Het huis met een zwembad in plaats van een tuin | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Het huis met een zwembad in plaats van een tuin

TILL BEHNE TILL BEHNE
Moderne zwembaden van schroetter-lenzi Architekten Modern
Loading admin actions …

We nemen je dit keer mee naar Oostenrijk. En dan niet naar de besneeuwde bergtoppen maar naar het zonnige gedeelte waar een zwembad in de achtertuin geen overbodige luxe is. Het huis staat op een grond stuk van ruim 400 vierkante meter dat eigenlijk bedoeld was voor een twee-onder-een-kapwoning. Maar dat tweede huis is er nooit gekomen en dus was er genoeg plek voor een tuin met een ruim zwembad. Deze wordt aan drie zijden beschut door het huis dat aan de binnenkant is opgebouwd met Weisstannentäfer, een lokale dennenboom, en aan de buitenkant een gevel heeft van sparrenhouten. De architecten van Schrötter-Lenzi hebben er een fraai natuurlijk geheel van weten te maken dat niet alleen vanwege het zwembad een aangename luxe uitstraalt.

Zwembad

We zien hier het zwembad, de absolute eyecatcher dit huis, in zijn volle glorie. Het grootste deel van de tuin is opgeofferd voor dit zwembad en het houten vlonder daar omheen. Het hout van het vlonder heeft dezelfde uitstraling als de sparren gevel waardoor er fraai geheel ontstaat. Naast het zwembad zorgen de grote ramen beneden en op de bovenverdieping voor een prettige onderbreking in al dat hout. En het uitzicht dat je hebt terwijl je je baantjes trekt of in de zon aan het nagenieten bent, is natuurlijk helemaal niet verkeerd. 

Andere fraaie zwembaden kan je hier bekijken. En ben je op zoek naar leuke accessoires voor bij je zwembad, kijk dan hier even. Zwembaden bestaan vaak uit diverse materialen; in dit Ideabook lees je bijvoorbeeld meer over een zwembad, gemaakt van RVS. Geen zin het zelf te doen? Deze professionals doen het graag voor je.

Tuin

We kijken hier tegen de noordkant van het huis aan. En gelukkig zien we dat er nog wel een beetje tuin is overgebleven. Het groene gras past erg goed bij de natuurlijke uitstraling van het hout. Er is een heerlijk zonneterras dat deels overdekt is en waar het dus in zowel regen als zonneschijn goed toeven is. We zien ook een groot aantal flinke ramen waardoor het huis binnen wel erg licht moet zijn.

Woonkamer

Eenmaal binnen zien we een overvloed aan prachtig licht dennenhout op zowel de vloer, de kozijnen en het plafond. Het uitzicht door de enorme glazen pui is fantastisch en zo staat binnen en buiten altijd in contact met elkaar. Deze heerlijke open ruimte dient zowel als keuken, eetkamer en als woonkamer maar is door de vele ramen en de schuifdeuren die open kunnen alles behalve benauwend.

Drempels

Door de keuze voor schuifdeuren zijn er geen drempels tussen binnen en buiten, zodat deze twee ruimtes nog duidelijker in verbinding met elkaar. Ook is goed te zien hoe mooi de twee verschillende houtsoorten met elkaar samen gaan en de verschillende breedtes van de planken doet ook een duit in het zakje.

Werkkamer

De werkkamer is een fraaie mix van verschillende structuren en tinten hout. Het grote raam laat enorm veel licht binnen en biedt de nodige afleiding tijdens het werk. Het huis zelf is strak en modern maar de inrichting met wat oudere, vintage meubels geeft deze ruimte charme, warmte en gezelligheid.

Slaapkamer

In de slaapkamer zien we weer dezelfde structuren en tinten hout. Er is een inbouwkast in deze kamer, maar die kunnen we niet goed zien waardoor deze kamer heel minimalistisch oogt. Alleen een bed en twee nachtkastjes en de kamer is compleet. We zien een mooi groot raam naar het oosten, dat voor veel licht zorgt. En in de vensterbank kun je eventueel nog zitten en al uitkijkend over het mooie landschap een boek of de krant lezen.

Voorkant

De voorkant van het huis ligt op het westen. Het huis aan de linkerkant en de dubbele garage aan de rechterkant schermen de tuin fraai af. In het midden zien we wel een directe doorgang die uitkomt in diezelfde tuin. We zien weinig ramen en daarmee is duidelijk dat het leven zich aan de andere kant afspeelt en het zicht naar het oosten gericht is.

Zou jij je tuin grotendeels opofferen voor een zwembad? Laat hieronder je comment achter.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!