Je toilet creatief inrichten? Zo doe je het! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Je toilet creatief inrichten? Zo doe je het!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Blue Moorings, Dartmouth | Devon Eclectische badkamers van Perfect Stays Eclectisch
Loading admin actions …

Hoe ziet jouw WC eruit? Wees eens eerlijk? De meeste toiletruimtes hebben een wat kleurloze inrichting met witte, zwarte of grijze tegels. Maar er is nog zoveel meer mogelijk! Met wat simpele aanpassingen kun je deze plek heel simpel tot een echte designruimte omtoveren. En daar heb je veel profijt van want je brengt gemiddeld een uur per week door op deze plek (en sommigen nog veel langer). Wel zo prettig wanneer je dan ook kunt genieten van wat schoonheid om je heen. De WC is een zeer geschikte plek om al je creativiteit uit te leven zonder al teveel risico's. Door de kleine ruimte is het toilet natuurlijk bij uitstek geschikt voor een experimentje. Bevalt een kleur of element je niet, dan pas je dit zeer snel aan. Laat je inspireren door alle creatieve ideeën om deze ruimte in te richten!

Toilet inrichting

De inrichting van je toilet is natuurlijk niet alleen maar een kwestie van smaak maar ook van de stijl en sfeer van de rest van je interieur. Het is mooi wanneer je toilet een harmonieus geheel vormt met de rest van je interieur. Maar je kunt er natuurlijk ook bewust een uitzondering op maken. Kies je voor dit laatste, zorg er dan wel voor dat het design wel op een aantal details aansluit bij de rest van je inrichting qua stijl en sfeer.

* Heb je een modern interieur? Kies dan ook voor strakke vormen, grijze tegels en bijvoorbeeld betonverf. Heb je een meer natuurlijk interieur?Plaats dan bijvoorbeeld natuurlijke elementen, een houten vloer en een wasbak van natuursteen.

* Wil je geen grote verbouwing in je WC? Dan kun je met een simpele plank boven je toilet, een fraaie grote spiegel of een aparte print toiletbril al een totaal andere sfeer neerzetten in je toilet.

* Voor een creatieve touch kun je muurstickers plaatsen op je bestaande tegels. Zo lijkt het net of je een creatief randje of wat losse tegels hebt met een fraai geometrisch patroon.

* Een simpele manier om je toiletruimte een make over te geven is door van de wand achter je toilet een accentmuur te maken bijvoorbeeld met strips natuursteen over je bestaande tegels of met planken steigerhout. 

* Voor een industrieel accent laat je al je waterleidingen en verwarmingsbuizen in het zicht en spuit je ze in een fraaie metallic kleur zoals goud, koper of oud zilver. Laat de muur achter je WC ruw en onbewerkt, een fraaie industriële lamp erbij en klaar is de WC in industrial sfeer.

* Evenals voor de badkamer geldt ook voor je toilet: ruim losse spullen op in een kast elders dus geen zakken met WC rollen, pakken maandverband en flessen schoonmaakmiddel in het zicht. Het helpt namelijk niet voor die uitnodigende sfeer.

* Je toilet hoeft niet kaal en leeg te zijn: je kunt er rustig een fraaie lamp ophangen, stijlvolle spiegel en wat accessoires die passen in de totale sfeer.

Een fraai accent als blikvanger

Toilet Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Studiohecht Modern

Een toiletrenovatie hoeft niet complex te zijn. Met een nieuwe tegelwand achter je toilet voorzien van een fraai accent kun je al een totaal andere sfeer neerzetten. In dxit voorbeeld werd dit bereikt met een fraaie nis met natuursteen voorzien van de juiste sfeerverlichting. Zeer elegant en stijlvol! 

Donker & licht

Wc Toiletten sterrenhemel plafond verlichting met glasvezel LED van MyCosmos Scandinavisch
MyCosmos

Wc Toiletten sterrenhemel plafond verlichting met glasvezel LED

MyCosmos

Een ander voorbeeld van een accentmuur met tegels achter het toilet zien we in dit voorbeeld. Een zeer goed idee is ook om te spelen met accenten in de vorm van donker en licht zoals hier zeer fraai is gedaan. Een donkere accentmuur met nissen in een lichte kleur voorzien van fraaie sfeerverlichting. Een perfecte plek ook voor wat fraaie bijzondere accessoires. 

