Breng de natuur naar je badkamer met deze 7 tips

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Breng de natuur naar je badkamer met deze 7 tips

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
 Badkamer door Egue y Seta,
Loading admin actions …

Op het gebied van badkamers zijn er, net als bij alle andere ruimtes in huis, continue nieuwe trends en ontwikkelingen te vinden. De natuurlijk stijl voor de badkamer is een trend die niet perse voor iedereen van toepassing is, maar des te meer geschikt is voor de echte liefhebber! 

Zoals de naam al doet vermoeden wordt er binnen deze stijl veel teruggegrepen op natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan (natuur)steen, hout en grofgeweven textiel en dat alles in subtiele en rustige aardse tinten als beige, bruin en zand. Vergeet ook niet het plaatsen van mooie en handige decoratie en accessoires, want ook deze zijn verkrijgbaar in natuurlijke varianten. In dit Ideabook hebben een paar inspirerende voorbeelden met bruikbare tips voor je op een rij gezet om je een eindje op weg te helpen.   

Kijk met ons mee en laat je inspireren! 

Tip 1: Groen uitzicht

In een natuurlijke badkamer wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke elementen en materialen. Maar wist je dat je ook gebruik kunt maken van bestaande natuurlijke invloeden? Kijk bijvoorbeeld eens naar de mogelijkheden van het gebruik van de ramen in de badkamer. Niet alleen zorgt een raampartij voor de inval van natuurlijk daglicht, maar je kunt ze ook zo inzetten dat ze onderdeel van je badkamer worden. 

Bevindt jouw badkamer zich op de begane grond? Probeer dan eens te kijken wat voor opties je hebt wat betreft het plaatsen van beplanting. Kies er eens voor om mooie groene planten voor het raam te planten, zoals ook op bovenstaande foto te zien is. Liever toch wat meer privacy? Het is natuurlijk mogelijk om te kiezen voor stijlvolle raambekleding aan de binnenzijde of kies er eens voor om mat raamfolie op het raam te plakken! 

Geen badkamer op de begane grond? Dan haal je de planten toch gewoon naar binnen? Er bestaan genoeg kamerplanten die het goed doen in een ietwat vochtige omgeving! Plaats ze op de wastafel of in een mooie plantenbak op de grond in de hoek van je badkamer. De mogelijkheden zijn eindeloos! 

Tip 2: Elementen van onbewerkt hout

We noemden het eerder al even kort: binnen deze stijl wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke elementen. Laat hout nou net één van de materialen zijn die het in bijna iedere interieurstijl erg goed doet. Het toevoegen van hout zorgt in iedere inrichting voor een warm en puur gevoel. Waar je zoal aan kunt denken? 

Kies bijvoorbeeld voor een vloer (deels) van vlonderhout en combineer deze met mooie tegels van natuursteen. Een andere optie zou kunnen zijn het investeren in meubels van onbewerkt hout. Denk aan een stijlvolle wastafel, een bankje of bijzondere wand decoratie van hout. De keuze is aan jou! Misschien is het in jouw badkamer zelfs mogelijk om de originele bouwconstructie (deels) zichtbaar te maken, door bijvoorbeeld te kiezen voor een open plafond. 

Tip 3: Planten achter de wastafel

Planten achter de wastafel? Ja, zeker! Het toevoegen van planten in de badkamer zorgt in een handomdraai voor een natuurlijke vibe. Ga jij renoveren of verbouwen? Denk er dan ook eens aan om planten achter de wastafel en de spiegel te plaatsen door deze een stukje van de muur af te monteren. Maak een afscheiding met een grote glasplaat of laat het geheel juist open. 

Zorg ook tussen de planten voor voldoende sfeervolle verlichting zodat de planten mooi tot hun recht komen. Plaats ze op de grond of kies er juist voor om ze op een verhogen te plaatsen. Deze manier van het toepassen van planten in je natuurlijke badkamer zal ongetwijfeld resulteren in een echte eyecatcher! Vind je het lastig om dit alleen op te pakken? Dan schakel je toch gewoon de hulp van een professional in? Je vindt ze heel gemakkelijk, gewoon hier bij homify. 

Tip 4: Natuursteen in plaats van normale tegels

Residential Villa:  Badkamer door Wonderwall Studios,
Wonderwall Studios

Residential Villa

Wonderwall Studios

Je kunt kiezen voor 'normale' tegels in je badkamer, maar als je het echt goed wilt doen kies je natuurlijk voor tegels van (natuur)steen. En binnen deze selectie bestaan veel meer mogelijkheden dan je in de eerste instantie zult denken. Zo kun je gaan voor vierkante tegels van steen, groot of klein, maar ook marble behoort tot de mogelijkheden. Wil  je iets bijzonders? Kies dan voor een mozaïek vloer van kleine stukje natuursteen of ga voor grotere tegels in afwijkende vormen. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende kleuren en tinten. Afhankelijk van je persoonlijke smaak en stijl heb je erg veel mogelijkheden, van wit tot zwart en bruin of zelfs terracotta en grijs. Welke kleur heeft jouw voorkeur? 

Ook erg mooi: een moderne gietvloer met bijzondere finish én vloerverwarming! 

Tip 5: Kiezelstenen rondom de wastafel

Een bijzonder idee, maar zeker erg mooi: het kiezen van een kleine 'tuin' van kiezelstenen onder het wastafelmeubel. Wat geeft nou meer een buitengevoel dan stijlvolle stenen op en in de vloer? Kies voor de verandering eens voor kiezelstenen rondom je wastafelmeubel. Ga voor wit of kies voor een combinatie van meerdere subtiele en rustige tinten. 

Je zou er eventueel ook nog voor kunnen kiezen om tussen en/of op de kiezelstenen grotere tegels te plaatsen, zoals ook te zien is op bovenstaande foto. Ben jij benieuwd welke vloeren nog meer geschikt zijn om te gebruiken in een vochtige ruimte? Bekijk dan ook nog even dit Ideabook

Tip 6: Betrek je plafond

woonhuis S Neerharen:  Badkamer door 3d Visie architecten,
3d Visie architecten

woonhuis S Neerharen

3d Visie architecten

Zelf voor het plafond van je natuurlijke badkamer kun je kiezen voor een bijzondere afwerking. Heb jij gekozen voor een vloer en muren van tegels of een ander glad en strak materiaal? Dan kan het erg mooi zijn om voor het plafond te kiezen voor warm hout met mooie spots! Is het bij jou juist andersom en heb je gekozen voor een houten vloer? Dan zou je kunnen kiezen voor een plafond van tegelstrips! 

Tip 7: Washed colors op de muur

Marike setting Sosft bad, maatwerk kast en wastafel Comma:  Badkamer door Marike,
Marike

Marike setting Sosft bad, maatwerk kast en wastafel Comma

Marike

Wat betreft de muren staat het erg mooi om te kiezen voor gemêleerde kleurtinten. Ga voor aardse kleuren als beige, bruin, crème, taupe en grijs. Meerdere kleuren met elkaar combineren zorgt voor contrast en tegelijkertijd diepgang. Je kunt het gemêleerde effect bereiken door te kiezen voor tegels of door verf aan te brengen met een bijzondere afwerking. 

Wil je nog meer stijlvolle voorbeelden voor je badkamer bekijken? Dan raden we je zeker aan om nog even verder te kijken tussen deze foto's. Om snel en gemakkelijk uit te komen bij foto's die perfect aansluiten bij je persoonlijke smaak en stijl kun je gebruik maken van het filter op de site. 

Hoe denk jij over de natuurlijke stijl in de badkamer? 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!