Weelderige natuur en strakke bouwkunst worden één | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Weelderige natuur en strakke bouwkunst worden één

Stoa. Stoa.
Minimalistische huizen van ARCHITEKT.LEMANSKI Minimalistisch
Loading admin actions …

In dit artikel nemen we je mee naar een verrassend project waaruit we veel inspiratie hebben geput. Bij de eerste blik op het huis wordt het al direct duidelijk dat er sprake is van een bijzonder contrast tussen de natuur en de bouwkunst. Juist dit contrast maakt de woning uitermate bijzonder. Wonen in dit huis is voor de bewoners een fantastische woonervaring. We vinden het zeer hoffelijk van hen dat we je mogen rondleiden in hun nieuwe woning, gewoon om je te inspireren met mooie woonideeën. Dus trek je wandelschoenen aan en kom met ons mee naar deze woning die een harmonieuze connectie gevonden heeft met de weelderige natuur.

Eerste kennismaking

We naderen de woning en zien ogenblikkelijk dat we hier met een uniek project te maken hebben. Te midden van een weelderige natuur reist een betonnen structuur op uit de aarde. Aan de voet van de heuvel liggen oeroude rotsen en stenen die een eigenaardig welkomstcomité vormen. Ook zien we een bijzonder grote oprit die eindigt waar de witte deuren van de onderaardse garages beginnen. Zo tekent zicht een woning af die op zeer nauwe wijze vervlochten is met de omgeving. Een droomwoning ontwerp je samen met een expert

Zijkant

De bewoners leven niet in een wildernis, want achter hun woning prijkt een dorp op de heuvels. Het is de relatieve afzondering die voor een gevoel van vrijheid zorgt. Daarbij heb je als bewoners van deze woning bijzonder veel privacy. We bevinden ons hier naast de woning en kijken neer op de trap die ons naar boven voerde. 

Tuin

Hier aan de achterzijde van de woning treffen we de fraaie tuin waarin de bewoners van de zomerse dagen genieten. Ook vanuit deze hoog gelegen buitenruimte heb je een grandioos uitzicht op de omgeving en het lager gelegen dorp. Een buitenruimte waarin jong en oud het naar de zin hebben. Een mooi contrast vinden we hier tussen de natuurlijke vegetatie en de strakke, moderne vormen van het huis. Precies de juiste setting waar moderne mensen kunnen genieten van hun vrije uren. Meer mooie ideeën voor je tuin kun je hier vinden. 

Keuken

Eenmaal binnen gekomen zijn we getroffen door de strakke, temperamentvolle looks van de moderne keuken. Hier is werkelijk alles aanwezig om een bijzondere maaltijd te bereiden. Of je nu een hobbykok of professional bent, hier kun je naar hartenlust werken. En wat te denken van een mooie afzuigkap. Design en kunst liggen hier in elkaars verlengde. 

Stijl

Naast gezellig en huiselijk is de woning ook bijzonder stijlvol. De bewoners hebben echt geluisterd naar hun gevoel voor smaak en wilden af en toe ook iets bijzonders uitproberen. Hun creativiteit hebben ze de vrije loop gelaten bij de vormgeving van deze trap. Juist de verlichting en de duisternis creëren een bijzondere sfeer. Ook zien we een prachtige connectie tussen de sfeerverlichting van de trap en die op de linkerwand. Zo creëer je een mooie orde in je interieur en geef je er direct een artistieke twist aan!

Eetkamer

Genieten van een heerlijke maaltijd is iets dat veel mensen graag doen. In een eetkamer als deze wordt aan deze fijne tijd een extra bijzondere dimensie gegeven. Het uitzicht op de omgeving heeft daar natuurlijk veel mee van doen. Er kunnen veel mensen aan deze grote tafel zitten, dus je kun eenvoudig een grote familie kwijt.

Woonkamer

Na het diner neem je een borreltje in je sfeervol ingerichte woonkamer. Ook hier weer is er volop ruimte door de aanwezigheid van de grote banken, die hier in een U-vorm gezet zijn. Een handige positionering van deze meubelstukken, want zo kijken alle gasten elkaar eenvoudig aan. Via de sfeervolle ramen – niet al te groot – stroomt het natuurlijke licht naar binnen. Zo is de sfeer aangenaam en voelen de gasten zich op hun gemak.

Lichtsfeer

Een huis leer je pas echt goed kennen als je het ook in de avond hebt gezien. Daarom sluiten we onze tour door de woning af met dit mooie kiekje van de woning bij nacht. De woning, met zijn horizontale en verticale vlakken, licht op als een bergkristal in de nacht. Het warme licht is al van verre te zien. Een woning met een gastvrije sfeer, met personenlift (!), die nu in slaap gevallen is.

Ook met een kleine beurs kun je een woning superleuk inrichting. Hoe? Klik hier voor de gouden tips!

Wat vind je van deze stijl? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!