Do it yourself: 6 x een podium voor je bed!

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Do it yourself: 6 x een podium voor je bed!

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
 Slaapkamer door better.interiors,
Loading admin actions …

Een podium voor je bed? Ja, echt! Door te kiezen voor een podium rondom of onder je bed, maak je van dit element het centrale middelpunt van je slaapkamer! Hoe je dit precies doet en wat voor soorten er zijn? Dat zie je terug in dit artikel. Je bent hier dus zeker aan het goede adres wanneer je op zoek bent naar wat inspiratie voor je slaapkamer! 

In dit Ideabook hebben we namelijk een aantal leuke voorbeelden voor je op een rij gezet om je een eindje op weg te helpen, mocht je zelf aan de slag willen gaan. We lopen verschillende exemplaren bij langs om zo veel mogelijk verschillende stijlen te laten zien. Je kunt deze voorbeelden als inspiratie gebruiken, maar je kunt ze natuurlijk ook helemaal kopiëren! De keuze is aan jou!

Kijk met ons mee en laat je vooral inspireren door onderstaande voorbeelden!

Begin met het ontwerpen van je podium

Amsterdam Urban Loft:  Slaapkamer door Bureau Fraai,
Bureau Fraai

Amsterdam Urban Loft

Bureau Fraai

Een goed begin is altijd het halve werk, begin daarom met het oriënteren op het design van je podium. Maak een moodboard die je kunt gebruiken om je eigen ontwerp te perfectioneren. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een ombouw met extra opbergruimte om ruimte te besparen? Kies dan voor slimme opbergmogelijkheden in de vorm van lades of planken. Je kunt zelfs je nachtkastjes in het podium integreren zodat je die niet nog los aan hoeft te schaffen. 

Beslis tijdens dit proces ook welke materialen en kleuren je wilt gaan gebruiken en werk de tekening tot in detail uit. Mocht je er niet helemaal uitkomen, dan zou je er altijd voor kunnen kiezen om de hulp van een professional in te schakelen. Zelfs de uitvoering van het project zou je aan hen over kunnen laten.

Een podium met lades

 Slaapkamer door paola bagna,
paola bagna

Main space

paola bagna

We noemden het hierboven al even kort: de mogelijkheid van het toevoegen van extra opbergruimte aan het podium van je bed. Vooral wanneer je te maken hebt met een kleine(re) slaapkamer kan dit erg praktisch zijn. Heb je veel extra opbergruimte nodig? Kies er dan voor om je bed te verhogen door de bedombouw hoger te maken. Hiermee creëer je hogere lades waardoor je meer kwijt kunt. Bovendien zorgt een hoger bed er ook voor dat je iets makkelijker in en uit bed kunt stappen, en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen! 

Ben je op zoek naar meer ideeën voor een uniek bed? Onlangs publiceerden we dit Ideabook waar een aantal bijzondere exemplaren voor je op een rij hebben gezet. Neem zeker even een kijkje! 

Het materiaal

De uiteindelijke keuze voor het materiaal hangt natuurlijk nauw samen met de stijl die je voor ogen hebt voor je slaapkamer. Ben je er nog niet helemaal uit wat voor stijl je terug wilt zien in je slaapkamer? Probeer dit dan eerst te bepalen om te zorgen dat het uiteindelijk een mooi en samenhangend geheel wordt. 

Zo kun je kiezen voor een podium van hout, maar ook binnen deze materiaalsoort zijn er nog heel wat keuzemogelijkheden! Kies bijvoorbeeld voor het gebruiken van oude pallets, natuurlijk en onbewerkt hout of ga juist voor kersenhout in combinatie met leer. Liever geen hout? Je kunt het podium ook stofferen! Hierover lees je verderop in dit Ideabook meer. 

Andere benodigdheden

Wanneer je je ontwerp en stijl goed voor ogen hebt en een keuze voor een materiaalsoort gemaakt hebt, kun je eindelijk gaan inkopen wat je nodig hebt! Wist je trouwens dat je sommige materialen in de bouwmarkt al op maat kunt laten zagen? Dit scheelt je thuis weer een hoop werk! 

Ga ook na welke andere tools je nog nodig hebt om je podium te realiseren. Hierbij is het dus belangrijk dat je van tevoren goed uitwerkt hoe je dit element in elkaar gaat zetten. Denk bijvoorbeeld aan een boormachine, schroevendraaier, schroeven en wellicht pluggen. Wil je je podium een bijzondere kleur geven? Investeer dan ook in verf of in een mooie textielsoort!

Een bijzonder design

 Slaapkamer door homify,

Als je besluit om helemaal zelf aan de slag te gaan met het podium voor je bed, dan beslis je zelf de stijl en de vormgeving. Je kunt je voorstellen dat je hier helemaal los kunt gaan! Kies bijvoorbeeld voor een mooie mix van materialen en werk met contrast. Kies niet alleen voor stijlvolle kleuren maar denk ook in contrast bij het gebruik van materialen. Een combinatie die het altijd goed doet is hout met leer, het is dan ook niet voor niks dat we deze combi vaak terugzien bij designer items voor je interieur. Hoe je dit tot uiting kan laten komen bij je podium? Kies bijvoorbeeld voor een podium van hout en een headboard van leer! 

Daarnaast kun je ook nog kiezen voor opvallende vormen of materialen. Vierkant mag en ligt voor de hand, maar het hoeft natuurlijk niet. Als je een beetje creatief en handig bent kun je ook gaan voor bijzondere ronde vormen!

Het bekleden van het podium voor je bed

We noemden het hierboven al een paar keer: het bekleden van je podium is zeker een interessante mogelijkheid. Ook hier zijn weer verschillende manieren om dit tot uitvoering te brengen. Zorg wel dat dit netjes gebeurd, want het kan al snel zo gaan dat je bed een goedkope uitstraling krijgt wanneer het er niet professioneel uit ziet. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om dit door een professional te laten doen, dan ben je zeker weten gegarandeerd van een mooi resultaat! Zorg dat je altijd kiest voor slijtvaste materialen. Je bed wordt intensief gebruikt en je wilt er uiteindelijk zo lang mogelijk van kunnen genieten! 

Met dit laatste idee zijn we alweer aan het einde van dit Ideabook gekomen! Ben je op zoek naar meer inspiratie voor het inrichten en indelen van je slaapkamer? Kijk dan ook nog even tussen deze foto's! Wie weet kom je nog iets tegen om thuis te kopiëren. Veel kijkplezier! 

Het idee achter een podium voor je bed

 Slaapkamer door VALENTIROV&PARTNERS,
VALENTIROV&PARTNERS

apartment V-21

VALENTIROV&PARTNERS

Vraag je je af wat het doel of idee achter een podium voor je bed is? Begrijpelijk, en we leggen het graag aan je uit! Soms wil je je slaapkamer of interieur even een unieke draai geven! Geen meubels van de grote Zweedse meubelgigant en jammer genoeg zijn designmeubels vaak onbetaalbaar. Je kunt er dan altijd nog voor kiezen om zelf een bedombouw te maken om van je bed de eyecatcher van je slaapkamer te maken! En waarom dan geen podium? Een podium voor je bed kan extra opbergruimte bieden, op een creatieve manier ruimte besparen en je weet zeker dat bijna niemand hetzelfde bed als jouw heeft! Lees snel verder om te kijken waar je begint.

Zie jij het al voor je, een podium voor je bed? 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!