Uniek wonen onder het dak | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Uniek wonen onder het dak

Johan van Dijk Johan van Dijk
Rustieke woonkamers van BESPOKE GmbH // Interior Design & Production Rustiek & Brocante
Loading admin actions …

Appartementen zijn er in allerlei soorten en maten te vinden. En ze kunnen uiteraard op elke mogelijke verdieping van een gebouw ondergebracht zijn: van een benedenwoning tot een penthouse. Het appartement dat we nu onder de lopen gaan nemen is op de zolderverdieping van een gebouw gevestigd. En door de dakconstructie van dit pand levert dat een bijzondere fraaie en sfeervolle kleine woning op. De ruimte is erg mooi ingericht en er is zeer veel aandacht besteed aan de inval van veel daglicht. Een erg inspirerend project van de Duitse interieurarchitecten van Bespoke: uniek wonen onder het dak!

Licht

Bij een eerste overzicht van de leefruimte in dit appartement, valt je gelijk de grote hoeveelheid licht op. Grote ramen in de gevelmuur en prachtige dakramen zorgen voor een zeer aangename lichtinval en de vormgeving van het interieur is daar schitterend op aangepast. De inrichting is zonder meer modern te noemen, maar de manier waarop het dak en de dakconstructie geverfd zijn zorgt voor een authentiek en landelijk tintje. En in combinatie met de grote hangende lamp heeft het geheel ook iets industrieels. Een hele mooie eclectische samensmelting!

Gezelligheid

Een blik richting de andere kant van de ruimte laat ons de woonkamer zien. Een woonkamer die opvalt door de gezelligheid! Doordat de ruimte niet zo heel erg groot is, is gekozen voor een redelijk minimalistische aanpak op het gebied van meubels en accessoires. Maar wat er is geplaatst, is met zeer veel zorg uitgepakt. Vooral de zeer fraaie houtkachel trekt de aandacht. Reken maar dat het hier in een mum van tijd lekker warm is. De bank had haast niet dichter bij de kachel kunnen staan, zie jij jezelf al lekker onderuit liggen op deze plek?

Bijzondere keuken

De keuken hebben we al eerder even gezien, maar pas vanuit dit perspectief valt op hoe bijzonder de keuken vormgegeven: verdeeld over twee eilanden is het aanrecht aangebracht. En vooral de manier waarop de eettafel verwerkt is in het kookeiland is zeer origineel te noemen. Idealer kan een kleine ruimte bijna niet worden ingericht. En er is ook goed nagedacht over de multifunctionaliteit: de stopcontacten geven aan dat deze tafel ook als ideale werkplek gebruikt kan worden.

Detail

Nog even de tafel in detail: het is een tafelblad dat direct verwerkt is in het kookeiland. Vooral het contrast tussen het landelijke tafelblad en het moderne aanrecht is erg mooi. En dit is echt de ideale oplossing voor kleinere keukens waar toch ruimte moet zijn voor een tafel.

Dak

Nog een detailopname, in dit geval van het schitterende dak. De kleur die gebruikt is voor het verven van de dakconstructie had niet beter uitgekozen kunnen worden. En zie je het bijzondere effect van de subtiele kunst aan de muur?

Eclectische slaapkamer

De slaapkamer van het appartement is ook op een bijzondere eclectische wijze ingericht. Vooral het bed valt op als een bijzonder landelijk element in een verder zo moderne en minimalistische ruimte. Ook in de slaapkamer is aan daglicht geen enkel gebrek. Een heerlijke ontspannen plek om lekker te kunnen slapen, maar ook voor meditatie of yoga zou deze slaapkamer erg geschikt kunnen zijn. Maar deze ruimte heeft nog een verrassing.

Inloopkast

De verrassing waar we het net over hadden is een verborgen inloopkast. Wat een luxe in dit kleine appartement! Geheel verborgen achter de prachtige grote spiegels is een mooie inloopkast te vinden. Een mooie en praktische oplossing die zorgt dat alle ruimte in dit zolderhuis optimaal benut wordt.

Kleine woningen die direct onder het dak gevestigd zijn, hebben vaak een heel charmante en leuke uitstraling. Klein wonen is op deze manier absoluut geen straf! Dat is bij dit project ook het geval.

Je hebt misschien wel ideeen over het inrichten van een klein huis. Hoe zou jij deze plek inrichten?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!