Slim: 6 tips voor meer netheid in huis!

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Slim: 6 tips voor meer netheid in huis!

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
 Woonkamer door Diff.Studio
Loading admin actions …

Tips voor het organiseren van je huis zijn altijd welkom, nietwaar? Daarom hebben wij in dit Ideabook een zestal tips voor je op een rij gezet om je een eindje op weg te helpen. Of je nu op zoek bent naar input en inspiratie voor de hal, de woonkamer, de slaapkamer, de badkamer of je keuken, deze tips zijn allen gemakkelijk toe te passen in verschillende ruimtes. 

Ben jij bezig met het opruimen van je hal? Dan zijn de tips voor het organiseren van je schoenen en het toepassen van hangers handig om in je achterhoofd te houden. Ben jij helemaal klaar met de rondslingerende kleding en was? Ook hier hebben we een aantal tips voor die er vast en zeker voor kunnen zorgen dat de was sneller gedaan is en ook het aankleden sneller verloopt. 

Kijk je met ons mee? 

Een kast of planken voor al je boeken en tijdschriften

 Woonkamer door Diff.Studio
Diff.Studio

Paris apartment

Diff.Studio

Boeken, tijdschriften en kranten. We bewaren ze na het lezen vaak en onze verzameling kan dan ook al snel groeien, vooral wanneer je in het bezit bent van een aantal abonnementen. Je doet er dan ook goed aan om een vaste opbergplek te creëren. Dit kan een lectuurbak naast de bank zijn, maar wanneer je collectie al iets groter is dan is het even zoeken naar andere stijlvolle mogelijkheden. Je kunt al je boeken of tijdschriften opstapelen op de grond of bovenop een mooi dressoir, maar denk bijvoorbeeld ook eens aan een mooie kast waarin je alles kunt opbergen. 

Die lastige ruimte achter de bank is ideaal voor dit soort oplossingen! Onlangs schreven we dit Ideabook vol inspiratie en mogelijkheden voor de (vaak) onbenutte ruimte achter je bank. Neem zeker even een kijkje! 

Het organiseren van je verzameling schoenen

Ben jij in het bezit van een aardige collectie schoenen? Good for you! Zorg er in ieder geval voor dat ze niet rondslingeren door het hele huis, maar dat ze op een vaste plek netjes uitgestald of opgeborgen zijn. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus je zult ongetwijfeld een manier vinden die jou bevalt. Kies bijvoorbeeld voor een hoge, open kast en sorteer je schoenen op soort, kleur en desnoods gelegenheid. Door te werken met de beschikbare hoogte zorg je er bovendien voor dat deze opbergmogelijkheid weinig ruimte in beslag neemt. 

Andere mogelijkheden: de loze ruimte onder je trap ombouwen tot schoenenkast, het plaatsen van opbergboxen onder je bed of een gesloten kast in de hal. Waar kies jij voor? 

Een wasmand in de badkamer of slaapkamer

Design Gietvloer in de badkamer. www.designgietvloer.nl:  Badkamer door Design Gietvloer
Design Gietvloer

Design Gietvloer in de badkamer. www.designgietvloer.nl

Design Gietvloer

Rondslingerende vuile was, één van de meest genoemde ergernissen wanneer het aankomt op het huishouden. Gek, want dit is iets dat in een paar seconden opgelost kan zijn. Door het plaatsen van wasmanden in de verschillende woonvertrekken zorg je er namelijk voor dat dit probleem zichzelf oplost – mits je er zelf natuurlijk gebruik van gaat maken! 

Plaats er één in de slaapkamer, de slaapkamer van je kinderen, een kleine in de keuken en het liefst twee in de badkamer. Op deze manier voorkom je, en dat geldt voor iedereen, dat rondslingerende was een probleem blijft. Kamers blijven netjes en het sorteren van de was is ook nog eens een klus die nu minder tijd kost. Win-win! 

Het toepassen van kledinghangers in de hal

Meubels:  Gang, hal & trappenhuis door Teakea
Teakea

Meubels

Teakea

De hal is vaak een kleine ruimte waar altijd net iets te weinig ruimte is voor wat we er eigenlijk kwijt willen. Een kapstok is één van de belangrijkste elementen in je hal en gelukkig zijn deze verkrijgbaar in veel soorten en maten. Om geen overvolle, chaotische kapstok te krijgen, kun je bovendien gebruik maken van kledinghangers. Op deze manier kun je hoogstwaarschijnlijk ook nog eens meer jassen kwijt. Investeer in een aantal hangers die qua kleur, vorm en formaat hetzelfde zijn zodat, ook wanneer er jassen hangen, het een samenhangend geheel blijft! 

Wist je trouwens dat dikkere, gebogen hangers van hout beter voor je kleding zijn dan dunnere plastic hangers?Zware jassen behouden op deze manier namelijk beter hun (pas)vorm. Met name voor zwaardere kledingstukken die je in de hal ophangt erg belangrijk! 

Genoeg kastruimte voor je servies

I and Y residency:  Keuken door Diego Alonso designs
Diego Alonso designs

I and Y residency

Diego Alonso designs

Ook de keuken is een plek waar we vaak wel wat extra ruimte kunnen gebruiken. Niet alleen moet je je boodschappen, schoonmaakspullen en servies kwijt, soms heb je ook ruimte nodig voor keukenapparatuur en kookboeken. 

Ons advies voor de keuken is dan ook het optimaal gebruik maken van de hoogte. Op deze manier werk je namelijk ruimtebesparend omdat je op de 'vloer' geen extra ruimte in beslag neemt. De hoge keukenkastjes zou je kunnen gebruiken om servies en bestek dat je minder vaak gebruikt op te slaan. Heb jij in de keuken geen extra ruimte meer? Denk dan eens na over het plaatsen van een extra dressoir in de eetkamer, als soort servieskast.

Wil jij meer foto's en voorbeelden van stijlvolle keukens bekijken? Scroll dan ook nog even langs deze foto's! Bekijk je liever alleen foto's die perfect aansluiten bij je persoonlijke smaak en stijl? Dan raden we je aan om gebruik te maken van het filter, selecteer simpelweg de stijl die jou aanspreekt et voilà! 

Een georganiseerde kledingkast

Onze laatste tip van dit Ideabook heeft betrekking tot de garderobekast. Een onoverzichtelijke, rommelige kledingkast kan je in de ochtend belemmeren bij het uitzoeken van je kleding. We zijn vaak allemaal een beetje gehaast, en een vlekkeloos proces bij je kledingkast is dan wel zo fijn. Zorg er daarom ook voor dat alle kleding in je kast gestreken en schoon is, zodat je ze meteen aan kunt doen. Zorg dat de juiste schoenen bij elkaar staan en dat alle kledinghangers dezelfde kant ophangen. Dit kan al heel veel ergernissen schelen. 

Heb je hulp nodig bij het ontwerpen of maken van je kledingkast? Dan zou je er ook voor kunnen kiezen om de hulp van een expert in te schakelen. Wanneer je namelijk kiest voor een op maat gemaakte kast weet je zeker dat alle beschikbare ruimte optimaal benut wordt, waardoor jij weer op een nette en overzichtelijke manier al je spullen kwijt kunt. Beter kan niet, toch? 

Heb jij ook nog tips voor een georganiseerde woning? 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!