Badkamerwand inclusief openhaard:   door Boley

Scheidingswand en slaapkamer: de meest leuke ideeën op een rij!

Johan van Dijk Johan van Dijk

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Loading admin actions …

Vind jij je slaapkamer een beetje aan de grote kant en zou jet het net iets anders in willen gaan richten? Of wil je er juist een multifunctionele ruimte van gaan maken? Wat bij jou ook precies het geval is, het is erg leuk om eens na te denken over de combinatie scheidingswand en slaapkamer! Want naast een traditioneel kamerscherm zijn er nog heel veel andere manieren te bedenken op welke wijze je het aan zou kunnen pakken. En ook al focussen we specifiek op de slaapkamer, de meeste toepassingen zijn ook heel erg geschikt voor andere ruimtes in je huis. Ga er dus maar even lekker voor zitten en laat je heerlijk inspireren op alles wat met scheidingswand en slaapkamer te maken heeft.

Een echte scheidingswand

Interieurontwerp 3D impressie Slaapkamer met inloopkast:  Slaapkamer door Studio-em
Studio-em

Interieurontwerp 3D impressie Slaapkamer met inloopkast

Studio-em

Ook al focust dit artikel zich op scheidingswand en slaapkamer: het hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je scheidingswand al te letterlijk hoeft te interpreteren. Maar bij het eerste mooie voorbeeld dat we je laten zien is dat juist wel het geval. Je ziet hier een fraai voorbeeld van een muur in de slaapkamer die de ruimte net even wat intiemer en gezelliger maakt. En het is nog praktisch ook als je kijkt naar de kastjes die aan de muur zijn bevestigd. Verder is dit qua stijl en sfeer ook een erg mooi voorbeeld om naar te kijken.

Badkamer en slaapkamer

Badkamerwand inclusief openhaard:  Badkamer door Boley
Boley

Badkamerwand inclusief openhaard

Boley

Als je van plan bent om een wat grotere verbouwing uit te gaan voeren in je slaapkamer, dan is het overwegen van een combinatie van badkamer en slaapkamer ook zonder meer het overwegen waard. Maar wil je zo maar een losstaande badkuip in je slaapkamer of wil je toch wel een beetje meer dan dat? Met een fraaie scheidingswand kun jij slaapkamer en badkamer van elkaar scheiden en toch ook dezelfde ruimte laten zijn. Op deze foto is dat op prachtige wijze gerealiseerd! Vooral die open haard die is aangebracht in de scheidingswand geeft zo ontzettend veel sfeer… Stel je toch eens voor dat je in bad geniet van je haardvuurtje en daarna heerlijk rozig alleen nog maar een paar stappen door hoeft te lopen naar je bed…

Mezzanine of entresol

 Kinderkamer door Yeme + Saunier
Yeme + Saunier

Chambre enfants avec mezzanine + bureau

Yeme + Saunier

Heb je een redelijk hoge slaapkamer of woon je in een studio? Denk dan eens over een alternatieve scheidingswand in je ‘slaapkamer’ na! En dan bedoelen we geen normale muur, maar in dit geval juist een verhoging. Want juist door verschillende lagen in een slaapkamer aan te brengen kun je de ruimte ook een stuk leuker en dynamische gaan maken. Bij een mezzanine ontstaat er een kleine verhoging terwijl een entresol juist een extra verdieping in de ruimte aan kan brengen. Beide zijn heel erg geschikt om je bed op te plaatsen. Heb je op dit gebied nog wat extra advies nodig? Vraag dan gewoon een interieurontwerper

Een glazen wand

 Slaapkamer door Warret & Jullion
Warret & Jullion

Glass Partition

Warret & Jullion

Wil je juist een beetje de industriële kant op gaan met de inrichting van je slaapkamer? Overweeg dan zo’n stoere industriële glazen wand in je slaapkamer als scheidingswand! Op de foto hebben we gekozen voor een voorbeeld waarbij de combinatie van slapen en wonen centraal staat. Een heel erg goed idee als je in huis geen aparte slaapruimte kunt creëren, maar als je juist in de woonkamer nog wel wat ruimte over hebt. Zo heb je twee ruimtes in één!

Een kast

Roomdivider met blauwstaal schappen:  Woonkamer door Medie Interieurarchitectuur
Medie Interieurarchitectuur

Roomdivider met blauwstaal schappen

Medie Interieurarchitectuur

Kasten als scheidingswand zijn heel erg eenvoudig om toe te passen en je kunt er bovendien bij een herinrichting ook heel eenvoudig wat anders mee gaan doen. En de mogelijkheden op het gebied van kasten zijn natuurlijk heel erg gevarieerd: je kunt voor een traditionele boekenkast kiezen, maar ook een kast voor kleding of juist om leuke accessoires en spulletjes in te plaatsen is een idee dat we zeker aan kunnen raden. Ook erg leuk om zelf je doe-het-zelf kwaliteiten op los te gaan laten door een fraaie kast te gaan timmeren.

Een groene scheidingswand

Mobile groenewand bij ZienXL Waarland:  Binnenbeplanting door Degroenewand.nl
Degroenewand.nl

Mobile groenewand bij ZienXL Waarland

Degroenewand.nl

Waar de een van een mooi strak design houdt, ziet de ander juist liever een meer natuurlijke omgeving. Zoals je weet valt over smaak niet te twisten, dus geven we graag de nodige voorbeelden. Een groene scheidingswand in de slaapkamer kan ook een heel erg leuk effect geven. Plaats hoge planten, al dan niet in een bak die je slaapkamer in twee ruimtes verdeeld. En naast een fraai beeld zorgt het ook nog eens voor een gezond luchtklimaat in je slaapkamer!

Gordijnen

Maatwerk keukenontwerp:  Eetkamer door Grego Design Studio
Grego Design Studio

Maatwerk keukenontwerp

Grego Design Studio

We vliegen door al die leuke voorbeelden heen en zijn alweer bij de laatste suggestie aanbeland. En dan bedoelen we in dit geval gordijnen! Niet alleen om voor het raam te hangen (uiteraard ook onmisbaar in een slaapkamer) maar vooral ook om als scheidingswand in je slaapkamer te gebruiken. Creëer je eigen hemelbed of doe iets anders leuks met die gordijnen. En wil jij je nog verder laten inspireren op het doe-het-zelf gebied? In dit artikel geven we je graag nog wat meer voorbeelden!

Heb jij een scheidingswand in de slaapkamer? Wij horen er graag over! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!