6 ideeën om je woonruimte efficiënt te gebruiken. | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

6 ideeën om je woonruimte efficiënt te gebruiken.

Stoa. Stoa.
Moderne keukens van Braccini + Lima Arquitetura Modern
Loading admin actions …

Wonen in een appartement kan een schitterende ervaring zijn als je de juiste ideeën hebt om je thuis de juiste ambiance te geven. Vandaag willen we je graag inspireren met een aantal schitterende ideeën die je zelf eenvoudig thuis/in je nieuwe huis zou kunnen overnemen. Ons interieur is een toevluchtsoord, een plek waar we onszelf kunnen zijn. Toch halen veel mensen niet het maximale uit hun woning; gebruiken ze niet alle woonruimte; het ontwerp van hun interieur mist vaak de nodige efficiëntie. Vandaag laten we je een zestal mooie woonideeën zien die de potentie van de leefruimte ten volle benutten. Kijk met ons mee en be inspired!

Stijlvol

Klassieke gangen, hallen & trappenhuizen van Grupo HC Klassiek

Deze woning heeft een elegante en mooie trap naar de bovenste verdieping, deze sculpturale trap versterkt de sfeer in de ruimte, maar wat doe je met het probleem van de lege ruimte onder de trap? Dit idee van de binnentuin is prachtig en zonder twijfel geïnspireerd op de Aziatische binnenhuisarchitectuur. Het zijn de zuivere, witte tinten die in deze ruimte een dominante rol spelen. Let op de kiezelstelen en de schitterende boom. We zien niet vaak zulke uitgesproken ideeën voorbij komen. Je kunt gaan voor kunstbomen, die blijven langer goed, maar je kunt ook kiezen voor een synthetische grasmat. Natuurlijke varianten zijn ook mogelijk, bijvoorbeeld in combinatie met plantenbakken. Let ook op de mooie glaswanden, die zorgen voor een schitterende transparante look in deze hal.

Openheid

In dit prachtige interieur wordt veel ruimte gecreëerd zodat de ongebruikte ruimte toch een doel krijgt. Lange planken langs de muur vormen de plek waar je je boeken kunt stallen. Zo krijgt dit interieur het uiterlijk van een bibliotheek. Natuurlijk kun je ook persoonlijke accessoires en decoratieve objecten op de planken uitstallen, waardoor je al snel een persoonlijke sfeer geeft aan je woning. In deze open ruimte is het heerlijk om te lezen en je gedachten te laten zweven.

Leeszolder

Soms heb je een plek op de zolder over waar je maar geen goede bestemming voor kunt vinden. Deze prachtige leeszone is dan een optie die je kunt overwegen. Het is een soort toevluchtsoord om de hectiek van de alledaagse realiteit (smartphone en tv) achter je te laten en eens de wereld van de literatuur binnen te stappen. Juist de geringe ruimte hier maakt dit deel van je zolder intiem en vertrouwd. Samen met een expert creëer je al snel een droominterieur. 

Thuiswerken

Als je een kamer over hebt waar je niets mee weet te doen (behalve dat je de neiging hebt er overbodige spullen in op te slaan) zal dit idee je zeker een licht doen opgaan. Richt een thuiskantoor in! We leven in een tijd waarin thuiswerken steeds meer een gemeenplaats wordt, en met al die overvolle wegen is dat geen overbodige luxe. Daarbij is het fijn om zelf voor een groot deel te bepalen hoe en wanneer je de werkzaamheden doet, waarbij je natuurlijk wel altijd met de onvermijdelijke deadline zit. Een thuiskantoor is de plek waar je beste werk op een ontspannen wijze tot stand komt. In dit geval zien we een combinatie tussen een woonkamer en een thuiskantoor. Meer mooie ideeën voor je kantoor vind je hier

Leeshoek

Als je geen zolder of kamer tot je beschikking hebt, maar je wel een fervent lezer bent en hier in je huis de nodige ruimte voor wilt creëren, dan is het idee van een leeshoek in de woonkamer een slim idee. Kies een comfortabele stoel, ga lekker zitten en de reis door de literatuur kan beginnen. Het is belangrijk dat de lichtval in de leeshoek goed is. Een juiste leeslamp helpt daarbij, zeker in de avond is dit prettig.

Washok

Nu een geheel andere suggestie om je woonruimte zo efficiënt mogelijk te gebruiken; op deze foto zie je een goede manier om een washok slim in te richten. Deze vertrekken zijn over het algemeen niet bijster groot, waardoor het aankomt op je creativiteit en ruimtelijke inzicht. In dit voorbeeld zien we een bijzonder handige kast onder de geiser, deze kast is ideaal om wasmiddelen en andere was gerelateerde zaken in op te bergen. De rest van het washok is zo een stuk ruimtelijker waardoor je genoeg bewegingsvrijheid hebt om je dagelijkse taken te doen. Wel zo handig, want er is niets zo vervelend als een onpraktische inrichting.

Deze woning is zeer stijlvol. Klik hier voor de nodige inspiratie!

Wat vind je van deze voorbeelden? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!