Laat je huis stralen; verstop je vuilniscontainer | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Laat je huis stralen; verstop je vuilniscontainer

TILL BEHNE TILL BEHNE
Familie tuin Utrecht Scandinavische tuinen van Buro Floris Scandinavisch
Loading admin actions …

We produceren met z'n allen dagelijks nogal een hoop afval. En dat moeten we natuurlijk ergens kwijt. Maar prullenbakken, containers en andere plekken waar we ons vuilnis bewaren komen de uitstraling van ons huis meestal niet ten goede. In dit Ideabook bespreken we daarom een aantal slimme oplossingen waarmee je je vuilniscontainer, prullenbak of wat dan ook uit het zicht kan houden en daardoor je huis in volle glorie kan laten stralen.

Plaats ‘m achter een heg

Familie tuin Utrecht Scandinavische tuinen van Buro Floris Scandinavisch
Buro Floris

Familie tuin Utrecht

Buro Floris

Kies je graag voor een natuurlijke oplossing, zet je vuilniscontainer dan achter een heg. Dat kan een bestaande heg zijn, maar je kan er ook eentje speciaal voor deze gelegenheid neerzetten. Een heg is vrij makkelijk en in principe overal te plaatsen dus doe dat op de meest handige een logische plek. Dat zal wellicht voor of naast het huis zijn zodat je de container makkelijk neer kan zetten om te worden opgehaald.

Verstop ‘m achter een wandje

Ben je minder van het natuurlijke, maar meer van het strakker en moderne kan je in plaats van een heg ook voor een wandje kiezen. Dat kan een wandje van aluminium zijn of een afscheiding van kunststof of een ander materiaal dat goed bestand is tegen de elementen. Verder geldt natuurlijk het zelfde principe als bij de heg. De meest logische plek om de container neerzetten is voor, dan wel naast het huis zodat deze makkelijk aan de straat te zetten is. Maar wel zoveel mogelijk uit het zicht.

Zet ‘m in een schuurtje

Een prima plek voor een vuilniscontainer is natuurlijk het schuurtje achter in de tuin. Een vrij logische plek. Daar staat een container droog en veilig en hartstikke uit zicht. Wel moet je bedenken hoe je hem aan de voorkant van je huis krijgt, om hem aan de straat te zetten als deze moet worden opgehaald. Ideaal is als je tuin en achterom heeft en je zo de container aan de straat kan zetten. Als dat niet het geval is moet je de container namelijk door je de huis rijden en dat is wat minder prettig.

Verstop ‘m in de grond

Een andere oplossing is de vuilniscontainer onder de grond te stoppen. Voor deze variant heb je wel wat ruimte nodig. Je zou een soort takelsysteem kunnen bedenken waarmee je de container naar beneden laat zakken en weer omhoog kan halen. Maar laten we eerlijk zijn, dat is wel heel veel moeite om een vuilniscontainer uit het zicht te houden. Wat je wel zou kunnen doen is een stukje uitgraven en daar een soort schuine helling naartoe laten lopen. De vuilniscontainers, tegenwoordig vaak voorzien van wielen, kunnen dan makkelijk naar boven en naar beneden rollen, maar staan wel uit het zicht. Zorg wel dat je er een klein soort afbakening omheen zet. Anders loop je het risico er in te vallen.

Zet ‘m in een box

Familietuin met kookeiland Moderne tuinen van House of Green Modern
House of Green

Familietuin met kookeiland

House of Green

Heb je een voortuin met wat ruimte kun je ervoor kiezen om een (metalen) box neer te zetten, precies groot genoeg om een of meerdere containers in te zetten. Dat is naast praktisch ook een hele fraaie oplossing. Ben je niet zo van metaal kun je er natuurlijk ook voor kiezen om het geheel van hout te maken. Dan heb je een soort kleine mini schuur, maar dan alleen voor je container. Wellicht kan je hier ook nog dingen kwijt als de fietspomp, een bezem om de stoep te vegen of andere kleine praktische dingen.

Bouw er een stenen muurtje omheen

Korven en haarden Moderne tuinen van Gardeco Modern
Gardeco

Korven en haarden

Gardeco

Een duurzame optie, wellicht als een fraai verlengde van je huis, is een stenen muur om de container heen bouwen. Als je zou kiezen voor dezelfde steen als je huis, valt het kleine bouwwerk nog minder op en is je container dus optimaal verstopt. Deze oplossing zou bijvoorbeeld prima naast je huis passen, daarmee loopt – zeker als je voor dezelfde steen als je huis hebt gekozen – het huis een klein stukje door en heb je eigenlijk niet in de gaten dat het hier gaat om een plek voor je vuilniscontainer.

Schilder of besticker ‘m

Moderne garage van homify Modern

Denk je nou na het lezen van alle bovenstaande opties: jeetje wat een moeite voor een vuilniscontainer, is er natuurlijk ook nog een simpelere oplossing. In plaats van iets te bouwen waar je de container achter verstopt, kun je de container natuurlijk ook zelf camoufleren. Afhankelijk waar de container staat, kun je deze aanpassen aan de omgeving door middel van hem te beschilderen of er een sticker op te plakken. Dus staat de container in een groene omgeving schilder er dan gras op of plak er een sticker van bladeren op. En zo kan je al schilderend of stickerend natuurlijk alle kanten op en de container perfect in zijn omgeving laten opgaan.

Benieuwd achter welke hekken en schuttingen je jouw container zou kunnen verstoppen? Neem hier eens een kijkje. Deze professionals weten trouwens alles van afvalverwijdering en in dit Ideabook lees alles over het kiezen van je ideale garagedeur.

Waar heb jij je vuilniscontainer staan? Laat hieronder je comment achter.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!