Glazen uitbouw voor een woning uit de negentiende eeuw | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Glazen uitbouw voor een woning uit de negentiende eeuw

Stoa. Stoa.
GLAZEN UITBOUW DUINWEG Moderne huizen van HOYT architecten Modern
Loading admin actions …

Vandaag  nemen we je mee naar een project waar oude en nieuwe architectuur een prachtige eenheid vormen. Het betreft een herenhuis uit de negentiende eeuw in het altijd mooie Den Haag. In geen jaren was er onderhoud aan de woning gepleegd waardoor de woning uiteindelijk grondig hersteld moest worden. Deze nobele taak werd vervuld door Hoyt Architecten. Tijdens deze renovatie is gepoogd ( en met succes) om de meest waardevolle delen van het huis weer in hun oude glorie te herstellen. Hieronder gaan we je laten zien wat de resultaten daarvan zijn. Dus kijk je ogen uit en laat je inspireren!

Oude en nieuw

GLAZEN UITBOUW DUINWEG_01 Moderne huizen van HOYT architecten Modern
HOYT architecten

GLAZEN UITBOUW DUINWEG_01

HOYT architecten

We naderen de woning en zien direct hoe mooi de oude en nieuwe architectuur samenvallen. Het resultaat van deze veranderingen sluiten precies aan bij de wensen van de opdrachtgever, namelijk om de woonkamer lichter en ruimtelijker te maken, en om de verbinding met de tuin te verbeteren. We zien hier ook direct de grootste verandering die tijdens de renovatie is aangebracht: de glazen uitbouw van 14 vierkante meter. Deze is qua afmetingen niet uitzonderlijk groot, maar in termen van transparantie en ruimtelijkheid is het een wereld van verschil. Samen met een expert ontwerp je droomwoning. 

Uitbouw

GLAZEN UITBOUW DUINWEG_01 Moderne huizen van HOYT architecten Modern
HOYT architecten

GLAZEN UITBOUW DUINWEG_01

HOYT architecten

Met de komst van de glazen uitbouw krijgt de woonkamer veel meer daglicht en vindt er een versmelting van binnen en buiten plaats. Het uitzicht op de tuin is prachtig, dit zorgt binnen voor een unieke woonsfeer. Er is zelfs plaats voor een eetkamer, deze nauw verbonden is met de moderne keuken. De verbouwing behelst dus veel meer dan louter een glazen uitbouw, die een transitie vormt tussen binnen en buiten; we hebben het hier eerder over een volledige revitalisatie van het interieur! Het ruime terras sluit nauw aan bij de nieuwe, glazen uitbouw die voor zoveel woonplezier zorgt, en vormt de ideale plek om in de zomer te genieten. Op zijn beurt is het terras een overgangsgebied tussen de uitbouw en de tuin. En het is natuurlijk geen verrassing dat jong en oud met volle teugen genieten van een tuin als deze. Een BBQ of een familiediner is zo georganiseerd!

Eetkamer

GLAZEN UITBOUW DUINWEG_02 Moderne huizen van HOYT architecten Modern
HOYT architecten

GLAZEN UITBOUW DUINWEG_02

HOYT architecten

De woonkamer krijgt veel meer daglicht en een beter zicht naar de tuin. De uitbouw zelf is een tussenstap van huis naar tuin. Het biedt plaats aan een eetkamer en is direct verbonden met de keuken. Het mag geen twijfel leiden dat dit interieur wordt gedomineerd door een sfeer van ruimtelijkheid en transparantie, waardoor de bewoners zich optimaal voelen. Het indrukwekkende glazen dag overspant 3,5 meter en biedt de bewoners in de avond een blik op de sterrenhemel. Deze aanpassingen zijn gedaan met veel gevoel voor stijl en respect voor de oude architectuur. Meer mooie ideeën voor de eetkamer kun je hier vinden. 

Muziek

GLAZEN UITBOUW DUINWEG_04 Moderne huizen van HOYT architecten Modern
HOYT architecten

GLAZEN UITBOUW DUINWEG_04

HOYT architecten

Muziek is een groot goed, lezen ook. Beiden activiteiten hebben ze een prominente plek in deze prachtige kamer waarin de mooie vleugel staat. In de open sfeer van de woning kunnen de klanken van het klavier hun vleugels uitslaan en via de glazen gevel uiteindelijk verdwijnen in de nacht. Let even op de schitterende wandkast aan de rechterkant, deze biedt veel opbergruimte zonder de woonruimte te reduceren. En wat dacht je van de prachtige parketvloer? Deze voert de luxe sfeer nog even iets meer op!

Badkamer

GLAZEN UITBOUW DUINWEG_06 Moderne badkamers van HOYT architecten Modern
HOYT architecten

GLAZEN UITBOUW DUINWEG_06

HOYT architecten

In deze badkamer lijkt de tijd stil te staan. Je zou ook kunnen zeggen dat er een tijdloze schoonheid uit dit vertrek spreekt. Het bad oogt authentiek, de lichtsfeer is hier hemels en de meubels en het overige sanitair spreken van een moderne, minimalistische stijl. We zijn opslag verliefd op deze badkamer en dromen er al van om hier wat vrije uurtjes te genieten van een heilzaam en ontspannen bad.

Tijdloos

GLAZEN UITBOUW DUINWEG_07 Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van HOYT architecten Modern
HOYT architecten

GLAZEN UITBOUW DUINWEG_07

HOYT architecten

We sluiten af met een ander tijdloos kiekje. Op deze foto laat de woning zich echt van zijn mooiste en authentiekste kant zien. We zien de oude wanden, die nu weer een frisse kleur hebben, maar gelukkig nog steeds niet eigentijds ogen. Ze vertellen het verhaal van de negentiende eeuw; over hoe de lichtval toen was, en hoe deze nu niet wezenlijk anders is. Deze woning is nu weer vele decennia bewoonbaar. 

Dit huis is uniek en echt een aanvulling op het landschap. Hoe dit alles in elkaar zit? Klik hier om er achter te komen!

Wat vind je van deze verbouwing? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!