Een supergezellige zolderwoning | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een supergezellige zolderwoning

Johan van Dijk Johan van Dijk
modern  door Bartolucci Architetti, Modern
Loading admin actions …

Een zolderwoning is keer op keer weer zo ontzettend leuk om te bekijken. Groot zijn deze woningen over het algemeen niet, maar gezellig zijn ze wel. Of zoals bij dit mooie project: supergezellig! Voeg er dan ook nog een leuk dakterras aan toe en het gezellige huisje is helemaal compleet. In dit geval is het eerder een studio dan een appartement, maar door de ruimte heel leuk en creatief in te richten ontstaat toch het gevoel van ruimte. Een heel charmant en landelijk huisje is hier het resultaat. Kijk mee met dit leuke project van de Italiaanse experts van Bartolucci Architetti.

Schitterende dakconstructie

Een eerste blik in de ruimte van deze studio laat direct de schitterende dakconstructie zien. Vooral bij oudere huizen is die dakconstructie een prachtig authentiek constructieonderdeel dat gezien mag worden. En daar is hier dan ook zeker voor gekozen. Een simpele laag whitewash-verf frist het dak een beetje op, maar verdere aanpassingen zijn aan het dak niet nodig geweest. Het is maar goed ook dat ze van deze ruimte een woning hebben gemaakt, het zou zonde zijn om deze ruimte een stoffige opslagruimte te laten zijn. Een klein stukje dak is wel gesloopt, en niet zonder reden: er is ook nog een prachtig dakterras aanwezig!

Licht

Het nadeel van zolders is vaak het gebrek aan licht. Gelukkig is daar hier niks meer van te merken. Er is door de toevoeging van zowel de ramen en deuren bij het dakterras als door een paar smalle ramen boven de bank heel veel daglicht dat naar binnen kan vallen. Het doorkijkje over de daken is ook een bijkomend pluspunt!  Door de keuze voor lichte kleuren wordt dit daglicht alleen nog maar meer versterkt. En dat wit heeft nog een ander bijkomend voordeel: het vergroot het ruimtelijke effect alleen nog maar meer.

Open haard

Nogmaals zien we de woonkamer, maar nu vanuit een ander perspectief. Centraal in de ruimte gelegen is de open haard. Deze prachtige stookplek geeft nog meer extra charme aan de woning en kan uiteraard ook voor een zeer aangename warmte zorgen. Maar onder het dak kan het in de zomer heel erg warm worden en dan kan de haard alleen als decoratief element dienen. Gelukkig zorgt een toegevoegde airco dan voor aangename verkoeling in dit landelijke huis. Ook hier valt weer de gezelligheid van de woonkamer op. En de creatieve oplossing voor het creëren voor een kleine slaapkamer! Die is namelijk achter de open haard gelegen en heeft daardoor een heel eigen plekje gekregen.

Badkamer

Een leuke badkamer kan natuurlijk ook niet ontbreken. De ruimte ziet er ook al zo gezellig en charmant uit. Vooral het wastafelmeubel is zo leuk en geeft een prachtig vintage tintje aan de badkamer. En ook hier is de dakconstructie weer op zo’n mooie wijze onderdeel van het interieur. Een aangename badkamerradiator zorgt dat de bewoners hier in de winter ook geen kou hoeven te lijden. Ook erg handig om de handdoeken op te kunnen hangen! De mooie grote spiegel maakt het geheel helemaal af.

Dakterras

Het dakterras is het absolute pluspunt van dit project. Hoe leuk en landelijk is dit aangename minituintje ingericht! Met zo veel planten heb je bijna geen echte tuin meer nodig. Zie jij jezelf hier al heerlijk ontbijten in de ochtendzon? Of juist vlak voor het eten nog een heerlijk glaasje wijn drinken. Tot slot kun je met een kleedje onder de sterren je dag afsluiten. Mogelijkheden genoeg voor deze ruimte! Maar dat geldt ook voor het hele appartement. Op een beperkt oppervlakte is een schitterende landelijke woning met veel potentie ontstaan.

De mooiste zolderwoningen komen op homify voorbij. Ook dit project is een ontzettend leuk voorbeeld daarvan.

Heb jij zo je eigen ideeën over het inrichten van een zolder? Deel ze dan met ons!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!