Makkelijk opbergen in de hal | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Makkelijk opbergen in de hal

press profile homify press profile homify
FlipCrown: een plaatsbesparende fietsoplossing: modern  door Deltareference, Modern
Loading admin actions …

De hal (her)inrichten is voor een ieder persoonlijk. De een vind het juist fijner om het noodzakelijke dagelijks zichtbaar te houden, de ander bergt juist alles op maar zorgt er wel voor om het met behulp van een opbergsysteem makkelijk terug te vinden. En dan heb je de groep die er tussenin zit. Niet alleen hierin bevinden zich veel verschillen, maar ook de persoonlijke smaak in het ontwerp, de indeling van het huis en welke kleurcombinatie er het beste toegepast kan worden (wat natuurlijk ook match met de rest van het huis). 

In dit artikel nemen we dus een kijkje naar deze bovengenoemde verschillen om frisse inspiratie uit te halen.

Met een vleugje kunst erbij

Een creatieve en stijlvolle oplossing als men niet zo gauw weet wat te doen met zo een plekje in huis. Afgewerkt met een mooie kleurrijke schilderij, is de ruimte meteen in een andere atmosfeer getransformeerd – een moderne en stijlvolle – Het stemt perfect af met de overgang naar de andere ruimtes in het huis. 

Opgeruimd staat netjes

Gangkast: modern  door Studiohecht, Modern
Studiohecht

Gangkast

Studiohecht

Een makkelijke en toegankelijke ruimte om rondslingerende spullen of items op te bergen. Er is voldoende ruimte om wat jassen op te hangen en rechts onder de kast is er nog een extra opbergplek voor andere wat spullen. De witte achtergrond in de ruimte zorgt ervoor dat de hal er netjes opgeruimd uitziet. Goede combinatie dus! Wat ook prachtig te zien is op deze foto, is hoe de ruim ogende opbergkast en witte voordeur zo mooi afstemt met de witgrijs gestreepte vloertegels. Het geeft de gehele ruimte een open en frisse blik.

Smalle doorgang

Slim en functioneel opbergen zijn de geheime sleutels voor deze smalle doorgang in dit huis. Met de hoge kasten (van rizzo – srl) kunnen heel veel spullen opgeborgen worden. Spullen die tijdelijk en/of voor een lange tijd niet gebruikt hoeven te worden. Uiteraard geldt dit ook voor spullen en items die dagelijks gebruikt worden.

De hoge kasten geeft de rest van de ruimte een elegante uitstraling en zorgt ervoor dat er geen obstakels in de weg staan, aangezien de doorgang al smal genoeg is.

Open en bloot

modern  door MOHD - Mollura Home and Design, Modern
MOHD – Mollura Home and Design

Restore – Unit storage – Muuto

MOHD - Mollura Home and Design

Dit opbergsysteem is ideaal voor degene die juist alles open en bloot willen houden en/of gauw vergeten waar de items en spullen weer liggen. Ondanks dat het in het zicht is, geeft het toch een overzichtelijke uitstraling. Daar zorgt de witte achtergrond voor samen met de geordende bakken die opgehangen zijn. En met wat extra opbergmandjes en een kamerplant is het plaatje wat completer. 

Wat deze ruimte ook heel mooi doet stralen is de ruwe contrast van de vloer. Het geeft een teken van leven en combineert super met de gestructureerde en georganiseerde  items tegen wand. Een positief teken én gevoel dat er in deze ruimte echt geleefd mag worden.

Vintage & Modern

Een stijlvolle oplossing om zo een ruimte te kunnen aanvullen. De zilvergrijze achtergrond maakt het mooi af met de houtenstoel, het witte kastje en de witte vloer van hout. Met als afsluiting wat persoonlijke items erbij zoals foto's, een aantal boeken en wat zachte tinten, die terug te vinden zijn in de accessoires.

En tot slot brengen de (zwart-witte) foto's met sierlijke omlijstingen die vintage look heel sterk naar voren. Samen met het witte meubilair, en niet te vergeten de houtenvloer in dezelfde kleur, is alles bij elkaar in een moderne stijl uitgevoerd.

Slim opstappelen

Voor deze indeling is opstapelen en spullen verbergen achter een lange kast de beste oplossing! De kast is handig om spullen (snel) uit het zicht te houden en/of op te bergen die een tijdje niet gebruikt zullen worden. Aan de andere kant van de deuropening kunnen er boeken opgeborgen worden. Een paar planken zouden ook gereserveerd kunnen worden voor de dagelijkse noodzakelijke items, zoals sleutels, telefoon en noem maar op, die in een klein mandje bewaard kunnen worden. Met de witte tinten in de achtergrond en de opbergkast lijkt het net alsof de ruimte iets groter oogt dan dat het normaal gesproken is. Een geweldige creatieve oplossing om iets meer ruimte in een kleine woning te creëren. 

Een plek die gezien mag worden

Er zijn geen geheimen in deze ruimte, behalve wat er verborgen zit in het kastje natuurlijk! De deuren en ramen van glas geven deze ruimte een open en plezierige blik. Teveel spullen hier rondslingeren is ook niet echt een ideale optie, maar daar komt het houten kastje in dit geval zeker goed van pas.  Het staat heel beeldig, en natuurlijk ook mooi in het zicht, bij de rest van de ruimte. Voor de schoenen is er een handige opbergplek aan de onderkant. Slim voor als er snel naar een paar schoenen gegrepen moet worden om snel de deur uit te kunnen gaan. Daarnaast is er nog voldoende opbergruimte achter de houten schuifdeuren. En de bovenkant van de kast natuurlijk, die heel mooi afgewerkt kan worden met een bosje bloemen in een vaas en wat persoonlijke items, zoals een fotolijst, camera en meer kleine spulletjes… ..

Minimaal

van homify Klassiek

Hoe minder hoe beter voor deze ruimte in de hal. Alleen een plekje voor de jassen is volledig zichtbaar. De rest van de spullen en items zitten achter de gesloten deuren en kasten opgeborgen. Om de ruimte wat minder kaal te maken, kan het mooi afgewerkt worden met een kunstschilderij of wat persoonlijke foto's. 

Ook de fiets verdiend een goede plek

Hang je fiets als een kunstwerk aan de muur: modern  door Deltareference, Modern
Deltareference

Hang je fiets als een kunstwerk aan de muur

Deltareference

We kunnen het ook zien als een kunstwerk aan de muur. Maar zonder te dollen is dit opbergsysteem zeer handig en ideaal voor een smalle hal en/of ruimte waar de fiets veilig opgeborgen  kan worden. Wel zo prettig gezien er toch iets meer loopruimte wordt gecreëerd in huis. Een win-win situatie dus!

Smetteloos

Van garage naar woonstudio: modern  door Het Ontwerphuis, Modern
Het Ontwerphuis

Van garage naar woonstudio

Het Ontwerphuis

De ideale oplossing voor wie niks open en bloot wilt tonen in deze hal. De ruimte ziet er heel erg stijlvol en modern uit. Daar zorgt de witte achtergrond in combinatie met de houten trap en de ruimte bij het eetgedeelte natuurlijk voor. Daarnaast zorgt de kleur er ook voor dat de ruimte ook groter oogt. Het geeft bij binnenkomst ook een uitnodigend en elegante uitstraling. 

We hebben nog een ideabook geselecteerd voor meer inspiratie. Klik gauw op deze link en laat je inspireren!

Welke opbergplek(ken) is je favoriet geworden na het lezen van dit artikel? We horen het graag via een reactie.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!