Kleine houten bungalow met slimme vormgeving | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Kleine houten bungalow met slimme vormgeving

Johan van Dijk Johan van Dijk
Minimalistische slaapkamers van +studio moeve architekten bda Minimalistisch
Loading admin actions …

Bij een nieuwe, en vooral een vernieuwende, woning denk je niet zo snel aan een houten bungalow. In Nederland zijn zo rond de jaren 70 van de afgelopen eeuw wat van deze woningen gebouwd en die vallen nou niet bepaald op door hun charme en stijl. Maar het kan ook heel anders! De kleine houten bungalow die we je vandaag presenteren valt op door een slimme vormgeving en een schitterend uiterlijk. De experts van +Moeve Architekten uit het Duitse Darmstadt hebben een bijzonder ontwerp gemaakt, dat zelfs met bescheiden afmetingen een zeer ruime uitstraling heeft gekregen.

Mooie structuur

De eerste foto laat heel goed de mooie structuur zien van de opbouw van dit huis. Geen rechthoekige saaie bungalow, maar meer verschillende paviljoens die mooi verspringen en daardoor een interessant en dynamisch beeld geven. De keuze voor hout zorgt in dit geval voor een natuurlijke uitstraling, maar heeft ook een opvallend fris effect. Bovendien is de woning heel mooi vrijstaand gelegen en is er een riante tuin aanwezig. De omgeving ziet er ook aangenaam beschut uit. Een plek met heel veel privacy!

Besloten terras

Over privacy gesproken! Wat is dit terras mooi besloten en beschut gelegen. Het is een van de voordelen van de paviljoenachtige structuur van het huis. Door aan drie zijden het terras door het huis te omringen heb je aan de ene kant veel privacy, maar wordt de wind ook voor een belangrijk deel afgeschermd. Ideaal dus om op een vroege voorjaarsdag al optimaal van de eerste zonnestralen te kunnen genieten. En datzelfde geldt voor de herfst: ook al is de wind koud, je kunt hier lekker beschut nog even van de buitenlucht genieten.

Voordeur

Voor we binnen een kijkje gaan nemen vangen we hier nog een glimp van de voordeur op. Geen grootse entree, maar gewoon een simpele witte houten voordeur. Het past heel goed bij de uitstraling. Dit huis heeft geen grootse effecten nodig, maar is ‘down to earth’ en staat daardoor dicht bij de natuur, net zoals het hout waaruit de bungalow is opgebouwd. De tuin helpt aan dat effect alleen maar mee, al zorgt het grind tussen de plantjes er wel voor dat het geheel een modern tintje heeft gekregen.

Ruimte

De hal is waarschijnlijk een complete verrassing! En dat komt niet alleen door de grote ruimte die opvalt (en wat je vast van de buitenkant niet verwacht had), maar vooral ook door de minimalistische stijl die hier gebruikt is. Heel anders dan het exterieur van het huis, maar het geeft een schitterend effect. Het interieur is met zorg vormgegeven en ook erg mooi afgewerkt. En juist op deze manier blijkt maar weer hoe chique het effect van ingebouwde spotjes in het plafond kan zijn.

Koken en eten

De gecombineerde eetkamer en keuken geeft ook weer een opvallend ruim beeld. Er is gekozen voor een koloniaal geïnspireerde eethoek en dat past heel goed bij de dynamiek van de eclectische stijl die bij dit huis is gebruikt. Een mooie combinatie van koken en eten! Vanuit de keuken loop je via de schuifdeuren zo naar het beschutte terras. Ook ideaal als er in de zomer buiten gegeten kan worden.

Klein maar fijn

Deze slaapkamer is niet zo groot, maar de uitspraak klein maar fijn is hierop zeker van toepassing. Een aangename en lichte ruimte waarin je heerlijk kunt slapen. En het ziet er vooral ook zo gezellig uit. Het doorkijkje richting de keuken laat zien hoe ruim het ook voelt als je van de ene naar de andere ruimte kijkt. Een zeer geslaagde vormgeving!

Is je interesse in het concept van de bungalow wat aangewakkerd? Dan adviseren we je dit project ook even te bekijken!

Wil je ook gelijkvloers gaan wonen? Laat dan weten wat jouw wensen zijn!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!