegordijnen en handdoeken, er snel verwassen en lelijk uit kan gaan zien. Investeer zo nu en dan eens in een nieuw douchegordijn of een nieuwe badmat. Kies voor een nieuwe kleur of een opvallend materiaal waardoor je badkamer er in een handomdraai weer als nieuw uit ziet. 

Nog even verder kijken naar stijlvolle badkamers? Neem dan ook nog even een kijkje tussen deze foto's! Om snel en gemakkelijk uit te komen bij voorbeelden die perfect aansluiten bij je persoonlijke smaak kun je gebruik maken van het filter op de site. Veel kijkplezier! 

Welke aanpassingen ga jij doorvoeren in jouw interieur?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!