Een modern en minimalistisch familiehuis

Johan van Dijk Johan van Dijk
house 116, bo | bruno oliveira, arquitectura bo | bruno oliveira, arquitectura Moderne huizen Graniet
Loading admin actions …

Moderne stijl en minimalisme liggen heel erg dicht bij elkaar. Een modern huis kan vooral gekenmerkt worden door een minimalistisch interieur. Het effect kan vaak heel erg mooi zijn. Zeker bij dit prachtige huis in het noorden van Portugal is dat het geval. Een ruim familiehuis, waar kosten noch moeite gespaard zijn om zowel exterieur als interieur met elkaar in perfecte balans te brengen. Kijk mee naar dit mooie project van architect Bruno Oliveira.

Opvallend

Als je dit huis ziet in de omgeving waar het gebouwd is, dan valt op dat het een opvallend en zeker ook afwijkend element in de omgeving is. Zeker als je deze woning met het saaie blok met rijtjeswoningen vergelijkt! Erg karakteristiek gelegen en door de redelijk besloten vormgeving heeft het huis ook iets mysterieus. Je hebt namelijk geen enkel idee wat je precies allemaal achter de grote garage kunt aantreffen. Waar de buren slechts kunnen gissen wat er allemaal te zien is, hebben wij het geluk dat we dit huis uitgebreid gaan bekijken.

Besloten tuin

Achter deze muur is een besloten tuin te vinden. Een aangename binnenplaats met een veranda. En vanuit hier begint dit gebouw al wat meer geheimen prijs te geven. Minimalisme is in de architectuur een belangrijke leidraad geweest. Maar het heeft hier wel voor een heel chique en imponerend effect gezorgd. En juist de schuin lopende muur op de bovenverdieping geeft zo’n leuke en originele twist aan het ontwerp.

Slaapkamer

Eenmaal binnen bekijken we als eerste deze slaapkamer. Ook hier valt de minimalistische vormgeving direct op. Een witte ruimte waarin een donkere houten vloer wat contrast aanbrengt. Leuk is dat de vloer in feite doorloopt in de vorm van het hoofdbord van het bed. Een mooie verbinding tussen de vloer en de muur! De keuze voor een kleurige dekbedovertrek is ook zeer geslaagd. Meer heeft deze ruimte niet nodig, hij is al mooi genoeg op deze manier.

Marmer

homify Moderne badkamers Keramiek

Marmer, heel veel marmer! Wat een schitterend effect krijg je met deze prachtige steensoort als die wordt toegepast in een badkamer. En door een raam in de douche te plaatsen wordt het mooie effect van de natuursteen in het zonlicht alleen nog maar meer versterkt. Marmer en minimalisme gaan prachtig samen, deze badkamer is daarvan het ultieme voorbeeld.

Overloop en trap

De overloop is een mooie multifunctionele ruimte geworden. Hier is namelijk een zeer grote hoeveelheid aan kasten aanwezig. Ideaal voor kleding of voor het opslaan van andere spullen. In de slaapkamer zagen we net al een voorproefje van de mooie vloer, hier kun je hem nog beter zien. Bijzonder is ook dat de trap met dezelfde houtsoort bekleed is. Een donkere vloer als deze had niet beter uitgekozen kunnen worden als mooie tegenhanger van al het wit.

Kleedkamer

Dit huis heeft nog meer kastruimte, in dit geval is er een echte kleedkamer aanwezig! Wat een heerlijke luxe en wat een mooie en ontspannen ruimte om rustig je kleren uit te kunnen zoeken en aan te kleden.

Nog een badkamer!

In een familiewoning als deze is het heerlijk om een extra badkamer te hebben. En wat een prachtige minimalistische ruimte is dit geworden.

Chique woonkamer

In de woonkamer heeft het minimalistische karakter een heel chique randje gekregen. Zeker door een prachtige stoel als deze en de leuke open haard. De donkere vloer en de mooie donkere kast zorgen net voor dat extra tintje gezelligheid waardoor een zeer aangename sfeer in het huis heerst.

Afscheid uit de lucht

Vanuit de lucht nemen we afscheid van dit huis. Zie je ook hier de bijzondere indeling van de woning? De privacy van de bewoners is in ieder geval goed gewaarborgd. Een heerlijk huis om in te wonen!

Houd jij wel van een minimalistische invalshoek? Bekijk dan ook dit project.

Heb jij je huis minimalistisch ingericht? Laat het aan ons zien!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine