Maak je van hal een waanzinnige binnenkomer - en begin bij de vloer! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Maak je van hal een waanzinnige binnenkomer – en begin bij de vloer!

Anouk Freriks Anouk Freriks
Eclectische muren & vloeren van Equipe Ceramicas Eclectisch
Loading admin actions …

Een verpletterende indruk maken met je interieur? Dat begint al bij de eerste stap over de drempel. Daarom mag de hal of entree absoluut niet buiten beschouwing worden gelaten als het aankomt op inrichting en styling. We beginnen vandaag dan ook bij het begin, de basis. Letterlijk de plaats waar men die eerste voet over de drempel zet; de vloer dus. Dit Ideabook toont de meest wonderschone patronen en sensationele materialen. De hal is bij uitstek een ruimte om mensen te verwelkomen en ze dus ook dit uitnodigende gevoel direct mee te geven. Laat de basis als een warme jas aanvoelen en ervaar bij binnenkomst al het comfort van thuis zijn. Kortom, laat je inspireren door de volgende statement vloeren en maak van je hal een waanzinnige binnenkomer!

Statig beton

Een al even statige allure heeft beton. Met haar robuuste look geeft het de luxe hal net een wat rauwer randje. Een betonvloer combineert overigens ook goed met grof hout voor een rustieke uitstraling. Denk hierbij aan krukjes en lage bankjes. Direct een ideale plek voor schoenen en tassen. Of laat een oud balkenplafond herleven voor het optimale, robuuste en doorleefde resultaat. Wat houtkleur betreft, doen juist de warme soorten als eiken het  goed naast beton om te voorkomen dat het kil oogt. Want dat is wel het laatste dat je wil, we gaan immers voor een warm welkom. In bovenstaand voorbeeld is de juiste balans gevonden tussen robuust en clean. De witte wanden verfrissen de gehele ruimte en laten de grove materialen nog beter tot hun recht komen. Door de minimalistische inrichting springen ook de enkele kunstwerken er echt uit. De klassieke luxe van de sokkel staat contrasteert goed met het strakke, stalen kozijn.

Blokvormige tegels

Een simplistisch spel van lijnen en blokken ontstaat als vanzelf tussen tegels en hun voegen. Hoewel tegels tegenwoordig een steeds rianter formaat aannemen en haast naadloos op elkaar lijken aan te sluiten, is juist de kleine vierkante tegel een prachtige klassieker. Eentje die best weer mag herleven in het interieur van nu. Mooi en chic in een klassieke zwart-wit uitvoering. Denk hierbij aan de zwarte en witte tegels die elkaar in blokpatroon afwisselen. Ietwat rustiger voor het oog zijn deze zwarte tegels met lichte voegen. Combineer deze met grote stalen kozijnen en glazen deuren om het strakke lijnenspel te versterken. Zo'n zwart-witte basis kan nog wel de nodige warmte gebruiken. Voeg daarom lichte houtsoorten toe. Op de traptreden bijvoorbeeld, of in de vorm van wandplanken, kapstok of lage kast. Ten slotte gaat dit zwart-witte interieur geweldig samen met de frisse trendkleur geel. Door een optische lambrisering te schilderen, sluit deze aan bij het klassieke karakter van de tegel. Wel met een eigentijdse twist.

Geometrisch mozaïek

B&B Borgo Merlassino Landelijke woonkamers van homify Landelijk
homify

B&B Borgo Merlassino

homify

Een patroon op de vloer creëren, maar mag het wel wat spannender dan de geijkte vierkante vormen? Kies dan voor een mozaïektegel. De tegel bij uitstek om de meest uiteenlopende dessins de show te laten stelen op de vloer. Bovendien past het veelal oriëntaalse karakter goed binnen het huidige trendbeeld. Mozaïek roept al snel de associatie op met minuscule steentjes en tegels. Maar tegenwoordig is er echter veel meer mogelijk op dit gebied. Een moderne vertaling is bijvoorbeeld dit geometrische patroon. Doordat de hoek van de driehoek wordt afgesneden, krijgt het patroon een speelse look & feel. De matte afwerking en de vergrijsde kleuren geven het geheel een warme uitstraling. Het pleisterwerk op de muur en het grove houtblok als eerste traptrede versterken de oriëntaalse, ongedwongen sfeer.

Revival van keramiek

De handgeschilderde tegel van keramiek mag absoluut niet ontbreken tussen deze eerste opties voor bijzondere tegels. Deze tegel maakt haar opmars in het interieur en is straks niet meer weg te denken uit eenieders huis. Van badkamer, keuken of subtiel element in de woonkamer. Om de beschilderde keramiektegel kunnen we niet heen. Deze parel leent zich dan ook perfect om de entree te sieren. Het toont direct de creativiteit van de bewoners. Veelgezien zijn de authentieke, blauwe tegels van Portugese herkomst. Maar ook deze eigentijdse variant mag er zeker wezen. Ideaal om een patchwork mee te creëren. Zo combineer je patronen eenvoudig tot een persoonlijk statement. Een leuk detail is de hexagon vorm, die eveneens ongekend populair is op het moment. Ga voor tegels in eenzelfde kleurstelling om rust in het geheel te behouden. Zo kunnen de geometrische vormen zelfs nog als hout in dezelfde neutrale tinten op de muur worden doorgevoerd. Juist daardoor vormen vloer en muur een eenheid. Zorg wel voor het nodige contrast door het houtwerk niet tot het plafond door te laten lopen. De blauwtint vormt een frisse aanvulling op het vele hout en wekt het geheel tot leven.

Steengoede basis

Een natuurlijke basis. Al snel denken we daarbij aan hout, wat zeker later in dit Ideabook nog zal worden uitgelicht, maar ook steen vormt een prachtige, robuuste basis. De donkere of grijze variant is ietwat zwaarder en harder qua uitstraling, maar o zo fijn. Natuursteen is daarom terug van nooit weggeweest. Met marmer als huidige koploper. Kies voor een lichtbruine natuursteen tegel voor een warm welkom. Niet eerder oogde steen zo zacht en comfortabel. Combineer het met andere natuurlijke materialen en aardetinten op de wand voor een chic ton-sur-ton effect. Zo komen de materialen en hun texturen nog beter naar voren. Plaats slechts een aantal accessoires per stuk in het verloop van de gang. Zo creëer je een ware galerie bij binnenkomst. Spots in het plafond om deze items en bepaalde punten in de ruimte uit te lichten, maken het luxe, museale beeld compleet.

Robuust hout

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Minimalistische gangen, hallen & trappenhuizen van Lab32 architecten Minimalistisch
Lab32 architecten

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa

Lab32 architecten

Al eerder spraken we over de combinatie met hout en andersoortige vloeren. Maar hout doet het zelf uiteraard ook prachtig op de vloer. Het is altijd een goede, natuurlijke basis die zich in vrijwel iedere stijl thuis voelt. Lichte houtsoorten of witgeschilderde planken voor een minimalistisch of Scandinavisch interieur. Terwijl het donkere hout zoals hierboven zowel in een moderne als klassieke hal past. Ook hierboven is er een spannende materialenmix gemaakt. Het natuurlijke karakter van  hout wordt benadrukt door hier juist hoogglans wit naast te plaatsen. De moderne, minimalistische stijl vraagt om een rustige aanblik. De glazen tussenwanden versterken dit effect en maken het geheel ruimtelijk. Ook de doorkijk van de trap en haar subtiele vormen dragen hieraan bij. Liever iets meer dynamiek in het moderne, klassieke interieur? Denk dan ook eens aan het leggen van de vloer in een ander verband. Donker hout doet het geweldig in visgraatpatroon bijvoorbeeld.

Laminaat in perspectief

Is echt hout ietwat boven budget of vergt het naar jouw mening te veel onderhoud? Dan is laminaat een prima alternatief. Tegenwoordig zijn er vele soorten verkrijgbaar die nauwelijks van echt hout zijn te onderscheiden. Bovendien is deze vloer eenvoudig en snel gelegd. Ideaal voor de hal make-over in een dag. Echt toe aan iets anders? Ga dan voor een patroon als hierboven. De geometrische vormen geven een geheel nieuwe dimensie aan het laminaat. Ook handig indien je niet over een door muren afgesloten hal beschikt, is het gebruik maken van verschillende vloeren. Zo worden de woonkamer en entree optisch van elkaar gescheiden. Door wel voor beiden licht laminaat te kiezen en deze door te voeren in de op maat gemaakte garderobe, vormen ze toch een eenheid. De verschillende texturen en patronen zorgen daarentegen voor speelsheid en dynamiek.

Kunststof pracht

Verbouwing en inrichting jaren '30 woning Moderne eetkamers van StrandNL architectuur en interieur Modern
StrandNL architectuur en interieur

Verbouwing en inrichting jaren '30 woning

StrandNL architectuur en interieur

Inderdaad. Natuurlijke materialen en hun look-a-likes zijn all over the place. Zo ook in dit Ideabook. Toch willen we de schoonheid van kunststof nog even benadrukken en sluiten we daarom af met de eveneens gewilde gietvloer. Strak en clean bij uitstek. Zeker in witte of lichte uitvoering die doorloopt in woonkamer of keuken. Combineer het met vederlichte en transparante materialen voor een verrassend fris en ruimtelijk geheel.  Maak een opgeruimde en ultraverzorgde indruk met de gietvloer in de hal. Juist de witte basis is het ideale canvas voor een aantal kleurrijke statement pieces. Maak ook liever een groot gebaar met enkele items van royaal formaat om de cleane look te behouden. De glazen vazen op de vloer houden het rustig en zijn direct geschikt om natuurlijke elementen als takken en bloemen aan de hal toe te voegen. De felgekleurde kapstokken daarentegen stelen de show en geven de hal de speelse twist die het strakke geheel doorbreekt.

Welke vloer heeft jouw voorkeur? Laat het ons weten in de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!