Het is mogelijk: een kantoor in je woonkamer! 6 tips!

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Het is mogelijk: een kantoor in je woonkamer! 6 tips!

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
Voorburg:   door Exclusive Steel
Loading admin actions …

We hebben er al vaker een artikel over geschreven: het creëren van een werkplek in je woning. Werken vanuit huis komt namelijk steeds vaker voor, maar het creëren van een werkplek die voldoet aan alle eisen kan soms nog wel eens lastig zijn. Vooral wanneer je je woning deelt met je gezin of partner.

Vandaag gaan we het specifiek hebben over het realiseren van je eigen thuiskantoor in de woonkamer. Natuurlijk kun je dit op vele verschillende manieren doen, maar er zijn altijd een aantal zaken die je in je achterhoofd kunt houden. Denk bijvoorbeeld aan een afscheiding met de woonkamer, het kiezen van de juiste verlichting en wat je kunt doen als je te maken hebt met weinig ruimte. In dit Ideabook hebben we een aantal bruikbare tips voor je op een rij gezet die we stap voor stap bij langs gaan.

Kijk met ons mee en laat je vooral inspireren door onderstaande voorbeelden!

Tip 1: Een afscheiding met een kamerscherm of muur

 Woonkamer door Meero

Een andere optie voor het afscheiden van je werkplek zou kunnen zijn om, heel simpel, een kamerscherm te plaatsen! Je kunt er dan zelfs voor kiezen om hem alleen neer te zetten wanneer je aan het werk bent en hem op te bergen wanneer je je werkplek niet gebruikt.

Wil je liever een permanente afscheiding? Dan zou je er ook voor kunnen kiezen om een dun wandje te plaatsen. Je kunt er ook voor kiezen om, net als op bovenstaande foto, een half open wand te plaatsen. Ben je handig en een beetje creatief aangelegd? Dan zou je dit project in principe zelf kunnen aanpakken, maar anders is het ook mogelijk om een professional in te schakelen! Zij kunnen je met alles helpen, van het ontwerpen tot aan de afwerking!

Tip 2: Een afscheiding met behulp van meubels

Appartement aan Zee:  Woonkamer door Grego Design Studio
Grego Design Studio

Appartement aan Zee

Grego Design Studio

We kunnen het ons goed voorstellen dat je je werkplek misschien afgescheiden wilt hebben van je woonkamer, al is het puur voor de eventuele afleiding van je familieleden of partner. Ook niet geheel onbelangrijk: op deze manier kun je duidelijk maken dat je zolang je je achter je werkplek bevindt je niet gestoord wilt worden.

Hoe je zo’n afscheiding kunt creëren zonder dat je woonkamer uit kleine hokjes gaat bestaan?  Maak simpelweg een afscheiding met behulp van meubels die je al in je woonkamer hebt staan. Denk bijvoorbeeld aan een werkplek achter de bank of maak gebruik van een roomdivider! De mogelijkheden zijn eindeloos! Hoe zou jij dit thuis het beste kunnen doen?

Tip 3: Een afscheiding met behulp van planten

 Studeerkamer/kantoor door BTL Property LTD
BTL Property LTD

Broadgates Road SW18

BTL Property LTD

Tenslotte kunnen ook planten het erg goed doen als afscheiding voor je werkplek. Kies voor grote planten en zet ze op de grond in mooie potten, of ga juist voor de wat kleinere variant en plaats die op een mooie kast of dressoir. Afhankelijk van je persoonlijke smaak zou je ook kunnen kiezen voor kleurrijke bloemen, die je dan wel iets vaker dient te vervangen.

Tegenwoordig zien we ook de trend van het ophangen van planten vaak terug komen. Er zijn verschillende systemen en elementen verkrijgbaar waardoor je zowel kleine als grote planten gemakkelijk aan het plafond bevestigd. Kies ervoor om ze op verschillende hoogtes op te hangen voor een dynamische look!

Tip 4: Een opklapbare tafel

eetkamer stadswoning:  Eetkamer door choc studio interieur
choc studio interieur

eetkamer stadswoning

choc studio interieur

Heb jij te maken met weinig ruimte maar wil je toch een fijne werkplek in je woonkamer creëren? Dan ben je zeker niet de enige! Gelukkig zijn er ook genoeg mogelijkheden om toch thuis te kunnen werken. Kies bijvoorbeeld voor een inschuifbaar of opklapbare tafel of bureau, op deze manier neemt je werkplek bijna geen extra ruimte in beslag. Er zijn tegenwoordig zelfs kasten verkrijgbaar waarmee je bureau helemaal uit het zicht kan worden opgeborgen en helemaal opgaat in de kast.

Heb je ook hier geen ruimte voor over? Dan is een alternatief natuurlijk om te kiezen voor het creëren van een werkplek aan de eettafel, ook niet heel gek! Zorg er dan wel voor dat je je werkplek opruimt nadat je stopt met werken, en dit geldt ook andersom. Niet alleen om afleiding te voorkomen maar ook door privé en werk gescheiden te houden.

Tip 5: Een plek met voldoende daglicht

Stalen bureau:  Studeerkamer/kantoor door Exclusive Steel
Exclusive Steel

Stalen bureau

Exclusive Steel

Daglicht zorgt ervoor dat je je fris en wakker voelt en wanneer je een productieve dag wilt hebben doe je er dus goed aan om je werkplek in de buurt van natuurlijk daglicht te zetten. Denk bijvoorbeeld aan een plek onder je dakraam of voor een grote raampartij. Een mooi uitzicht is bovendien ook altijd mooi meegenomen! Maak je je zorgen om mogelijke afleiding tijdens het werken? Dan zou je er ook nog voor kunnen kiezen om met je rug naar het raam toe te zitten. Is dit in jouw woning niet mogelijk? Dan kun je het gelukkig altijd nog oplossen door het kiezen van de juiste verlichting, hierover lees je verderop in dit Ideabook meer.

Tip 6: Denk aan de verlichting

We sluiten dit Ideabook af met een laatste tip met betrekking tot het kiezen en plaatsen van de juiste verlichting. Ook wanneer je een werkplek hebt die zich voor een raampartij bevindt is het goed om na te denken over de juiste verlichting zodat je ook in de avonduren (of vroege) ochtend nog wat werk kunt verzetten!

Afhankelijk van de rest van de verlichting in je woonkamer doe je er bijna altijd goed aan om te investeren in een mooie bureaulamp. Deze neemt niet veel ruimte in beslag en is goed genoeg om mee te werken. Je zou ook kunnen kiezen voor een staande lamp die fel genoeg is om je bureau te verlichten.

We hopen dat dit Ideabook je een eindje op weg heeft kunnen helpen bij het realiseren van jouw eigen kantoor in de woonkamer! Wil je graag nog meer inspiratie op doen? Bekijk dan deze foto’s ook nog even. Door gebruik te maken van het filter op de site kom je bovendien snel en gemakkelijk uit bij voorbeelden die goed aansluiten bij je persoonlijke stijl en smaak. Veel kijkplezier!

Hoe ziet jouw ideale werkplek eruit? 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!