Restauratie met een wow-effect! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Restauratie met een wow-effect!

Stoa. Stoa.
Moderne keukens van Alizée Dassonville | architecture Modern
Loading admin actions …

Soms is het lekker om de slopershamer een keer flink door je oude woning te halen. Juist omdat je weet dat je daarna de volledige vrijheid hebt om een nieuwe look aan je interieur te geven. De bewoners van van de woning die je hieronder gaat zien dachten er net zo over. Het is een rigoureuze stap, maar de resultaten zijn er ook naar! Smalle kamers met onnodige tussenmuren en beschadigde vloeren zonder stijl: we trekken alles eruit om ruimte te maken voor een nieuw elan! In dit artikel gaan we je een appartement in Brussel laten zien dat aan het begin van de twintigste eeuw gebouw is. Niet geheel verwonderlijk moest er nodig wat aan gebeuren. Het geheel was volkomen uitgewoond, maar nu is deze woning van 80 vierkante meter woonoppervlak erg mooi en ruimtelijk geworden. Laat je inspireren!

Slopen

We zijn dol op het vernieuwen van oude appartementen, want de bewoners zijn vaak erg gelukkig met hun nieuwe woning. Het interieur van deze woning was oud en versleten, daarom moest deze volkomen worden gestript. De bestaande wanden werden afgebroken om ruimte te creëren in huis. Natuurlijk zijn de dragende wanden blijven staan. Nu beschikt de woning over twee slaapkamers en een open keuken. Een wereld van verschil met de staat van de oude krappe woning. De functionaliteit van deze gebieden is sterk toegenomen. En de sfeer is nu superfijn!

Nieuwe look

Met de nieuwe verdeling neemt de keuken de centrale plek van de leefruimte in. Modern design met een minimalistische sfeer zorgt voor een eigentijdse look en comfortabel genoegen voor de bewoners. De woning is een stuk lichter dan vroeger, want het daglicht kan nu veel eenvoudiger door de gehele woning schijnen, het is immers een aaneengesloten leefruimte geworden. De frisse wanden dragen flink bij aan de hedendaagse sfeer.

Hip

In de woonkamer valt het natuurlijke licht door de ramen, en brengt het volledige interieur tot leven. De heldere tint van de vloer en wanden weerkaatst het licht verder de woning in. Zo ontstaat er een lichtsfeer die de ruimtelijkheid in de woning versterkt. De boekenkast zorgt voor een mooie, natuurlijke touch, dit contrast, tussen het heldere wit en de houtkleur, vinden we interessant. Dit is een geschikte plek om een goed boek te lezen onder het genot van een kop thee in het zonlicht. 

Sfeer

We genieten van de eenvoudige vormgeving die met veel gevoel voor stijl gerealiseerd is. Mooie details geven sfeer en leven aan de kamer, zoals het tapijt. Het was een donkere kamer die niet langer up-to-date was, maar er is een appartement tevoorschijn gekomen dat jong, helder, vriendelijk en supermooi oogt! En wat heb je een mooi uitzicht op de straten van de stad! Samen met een expert creëer je snel een eigentijds interieur. 

Badkamer

We werpen hier een blik in de badkamer, en zijn vrijwel direct gecharmeerd door de minimalistische look en de heldere ambiance. Ook hier speelt een eenvoudig en excellent design een hoofdrol. Let eens op de gloeilamp (is overigens een ledlamp), kan het mooier en nog simpeler? Wij durven het te betwijfelen! Deze badkamer is niet groot, maar groot genoeg om heerlijk te kunnen genieten van een heilzaam bad. Vooral het grijze hout op de wastafelkast spreekt tot onze verbeelding. Wij zien het wel zitten om hier even te relaxen! Meer mooie ideeën voor de badkamer vind je hier

Strakke slaapkamer

Om maximaal van de woonkamer te kunnen genieten was het nodig om de slaapkamer wat te verkleinen en deze een briljante indeling te geven, waardoor je de reductie van deze ruimte niet merkt. Sterker nog, deze nieuwe slaapkamer is een stuk ruimtelijker, mooier en slimmer ingedeeld dan zijn voorganger. Voor een groot deel komt dat door de kastruimte onder het bed en de prachtig gekleurde nis. Dit is nu typisch een design van onze tijd, dat zeker veel nieuwe ontwerpers zal inspireren. In deze kamer zien we zoveel goed doordachte ideeën (dat geldt overigens voor het gehele pand), dat we eigenlijk opslag verliefd geworden zijn op deze interieurstijl. De abstracte, minimalistische of modulaire look van deze slaapkamer geeft ons zonder twijfel een blik in de toekomst.

Deze villa is duurzaam en supermooi!

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!