Slaapkamer door raphaeldesign

Hoe kun jij je eigen hemelbed maken?

Johan van Dijk Johan van Dijk

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Loading admin actions …

Heb je er altijd al van gedroomd om elke nacht in een prachtig romantisch hemelbed in slaap te kunnen vallen? Die kans kun je natuurlijk ook gewoon gaan grijpen: ga gewoon zelf een hemelbed maken! Voor alle doe-het-zelvers een erg leuke klus om mee aan de slag te gaan. Voor jezelf en je partner, maar ook een ontzettend leuk cadeau voor de kinderen. Uiteraard is het zo dat we je heel wat verschillende voorbeelden willen laten zien. Want bij elke stijl en sfeer is wel een geschikt hemelbed te vinden! We hebben de mooiste voorbeelden van diverse interieurontwerpers op een rijtje gezet. En stiekem hopen wij dat je vandaag nog aan de slag gaat om een prachtig hemelbed te gaan maken!

Vakantiegevoel

 Slaapkamer door Engel & Völkers Bodrum
Engel & Völkers Bodrum

Engel & Völkers Bodrum

Engel & Völkers Bodrum

Een hemelbed maken kan er vooral voor gaan zorgen dat jij een bepaalde sfeer en een bepaald gevoel in je slaapkamer creëert. En bij het zien van deze prachtige creatie kregen we zelf direct een vakantiegevoel. Rustiek met een koloniaal tintje en uitzicht op tropische planten… En je hoeft daar niet eens ver voor te gaan vliegen als je zoiets als dit zelf in elkaar gaat zetten. Het juiste hout en een paar leuke gordijnen zijn eigenlijk al meer dan voldoende!

Lekker eclectisch

Herenhuis IJburg Steigereiland, slaapkamer met hemelbed:  Slaapkamer door Florian Eckardt - architectinamsterdam
Florian Eckardt – architectinamsterdam

Herenhuis IJburg Steigereiland, slaapkamer met hemelbed

Florian Eckardt - architectinamsterdam

Bij een hemelbed ben je misschien al snel geneigd om te denken aan een heel erg romantisch geheel. Maar het kan natuurlijk ook gewoon een beetje wat stoerder worden: niet elke slaapkamer hoeft er uit te zien als die van een prinses of een koningin! Daarom zou je ook voor een fraaie eclectische benadering kunnen kiezen. Naast hout is ook metaal heel goed te gebruiken als basis bij een hemelbed maken. Wel is het dan handig dat je een beetje ervaring hebt met metaalbewerking! Maar zo ontzettend moeilijk hoeft dat nou ook weer niet te zijn.

Inspirerend industrieel

​Een hemelbed in het  paradijs:  Slaapkamer door Studio RUIM
Studio RUIM

​Een hemelbed in het paradijs

Studio RUIM

Je zou dit schitterende voorbeeld met de houten balken onder het plafond nog wel eclectisch op het gebied van stijl mogen noemen, maar wij noemen het toch bij voorkeur inspirerend industrieel. Wat een fantastische sfeer is hier neergezet en hoe leuk is het dat een hemelbed daar ook nog eens opvallend goed bij past. Een metalen frame rond en boven het bed past hier uitstekend, maar je zou er ook voor kunnen kiezen om hout te verven in een (zwarte) strakke hoog- of zijdeglans. Zolang het geheel maar goed past bij de industriële stijl, kun jij prima je eigen hemelbed maken.

Wel of geen gordijnen?

Een hemelbed maken doe je waarschijnlijk met de intentie om gordijnen op te gaan hangen. Handig om je slaapkamer wat intiemer te maken of juist uit praktisch oogpunt zodat je net wat donkerder kunt slapen als verduisteringsgordijnen voor de ramen alleen niet voldoende zijn. Maar is het ook altijd nodig om gordijnen op te hangen? Wel of geen gordijnen, dat is dus de vraag! In sommige gevallen is het namelijk ook erg leuk om er voor te kiezen de gordijnen juist achterwege te laten. Zo’n fraai raamwerk rond je bed geeft namelijk ook al ontzettend veel sfeer!

Gordijnenroedes aan het plafond

Hierboven beschreven we net een hoe je zonder gordijnen gebruik kunt maken van een fraaie constructie rond je bed, maar het kan natuurlijk ook andersom! Want voor een hemelbed hoef je niet per se een complete constructie te gaan bouwen. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om alleen maar gordijnroedes aan het plafond te bevestigen en daar hang je dan uiteraard mooie gordijnen aan. Een hele simpele en doeltreffende manier van hemelbed maken! Ook een super goed idee om te onthouden voor de kinderkamer!

Klamboe en andere ideeën

Vakantiehuis Schiermonnikoog:  Slaapkamer door Binnenvorm
Binnenvorm

Vakantiehuis Schiermonnikoog

Binnenvorm

Heel simpel een hemelbed maken? Het enige wat je nodig hebt is een klamboe en een punt om die op te kunnen hangen. Een haakje in het plafond is dan vaak al voldoende en als je de beschikking hebt over fraaie zolderbalken zoals hier, dan gebruik je die gewoon! Bijkomend voordeel is natuurlijk ook dat die vervelende muggen jou niet meer uit je nachtrust halen en je van die lelijke muggenbulten bezorgen. Bovendien ziet het er ook gewoon heel erg leuk uit. Maar die zolderbalken inspireren ons trouwens tot meer! Stel je voor dat je hier een kinderkamer van gaat maken met een waar hemelbed: een bed tussen de balken hoog boven de grond. Als je dat een beetje veilig maakt, dan heb je voor de kids een fantastische plek om te slapen!

Buiten de kaders denken

Zoals je ziet kun je bij een hemelbed maken heel veel verschillende kanten op. Het gaat er vooral om dat je soms ook een beetje buiten de kaders kunt denken. Zo’n oplossing als op de foto is ook een fantastisch alternatief! Al kunnen we ons goed voorstellen dat je de uitvoering van zoiets graag aan een expert overlaat. Neus gerust nog even verder rond bij ons en voor je het weet ga jij je eigen hemelbed maken!

Zit jouw ideale hemelbed hiertussen? We horen het graag! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!