Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

6 televisiehuizen die ons jaloers maken

Sanne Sanne
Loading admin actions …

We zouden allemaal wel een prachtig, groot huis van tv willen met dat perfecte interieur. En dan liefst ook nog inclusief het uiterlijk van onze favoriete acteur of actrice. Dat laatste is misschien niet meteen haalbaar, maar een inrichting van televisie ligt eerder binnen bereik. Door de algemene kenmerken tot je te nemen waan je je na een paar slimme stijlkeuzes of kleine veranderingen in het huis van Bree Van de Kamp of Jenny Humphrey. Wat dacht je van Emily Fields' werkplek The Brew in Pretty Little Liars? Of toch liever de nerdy style uit The Big Bang Theory? Kijk series als inspiratie en ga aan de slag met je huis.

1. Het droomhuis van Bree uit Desperate Housewives

Wie heeft er nu nog nooit gedroomd van zo'n fantastisch Amerikaans huis? Waar je alles in megaformaat hebt. Een gigantische keuken met zo'n koelkast met frisdrank in tweeliterflessen en een ijsblokjesmachine. En genoeg ruimte aan de eettafel voor een gezin met zeven kinderen. Eindelijk een kantoor én een aparte ruimte voor je boeken, een inloopkast met heel veel schoenen en een slaapkamer met een kingsize bed met knisperende lakens. Bree has it all.

In Nederland zijn de huizen vaak iets bescheidener, maar hé: ze blijven wel staan in een flinke storm of bij een aardbeving (ja, die hebben we in Nederland tegenwoordig). Dus positief blijven: beter een iets duurder, kleiner huis van steen dan een gigahuis van hout. En je kunt natuurlijk wel wat van die Amerikaanse luxe in huis brengen: met een koelkast met ijsblokjesmaker voel je je een echt luxedier en met een overdekte houten veranda voel je je ook een beetje Bree.

2. De stijlvolle loft van de Humphreys uit Gossip Girl

In Gossip Girl is het meeste vrij duur en onbereikbaar, maar dan zijn er de leukste mensen uit de serie: de Humphreys met hun lieve dochter Jenny die er maar wat graag bij wil horen. Dit nog vrij normale gezin heeft ook een enorm cool huis. Geen penthouse aan Fifth Avenue, maar een prachtige loft in Brooklyn.

Het industriële en stijlvolle loftgevoel van het huis van de Humphreys bereik je door gebruik te maken van hout en warme kleuren. Het is een combinatie van een klassieke stijl met een wat industriële stijl: houten balken, leren banken en perzische kleden. Lampen die warm licht verspreiden en ten slotte boeken en kunst die het artsy sfeertje creëren.

3. De grote familiekeuken uit Modern Family

Steeds vaker vormen de keuken en eetkamer het middelpunt van het huis: 's ochtends een krantje lezen en koffie drinken aan de eettafel in plaats van op de bank. Zo'n grote leefkeuken is de droom van menig gezin. Veel oudere huizen hadden een aparte keuken, vaak zelfs achter het huis, waardoor een combinatie met de eetkamer niet mogelijk is. Tegenwoordig wordt de keuken vaak bij de leefruimte getrokken. Kies een mooie grote keuken met veel kastruimte. Zorg ook voor open kastjes of planken om de keuken persoonlijker te maken: met kookboeken, mooie schalen of kunst. Het is ten slotte belangrijk om de keuken een plek voor iedereen te maken. Laat de keuken dus niet alleen een plek om te koken zijn, maar ook een plek om te lezen of om een spelletje te spelen.

4. De kledingkast van Carrie uit Sex and the City

 Kleedkamer door HollandGreen
HollandGreen

Full House Renovation with Crittall Extension, London

HollandGreen

Een open deur in deze reeks televisieinterieurs, je zat er vast al op te wachten: dé inloopkast uit de geschiedenis van televisieseries, die van Sex and the City's Carrie Bradshaw. We kennen allemaal de oneindige rijen schoenen en wanden vol hangers met jurken, zelfs al heb je de serie nog nooit gezien.

Nou denken we altijd groot, groter, grootst, zelfs als het om inloopkasten gaat, maar eigenlijk was die kast van Carrie niet eens zo heel groot. Wel diep, maar helemaal niet zo breed Hij was vooral vol en had veel verschillende onderdelen: laden, planken, hangers en heel veel mooie opvulling. Zoek maar eens plaatje op en het zal je meevallen (of tegenvallen – afhankelijk van hoe je het bekijkt). Oftewel: je hebt helemaal niet zo'n grote ruimte nodig om de kast van Carrie te hebben. Zorg gewoon voor verschillende elementen en gedeelten, waardoor je al je kleding en accessoires gemakkelijk kwijt kunt! Wat de stijl betreft: in Carrie's kast waren alle elementen blauwgrijs geschilderd en er lag een gebloemde loper op de vloer. Eigenlijk kun je dat wel beter!

5. De nerdy woonkamer uit The Big Bang Theory

 Woonkamer door Arienti Design
Arienti Design

il sogno di un nerd anni 80'

Arienti Design

Als je wilt dat je interieur er net zo slim uitziet als jij dan voeg je wat 'slimme' elementen toe. Denk aan de woonkamer van Leonard en Sheldon uit The Big Bang Theory. Hun kamer staat vol met slimme spullen en technische snufjes zoals computers, boxen, koptelefoons, een telescoop, een wereldbol, bordspelen, boeken, televisie en ga zo maar door. Door een paar van dit soort items toe te voegen aan je interieur geef je het al snel een nerdy tintje. Denk bijvoorbeeld aan een vintage spelcomputer, een telescoop of een robot. Combineer dit met de meubels en kleuren die je verder mooi vindt en je creëert een compleet eigen stijl.

6. De industriële Brew uit Pretty Little Liars

De liars zijn regelmatig te vinden in The Brew, zogenaamd nippend van een soja latte of caramel macchiato. Deze hippe koffieplek is industrieel ingericht. Het meest in het oog springend zijn de bakstenen muur en het vintage meubilair, gecombineerd met warme oranjetinten. Het meubilair bestaat uit oma's stoelen en banken. Sommige meubels zijn van stof, voornamelijk in warme kleuren als rood en oranje en er staan ook wat leren fauteuils. Dit, gecombineerd met ouderwetse bloemetjesgordijnen, maakt van The Brew een interessante mix tussen oud oud en hip oud, oud en vintage, met genoeg vintage om het hip te maken. Deze stijl boots je gemakkelijk na met een paar oude stukken uit de kringloopwinkel, tegen een bakstenen muur, gecombineerd met hippe (nieuwe) kussentjes en servies. Op de vloer leg je een Perzisch tapijt.

In welk tv-huis zou jij het liefst willen wonen? 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!