Strakke villa, rustieke sfeer | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Strakke villa, rustieke sfeer

Stoa. Stoa.
Couin de Vacque Moderne huizen van JAMIE FALLA ARCHITECTURE Modern
Loading admin actions …

Oude en nieuwe architectuur sluiten soms een geheim verbond, waardoor de mooiste resultaten ontstaan. Een ontwerper ziet een oude schuur of ruïne en laat dan zijn creativiteit de vrije loop. Uit deze stroom van gedachten ontluiken dan soms droompaleizen die elke huizenjager verrassen. Vandaag gaan we je een woning laten zien die precies op deze wijze tot stand is gekomen. Het is werkelijk een wondertje van de moderne architectuur te noemen; een bewijs dat de oude stenen van een ruïne opnieuw kunnen stralen, maar alleen als goede ideeën en kundige handen elkaar ontmoeten. We nemen je mee naar een prachtige woning waarin nieuwe en oude ideeën samenkomen in een wonderschone vorm. Be inspired!

Gevel

Is het een droomwereld waarin we in beland zijn of zitten we te dagdromen? De good looks van deze woning spreken boekdelen, maar uit welk boek lezen ze voor? In ieder geval treffen we hier een verhaal uit het verleden aan, dat op een nieuwe manier verteld wordt. De architectuur van deze tijd heeft een mooie, harmonieuze dialoog met de oude stenen; een typisch voorbeeld van de revitalisatie van oude architectuur. Vroeger zou het oude pand volledig gesloopt worden, maar tegenwoordig hebben we een liefdesrelatie met vervallen bouwwerken; we zien er, zogezegd, meer de waarde van in.

Doorgang

Deze doorgang van de voorkant naar de tuin laat zien hoe zeer de oude stenen een rol vervullen in het nieuwe ontwerp. Schoon gemaakt, en hier en daar herstelt, creëren ze een sfeer die er niet om liegt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de bewoners van deze woning uitermate gelukkig zijn met hun nieuwe onderkomen. Al was het maar vanwege de vrijheid die ze in en om het huis ervaren. Dan hebben we het nog niet over het charisma van de nieuwe woning gehad! Ja we moeten het bekennen: we zijn bijzonder onder de indruk van deze sfeervolle woonstee.

Buitenruimte

In de buitenruimte vinden we ook veel moderne gemakken. Een voorbeeld daarvan is het prachtige zwembad, van waaruit je een wijduitzicht hebt over de omgeving. Er zijn maar weinig woningen met een dergelijk comfort. Hier heb je als bewoner een ongekende woonervaring. De vele raampartijen laten het daglicht naar binnenstromen en geven je eveneens een schitterend uitzicht. Binnen voelt aan als buiten. Meer mooie ideeën voor je buitenruimte ontwerp je met behulp van een expert

Slaapkamer

In de avond vertrek je naar je kamer om uit te rusten en de dag te laten bezinken. Daarna komt de slaap en vergeet je het allemaal even. Maar als de zon opkomt wordt je op een natuurlijke manier gewekt, als je dan het gordijn opent is het uitzicht fabuleus. Een ontbijt op bed is hier een fantastische manier om je partner te verrassen. In deze slaapkamer heb je echt geen tv nodig, want door de grote ramen zie je de wereld aan beelden. Meer ideeën voor je slaapkamer zijn een klik bij je vandaan.

Badkamer

Hebben we je al verteld dat deze woning een prachtige badkamer heeft? Nou, bij deze dan. We werpen hier een blik in het moderne interieur waarin het ovale bad de centrale plek inneemt. Het hout zorgt voor een natuurlijke look, terwijl het bad en de vloer een kunstmatige, kalme indruk geven. Met de gordijnen en de luxaflex kun je privacy creëren, maar dit uitzicht zul je jezelf niet snel willen onthouden.

Sfeerlichten

We eindigen bij het tweede voorbeeld dat we je lieten zien, namelijk de bijzondere doorgang tussen de voorkant en de achterkant van de woning. Nu zien we dit buitengebied in de avonduren. Een belangrijk aspect van dit huis (zoals bij zoveel huizen overigens) is het lichtplan, want door de slimme plaatsing van de verlichting zien we de structuur van de oude stenen heel goed. Zo creëer je op een eenvoudige manier een supermooie sfeer rond je woning. Met dit mooie kiekje nemen we ook afscheid van het huis, maar we nemen je graag mee naar een volgend project.

Krap bij kas en toch een leuk huis? Klik hier voor de gouden tips! 

Wat vind je van deze bouwkunst? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!