De vloer door laten lopen

Een goede manier om je toilet aan te laten sluiten bij de sfeer en het ontwerp van je hal is door de vloer door te laten lopen in alle ruimtes zoals in dit voorbeeld. De combinatie van dezelfde kleuren en deze doorlopende vloer zorgt voor een mooi samenhangend geheel. 

Spelen met kleur

Je toilet is de ruimte bij uitstek voor een gewaagd kleurexperiment zoals we hier zien met kobalt- en donkerblauw. Door de strakke blauwe wanden in twee tinten ontstaat toch een vrij rustig en harmonieus beeld. Reken maar dat je gasten hier iets over zullen zeggen!

De keuze voor het juiste toilet

We zouden het bijna vergeten: maar ja, het belangrijkste in deze ruimte is natuurlijk het toilet zelf. Daar wil je graag comfortabel op kunnen zitten op een bril die passend is  en goed zit, zonder opspattend water bij het doortrekken. We geven je wat tips voor de keuze van het juiste toilet:

* Er zijn duoblok, staande en wandclosets. Tegenwoordig wordt er meestal gekozen voor het wandcloset.  Optisch zeer fraai maar dit vraagt wel iets meer werk om het reservoir in te bouwen. Soms is er ook geen aanvoer aanwezig in de muur en moet deze worden omgelegd. Voordeel van een wandcloset is dat je goed kunt schoonmaken onder het toilet.

* Je kunt kiezen voor een diep- of vlakspoel toilet. Bij een diepspoel toilet verdwijnt alles direct maar kan er water omhoog komen. Bij een vlakspoeltoilet blijft alles liggen. Dit heeft als nadeel de onaangename geurtjes en extra schoonmaakwerkzaamheden.

* Ook zijn er verschillende groottes: compact, standaard of verlengd. Waar je voor kiest hangt af van de beschikbare ruimte. Het verlengde toilet is ook geschikt voor minder valide mensen.

* Wist je dat je toilet 30% van al het water in huis verbruikt? Wanneer je een milievriendelijk toilet belangrijk vindt, dan kun je ook kiezen voor een toilet met bespaarknop. Daarmee bespaar je flink wat water (en dus ook geld op je waternota).

Een leuke print behang

Nee, je hoeft niet altijd tegels op de muur te plaatsen. Je kunt ook kiezen voor betonstuc, behang, speciale waterafstotende verf of een coating. Mogelijkheden te over dus om je WC een totaal andere look te geven! Ook glazen tegels zijn een nieuwe trend. In dit artikel lees je er meer over.

Toilet tegels inspiratie

Om je nog wat meer ideeën te geven wat je zoal met je toilet kunt doen en wat de mogelijkheden zijn qua soorten tegels hebben we nog wat inspirerende voorbeelden voor je verzameld.

Met tegels met geometrische print zet je gelijk de toon in je toilet!

En je kunt ze ook combineren met een wild kleurtje…

Zwart-wit blijft een klassieker maar doe eens iets anders met dit thema zoals hier.

Met beton stucwerk en accenten in zwart metaal zorg je voor een zeer verfijnde, elegante moderne look.

modern  door Black and Milk | Interior Design | London, Modern
Black and Milk | Interior Design | London

Modern New Home in Hampstead – guest bathroom

Black and Milk | Interior Design | London

Hout, kleur en een schilderij voor een unieke huiselijke sfeer. Knus en warm!

Blue Moorings, Dartmouth | Devon Eclectische badkamers van Perfect Stays Eclectisch
Perfect Stays

Blue Moorings, Dartmouth | Devon

Perfect Stays

Een leuk idee voor duikfanaten.. een aquarium in je badkamer

Met wat bling voeg je ook veel sfeer en elegantie toe aan je toilet

Ook een wand met mozaïektegels zorgt voor een prachtige blikvanger zeker wanneer je dit combineert met een houten spiegel.

Simpel en zeer fraai: een vloer met tegels met geometrische print en de kleuren laten terugkomen in de muren.

Wil je graag wat meer tips bij het inrichten van je toilet, lees dan ook even dit artikel.

Welke tips waren het meest bruikbaar voor je? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!