Bauhaus als inspiratie voor een functionele woning | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Bauhaus als inspiratie voor een functionele woning

Johan van Dijk Johan van Dijk
van FingerHaus GmbH - Bauunternehmen in Frankenberg (Eder) Modern
Loading admin actions …

Tussen 1919 en 1932 was Bauhaus een van de meest vooraanstaande stijlen in de architectuur in Duitsland en in vele andere landen in Europa. Dit oude concept was in di tijd al modern en is dat nu nog steeds! Het is dus ook helemaal niet zo raar dat Bauhaus nog regelmatig opduikt als inspiratiebron voor nieuwbouwwoningen. Dat is ook het geval met het huis dat we zo meteen grondig gaan bekijken. De experts van Fingerhaus hebben deze bijzondere en functionele woning op een prachtige wijze vormgegeven. En uit dit project blijkt dat Bauhaus nog steeds van deze tijd is!

Buitenkant

Als je een beetje van de architectuurgeschiedenis op de hoogt bent, dan herken je aan de buitenkant van dit huis direct de invloed van Bauhaus. Kubistische en strakke vormen waarbij veel wit gebruikt is. Voeg daar wat contrasterende kleuren of donkere tinten aan toe en de buitenkant van het huis is compleet. Geen overbodige versieringen, maar een strak en zakelijk ontwerp. Juist doordat het geheel zo functioneel gebouwd lijkt te zijn, ontstaat een bepaalde charme. En zeker in combinatie met buitenverlichting toont het huis zich schitterend in de schemering.

Woonkamer

Binnen in de woonkamer is een modern interieur te zien dat niet direct doet denken aan de stijl van Bauhaus, maar dat hoeft natuurlijk ook niet. Het strakke ontwerp heeft een gezellig tintje gekregen door de plaatsing van leuke planten. Het houten televisiemeubel brengt ook wat extra diepte aan in het ontwerp dat vooral door zwart, wit en donkerbruin wordt gedomineerd.

Kleur in de eetkamer

Zodra je naar de eetkamer gaat, valt de kleur al gelijk meer op. Rood is zo’n kenmerkende kleur uit Bauhaus. Niet te overdreven aanwezig, maar wel op zo’n manier dat het een hele duidelijke stempel drukt op het ontwerp. In dit geval is er gekozen voor een gecombineerde eetkamer en keuken. In de zittingen van de stoelen rond de eettafel komt het rood weer mooi terug. En ook hier vormt de houten eettafel op een zelfde wijze als het televisiemeubel een contrast met de rest van de ruimte.

Functionele keuken

Ook de keuken wordt gekenmerkt door een functionele inrichting. Maar we kunnen er gelijk bij vermelden dat het wel een hele mooie stijlvolle uitwerking heeft! Gezien de grote hoeveelheid ovens kan het haast niet anders dan dat hier kookliefhebbers wonen. Let vooral ook even op de mooie afzuigkap, hoe fraai kan zoiets in het plafond verwerkt worden.

Comfortabele slaapkamer

In de slaapkamer is alles gericht op het comfort van de bewoners. Een heerlijk royaal bed, een tv onder het plafond, een inloopkast en een directe toegang naar de badkamer. Je kunt haast niet meer comfort in je slaapkamer krijgen dan dit! Opstaan is hier haast nog leuker dan in slaap vallen.

Houten randje

In de badkamer zie je op subtiele wijze het houten randje van het interieur weer terugkomen door middel van een mooi wastafelmeubel. Dit zorgt ook hier weer voor dat stukje extra uitstraling in de verder zo rustige en moderne ruimte. De bijzondere vorm van het bad valt verder op. Maar dit bad is toch vooral in eerste instantie een plek om lekker in te kunnen ontspannen.

Dakterras

Het kubistische ontwerp van het huis leent zich heel goed voor een dakterras. En dat is hier, zoals je kunt zien, op een hele mooie manier aangebracht. Een loungeset kan hier moeiteloos geplaatst worden en je hebt hier dan een heerlijke omgeving om van aangenaam weer te kunnen genieten. Al is het huis dan functioneel gebouwd, je kunt hier zeer comfortabel leven. 

Heb je nog niet genoeg gekregen van de Bauhaus-inspiratie? Dan zal dit project je ook zeker aanspreken!

Ben jij een fan van Bauhaus? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!