De samensmelting van natuur en moderne architectuur | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De samensmelting van natuur en moderne architectuur

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne huizen van homify Modern
Loading admin actions …

Natuur en moderne architectuur zijn niet de meest vanzelfsprekende combinatie. Maar het is natuurlijk niet zo dat deze twee elementen niet tot een prachtige samensmelting kunnen leiden. De zeer riante woning die we nu gaan bekijken is van zichzelf een moderne woning. De toevoeging van natuurlijke elementen heeft echter voor een heel bijzondere sfeer en een uniek effect gezorgd. Zowel buiten als binnen zijn die natuurlijke elementen terug te vinden. Dit project van de Colombiaanse experts van Camilo Pulido Aquitectos, Casa Salazar, lijkt de perfecte woning onder de Latijns-Amerikaanse zon te zijn. Verbaas je over de schoonheid van deze villa!

Voorgevel

Moderne huizen van homify Modern

Dit huis maakt indruk en valt op door de grote aandacht die aan het ontwerp besteed is. Met zeer veel oog voor detail lijkt dit huis wel tot op de vierkante millimeter vormgegeven te zijn. Het ontwerp is zonder enige twijfel erg modern te noemen. De natuurlijke elementen zijn dan ook extern toegevoegd en horen als zodanig niet bij het huis zelf. Maar die prachtige palmboompjes geven wel een complete extra dimensie aan het geheel: zonder deze exotische en natuurlijke toevoegingen was dit huis toch veel minder aantrekkelijk geweest om naar te kijken.

Opgenomen in de omgeving

Moderne huizen van homify Modern Stenen

Eenmaal in de achtertuin zie je hoe prachtig dit huis is opgenomen in de omgeving. Hier zien we nog meer planten en bomen die het huis letterlijk omarmen. De heldere witte kleur van het huis geeft in combinatie met de zonnige omgeving ook een heel romantisch beeld. En dat is best knap, moderne architectuur is vaak niet bepaald romantisch te noemen. Zie je trouwens de unieke bar die is geplaatst bij het raam? Wat een leuk en origineel idee, je persoonlijke cocktailbar!

Groot zwembad

Moderne huizen van homify Modern Stenen

De luxe van dit huis blijkt vooral uit het zeer grote zwembad dat zich in de achtertuin bevindt. Het ultieme ontspannen is hier mogelijk. Lekker zonnen, een drankje drinken en vervolgens een duik in het zwembad. Of juist andersom! Ook bij regen kun je dankzij de overstekende eerste verdieping lekker buiten verblijven. Maar als je goed kijkt dan verraadt de plafondventilator dat dit ook een plek is om in de schaduw op het heetst van de dag lekker te kunnen luieren. Met die leuke loungeset moet dan geen probleem zijn.

Meer natuurlijke elementen

Moderne huizen van homify Modern Stenen

Je ziet hier nog wat meer van de natuurlijke elementen: heel veel planten zijn in en om het huis geplaatst. En nu pas valt ook goed op dat het zwembad ook een landelijk tintje heeft gekregen door de prachtige kleine tegeltjes waaruit het is opgebouwd. Dit gedeelte van het zwembad kan zo te zien als heerlijk jacuzzi gebruikt worden.

Open concept

Moderne huizen van homify Modern

Een blik in het huis laat zien dat er sprake is van een zeer open concept. Je ziet hier de hal, woonkamer en eetkamer in één. Maar juist doordat dit huis zo ruim is opgezet, en door de prachtige zichtlijnen van de vormgeving, heeft dit een hele grootse uitwerking. En vooral ook de manier waarop met de zwarte en witte tinten gewerkt is, is een compliment waard.

Charmante trap

Moderne huizen van homify Modern Stenen

De trap van dit huis heeft iets heel erg charmants. Hij is niet te aanwezig, maar vormt toch een centraal punt in de ruimte. En ook hier zien we gelijk weer de natuurlijke toevoeging door middel van een plant als centraal punt in het trappenhuis.

Buitenleven

Moderne huizen van homify Modern Stenen

Dit huis is echt gericht op buitenleven: je zet de grote schuifdeuren open, en binnen en buiten worden gelijk een mooie eenheid. Ook hier nog even weer een blik op de bar die aan de keuken grenst. Juist op dat punt kunnen exterieur en interieur haast niet beter samengaan.

Doen deze zonnige beelden je verlangen naar meer huizen in een aangename, warme omgeving? Bekijk dan ook dit project!

Hou je wel van de combinatie van natuurlijke en moderne elementen? Deel jouw ideeeen daarover met ons! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!