Industriële tafel Vlist:   door Meubelpassie

Ideale inspiratie voor je industrieel behang

Johan van Dijk Johan van Dijk

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Loading admin actions …

Bij het inrichten van een huis zijn er heel wat stijlen waar je uit kunt kiezen. Ben je op zoek naar iets dat hip en trendy is? De industriële stijl kan je dat bieden! Maar niet iedereen heeft het geluk om zo maar in een loft te kunnen wonen of kan een appartement bemachtigen in een oude fabriekshal. Gelukkig zijn er heel wat mogelijkheden om een bijvoorbeeld een nieuwbouwwoning om te toveren in een prachtig industrieel geheel. Industrieel behang is daarbij een van de elementen die dat specifieke ambachtelijke gevoel aan jouw woning toe kunnen voegen. Wat zijn de opties en waar vind je de juiste inspiratie? Wij geven in dit artikel jou de ideale inspiratie voor je industrieel behang!

Aan de slag met industrieel behang

 Gang en hal door IMPAST
IMPAST

MIESZKANIE

IMPAST

Voor je daadwerkelijk aan de slag kunt gaan is het uiteraard van belang dat je een goede indruk hebt van je nieuwe woning. Of ga jij je bestaande huis helemaal opnieuw inrichten? In beide gevallen is het in eerste instantie aan te bevelen om je eigen creativiteit de vrije loop te laten. Wat voor ideeën heb je allemaal en hoe ga je dat vormgeven? Mocht het nou zo zijn dat je toch een beetje met je handen in het haar zit, dan kunnen we je zeker aanbevelen om een interieurarchitect of een andere professional in te schakelen.

En dan is het uiteindelijk tijd om met industrieel behang aan de slag te gaan. In sommige gevallen kun je trouwens ook voor andere oplossingen kiezen, maar daar komen we zo wel op terug. Met industrieel behang bedoelen we een behang waarop een motief is aangebracht dat van jouw woonkamer of een andere ruimte in een handomdraai een kamer maakt die de uitstraling heeft van een werkplaats. Uiteraard is baksteen daarbij een belangrijk element, zoals je op de foto in combinatie met een meer rustieke touch kunt zien. Maar daarmee houdt het zeker niet op! Wat dacht je van beton of hout? Of stoere metalen platen? Het is allemaal mogelijk!

(Witte) baksteen

vliesbehang bakstenen muur licht grijs:  Muren & vloeren door ESTAhome.nl
ESTAhome.nl

vliesbehang bakstenen muur licht grijs

ESTAhome.nl

Industrieel behang in de vorm van baksteen is de meest simpele en effectieve manier om er voor te zorgen dat je bijvoorbeeld de woonkamer er snel industrieel uit laat zien. Maar het is wel zo dat een ‘gewoon’ baksteenmotief misschien niet zo goed past bij het plaatje dat je in je hoofd hebt. Witte baksteen is een schitterend alternatief als je wat meer de eclectische kant op wilt gaan en een fraai rustiek of landelijk randje toe wilt gaan voegen. Naast behang zijn op dit gebied nog veel meer leuke oplossingen te bedenken. Uiteraard kun je echte bakstenen overwegen, maar er zijn ook zeer creatieve oplossingen met onder andere piepschuim. Ben je benieuwd hoe je daar mee in de weer kunt gaan? We hebben daar eerder al een heel erg interessant artikel over geschreven!

Beton

Prive badkamer op zolder/ slaapkamer:  Badkamer door ConcreetDesign BV
ConcreetDesign BV

Prive badkamer op zolder/ slaapkamer

ConcreetDesign BV

In de meeste nieuwe woningen vind je al betonnen muren. Je zou die gewoon zo kunnen laten zoals ze zijn, maar of dat nou het juiste effect geeft, is maar de vraag. Een industrieel behang met een betonmotief kan in dat geval ook zeer zeker uitkomst gaan bieden. Vooral als je voor een behang kiest dat de indruk wekt dat het geheel uit meerdere betonplaten is opgebouwd. Zeer zeker het overwegen waard als je het niet zo op baksteen hebt. En beperk je blik in dit geval zeker niet tot de woonkamer of de slaapkamer alleen: kijk maar op de foto wat het effect van dat stoere beton in je badkamer kan zijn! Een badkamer in industriële stijl biedt namelijk ook een prachtig beeld. Onthoud dat idee dus zeker goed.

Het plafond

 Kantoor- & winkelruimten door 株式会社SHOEI
株式会社SHOEI

ダイニングリビング 南から北へ

株式会社SHOEI

Wil je de muren toch het liefste gewoon wit verven of van een meer neutraal behang voorzien, maar wil je wel iets bijzonders op het gebied van de industriële stijl? Denk dan eens aan je plafond! Want ook een plafond is prima te behangen! En zo’n industrieel behang op jouw zolderring is erg fraai! Wil je het helemaal bont gaan maken? Bedenk dan zowel de muren als het plafond met een laag behang.

Spaanplaat en andere ideeën

Innovation Lab greenwall roomdivider:  Kantoorgebouwen door Studio Mind
Studio Mind

Innovation Lab greenwall roomdivider

Studio Mind

Ook al hebben we het over industrieel behang, wij doen je ook graag nog suggesties aan de hand die ook voor een hele bijzondere industriële touch kunnen zorgen. Spaanplaat is zo’n materiaal! Lekker ruw en ongepolijst kan dat er voor gaan zorgen dat je een prachtig atelier tot stand kan brengen. Maar ook in de woonkamer kan dat een prachtig beeld gaan geven! Maar er zijn nog wel meer leuke ideeën te bedenken! Wat dacht je van die metalen platen die je vaak in fabriekspanden ziet, dat met die streepjes erop? De officiële benaming is traanplaat en er zijn ook verschillende vormen van behang met een dergelijk motief. Absoluut een prachtige optie om te gebruiken. Verder kun je natuurlijk heel wat opties bedenken. Ga daarom gewoon op zoek naar een leuk behang!

Een foto!

Industriële tafel Vlist:  Eetkamer door Meubelpassie
Meubelpassie

Industriële tafel Vlist

Meubelpassie

Het leukste moet je voor het laatste bewaren en dat hebben we ook in dit geval voor je gedaan. Want hoe leuk is het als een foto als behang te gebruiken? Je kunt elke willekeurige werkplaats of fabriek lekker groot af laten drukken en weet op die manier de indruk te wekken in een prachtige industriële omgeving te wonen! En zo zie je maar dat je met industrieel behang heel veel kanten op kunt. Reken maar dat je daar heel erg van kunt gaan genieten.

Wat heeft jouw voorkeur op het gebied van industrieel behang? We zijn benieuwd! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!