Voor en Na: oude schuur wordt prachtige landelijke woning | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: oude schuur wordt prachtige landelijke woning

Johan van Dijk Johan van Dijk
Landelijke huizen van RUBIO · BILBAO ARQUITECTOS Landelijk
Loading admin actions …

Een oude romantische schuur kan vaak na een flinke opknapbeurt prima dienstdoen als woning. Een oplossing voor een bouwwerk dat anders gedoemd zou zijn om te vervallen tot een ruïne. Er zijn vele manieren te bedenken om zo’n verbouwing aan te pakken. De ene architect maakt de keuze om een woning van heel veel moderne elementen te voorzien, terwijl de andere er voor kiest om er een huis met een meer authentiek uiterlijk van te maken. Dit project zit daar precies tussen in: de Spaanse experts van Rubio – Bilbao Arquitectos hebben voor een zeer aangename mix van landelijke en moderne elementen gekozen.

Voor: romantisch

Je hebt misschien al wel de nodige Voor en Na’s op homify voorbij zien komen. Vaak zie je op de ‘Voor-foto’ een zeer lelijk interieur of een vervallen oud huis. Maar in dit geval zie je weliswaar een wat vervallen gebouw, maar het geheel ziet er zo ontzettend romantisch uit. Een ideaal uitgangspunt voor een woning! We gaan dan ook snel kijken hoe het huis er nu uitziet.

Na: landelijk met modern randje

We zien het pand na de verbouwing en zien dat zowel het huis zelf, als de omgeving een complete metamorfose hebben ondergaan. Er is hier heel veel opgeknapt en verbouwd aan de oude schuur en er is een buitentrap aangebracht. De landelijke stijl van het gebouw is goed behouden gebleven, maar de gevel heeft wel een modern randje gekregen. Een prachtige oplossing!

Passend in de omgeving

Ook al zijn er dan een paar moderne elementen toegevoegd, dit huis past nog steeds prima in de omgeving. En wat een mooie omgeving is dit! Een schitterend heuvellandschap waar je heerlijk tot rust kunt komen. Landelijk leven op deze plek betekent vooral optimaal kunnen genieten van de rust en de ruimte.

Stoer uiterlijk

Een blik van de andere kant laat de robuuste structuur van deze oude schuur zien. Het zorgt voor een erg stoer uiterlijk en de toevoeging van een paar extra ramen doet aan dat uiterlijk niets af. Maar nog steeds zien we niets van het innerlijk van het huis, de hoogste tijd om binnen te gaan kijken!

Een gezellig interieur

Wat een gezelligheid straat dit interieur uit! De authentieke structuur van de oude schuur is heel goed zichtbaar en geeft aan de inrichting een hele originele sfeer. Door op relatief onopvallende wijze enkele moderne elementen toe te voegen, zoals de spotjes aan het plafond en de open haard, ontstaat een heel uitgebalanceerde woonkamer. Wederom landelijk met een modern randje.

Industrieel tintje

Het eclectische gehalte van het interieur is op dit prachtige doorkijkje nog beter te zien. Er is namelijk ook gekozen voor het toevoegen van een industrieel tintje. Dat past natuurlijk heel goed bij een oude schuur. Je ziet hier een heerlijk ontspannen omgeving. En zeg nou zelf, wie wil nou niet lekker onderuit bij de open haard liggen?

Prachtige keuken

Deze prachtige keuken mag ook gerust een van de hoogtepunten van dit project worden genoemd. De landelijke sfeer is hier ook in een modern jasje verpakt. En draagt alleen maar bij een de sfeer! Vooral de authentieke natuurstenen muur is een plaatje om te zien.

Overloop

Het industriële karakter komt ook weer terug op de overloop. Een mooie houten trap met een stoer ijzeren hekwerk. Dat stoere past zo ontzettend goed bij een oude schuur. De afwerking van alles is ook met zeer veel toewijding gedaan. Vooral de deur die naar de buitentrap leidt is een schitterende toevoeging. Een zeer geslaagd project en wat ons betreft zeker een droomhuis!

Benieuwd naar nog meer oude schuren die een prachtig tweede leven als woonhuis hebben gekregen? Dit project zal bij jou dan ook zeker in de smaak vallen.

Altijd al landelijk willen wonen in een oud pand? Deel je wensen met ons!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!