Handig: zo creëer je opbergruimte onder een schuin dak!

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Handig: zo creëer je opbergruimte onder een schuin dak!

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
 Ramen door Solenne Brugiroux Architecte,
Loading admin actions …

Heeft jou woning een schuin dak? Dan is de kans groot dat de ruimte direct onder het dak vaak onbenut blijft. We kunnen ons voorstellen dat het lastig kan zijn om een schuine, lage en krappe ruimte optimaal in te delen, maar daarom ben je bij ons aan het juiste adres! Probeer deze ruimte niet te zien als een loze ruimte, want er zijn ontelbaar veel mogelijkheden om hem optimaal tot zijn recht te laten komen. Door middel van schuifdeuren zou je deze ruimte in een handomdraai om kunnen toveren tot praktische bergruimtes! En wie wil dit nou niet, want veel mensen hebben vooral een tekort aan opbergruimte in huis. 

In dit Ideabook hebben we een aantal inspirerende voorbeelden voor je op een rij gezet, allen voorzien van bruikbare en handige tips! Denk bijvoorbeeld aan het realiseren van een inloopkast of bergruimte met een extra loungehoek! We hopen je met dit artikel dan ook een eindje op weg te kunnen helpen bij het vinden en creëren van de perfecte opbergmogelijkheden voor bij jou thuis! 

Kijk nu eerst snel mee en laat je inspireren! 

Een ingebouwde kledingkast

Een inloopkast is voor velen een droom en waarom zou je die niet waarmaken onder een schuin dak? De zolder is bij uitstek geschikt voor het realiseren van de perfecte walk-in closet! Waar je het beste mee kunt beginnen? Op maat gemaakte kasten zijn perfect om de aflopende ruimtes onder het schuine dak praktisch in te delen, zoals ook op deze foto te zien is. Je kunt kiezen voor open kastruimte, gesloten kasten of een combinatie van beide. Ga voor 'normale' kastdeuren of kies juist voor schuifdeuren, om nog meer ruimte te besparen. 

Zie jij het wel zitten om een inloopkast op zolder te creëren? Zorg dan voor voldoende inval van natuurlijk daglicht, eventueel met behulp van grote dakramen. Is dit niet mogelijk? Dan is een goed verlichtingsplan essentieel! Je wilt natuurlijk wel goed kunnen zien wat je voor je hebt bij het uitzoeken van je outfits. 

Een hangroede voor kleding

 Kleedkamer door homify,

Een aanvulling op bovenstaand idee, is het ophangen en toevoegen van een hangroede voor je kleding. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om achter de hangroede, door middel van schuifdeuren, kastruimte te creëren waardoor je twee vliegen in één klap slaat. Kun je je inbeelden hoeveel kleding je onder een schuin dak kwijt kunt als je de gehele lengte van de wand zou kunnen gebruiken? 

Is een (extra) kledingkast voor jou overbodig? En ben je op zoek naar ideeën en inspiratie om je hele zolderverdieping een make-over te geven? Bekijk dan eens dit Ideabook dat we kortgeleden publiceerden, je vindt er leuke voorbeelden om je zolder optimaal te benutten! Zo vind je er een geweldig voorbeeld van een complete spa op de bovenste verdieping van een woning!

Opbergmogelijkheden en zitruimte

De verdieping onder een schuin dak, vaak de zolder, wordt ook vaak gebruikt als extra woonvertrek. Denk aan een slaapkamer, fitnessruimte of kantoor aan huis. Is dit bij jou ook het geval? Dan vind je het misschien leuk om ook hier een knusse ruimte te creëren. Heeft deze verdieping bij jou ook nog eens een dakkapel? Dat is helemaal mooi meegenomen! 

De dakkapel is namelijk uiterst geschikt voor het creëren van een leuke (extra) zithoek, waarbij je kunt genieten van het uitzicht. Dit is zelfs mogelijk in combinatie met de nodige bergruimte. Leg boven op de kasten een aantal zachte kussens, meer heb je echt niet nodig! Wij zijn absoluut fan van deze oplossing, wat vind jij?

Plafondhoge inbouwkasten

Master bedroom:  Slaapkamer door Architect2GO,
Architect2GO

Master bedroom

Architect2GO

In tegenstelling tot de voorgaande voorbeelden in dit Ideabook, kun je ook kiezen voor plafondhoge inbouwkasten (ook te zien op deze foto). Hier werk je niet met de lengte van de ruimte, maar maak je juist optimaal gebruik van de beschikbare hoogte van de kamer. Wanneer je de kasten afsluit met mooie deuren vormen ze samen een mooi geheel. Kies voor een gehele kastenwand van één materiaalsoort of ga juist voor contrasterende deuren. Greeploos of met mooie handgrepen, de mogelijkheden zijn eindeloos! 

Als je een beetje handig bent kun je en project als dit prima zelf oppakken, maar je kunt er ook voor kiezen om de hulp van een expert in te schakelen. Niet alleen kunnen ze je helpen met het optimale ontwerp, ook de uitvoering zou je aan hen over kunnen laten. 

Een wand vol planken

Zoek je een leuke manier om je spullen in het zicht tentoon te stellen? Dan is het kiezen voor kastruimte door middel van planken misschien wel een idee voor in jouw woning! Net als bij het voorgaande voorbeeld kun je ook bij deze opbergmogelijkheid kiezen om alle beschikbare ruimte en de hoogte te gebruiken. Eén van de voordelen van het ophangen van planken is dat je ze zelf gemakkelijk passend kunt maken voor iedere ruimte, dus ook in jouw woning! Kies ervoor om ze in dezelfde kleur als de achterliggende wand te verven, of ga juist voor contrast en ga voor een opvallende kleur planken – of achterwand! 

Deze optie is ideaal voor wanneer je een bibliotheek of werkt ruimte wilt creëren, maar ook voor andere creatieve uitingen is dit erg leuk. Denk bijvoorbeeld aan een hobbyruimte! Het kiezen voor planken is trouwens ook erg goed te combineren met één van de andere voorbeelden in dit Ideabook!

Ladekasten

We sluiten dit Ideabook af met het idee voor het plaatsen van (inbouw)ladekasten. Deze zijn prima geschikt om te plaatsen onder het laagste gedeelte van je schuine dak. Je zou ze zelfs af kunnen wisselen met planken of kasten met schuifdeuren. 

We hebben veel verschillende opties laten zien, maar in dit Ideabook zagen we toch veel inloopkasten en kleedkamers terug. Mocht je nou nog wat meer inspirerende voorbeelden willen zien? Kijk dan even tussen deze foto's, die overigens ook erg geschikt zijn voor ruimtes met rechte wanden! Om snel en gemakkelijk uit te komen bij foto's die goed aansluiten bij je persoonlijke stijl en smaak kun je gebruik maken van het filter op de site. Kies jij bijvoorbeeld voor landelijk, minimalistisch of juist klassiek? 

Welke optie spreekt jou aan? Laat het ons weten in de comments! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!