Een stijlvolle en efficiënte vrijstaande woning | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een stijlvolle en efficiënte vrijstaande woning

Johan van Dijk Johan van Dijk
modern  door WeberHaus, Modern
Loading admin actions …

Efficiënt bouwen heeft steeds meer de toekomst. We kunnen het dan hebben over efficiënte oplossingen in een woning zelf, maar het gaat dan ook vooral om efficiënte gebruikmaking van energie. Architecten en aannemers proberen huizen zoveel mogelijk energieneutraal te laten functioneren. Maar dat hoeft natuurlijk niet ten koste te gaan van de stijl en uitstraling van een huis. De Duitse bouwonderneming WeberHaus begrijpt als geen ander dat deze twee zaken heel goed samen kunnen gaan. Ze hebben een schitterend huis ontwikkeld en deze mooie vrijstaande woning is het onderwerp van dit Ideabook. Kijk mee naar dit mooie project!

Luxe geheel

Een eerste blik op dit huis laat een luxe geheel zien. Een vrijstaande woning, een grote garage en een hele fraaie veranda met een terras aan de voorkant van het huis. Opvallend is het fraaie uitstekende dak. Het geeft een heel eigen karakter aan deze woning. Maar het dient ook een ander doel, want als je heel goed kijkt zie je dat deze vormgeving ook van belang is geweest voor het plaatsen van zonnepanelen. Efficiëntie en vormgeving kunnen op deze manier haast niet beter samengaan!

Doorsnede

Je ziet op homify niet zo heel vaak een doorsnede van een huis voorbijkomen, maar in dit geval is het zeker de moeite waard om hier even naar te kijken! We hadden je al verteld dat dit huis is voorzien van zonnepanelen. Verder is er ook een zeer energiezuinig verwarmingssysteem in het huis aanwezig. Op deze afbeelding zie je hoe alle energiestromen in het huis optimaal gebruikt worden. En de kelder biedt daarnaast ook onderdak aan de wasmachine en de droger, een extra handigheid van deze ruimte.

Entree

Voor we binnen gaan kijken nog even een blik op de voordeur. Je ziet gelijk de afwerking en de charme van dit huis. Hier is een aangenaam zitje waar al in het vroege voorjaar de eerste zonnestralen lekker beschut meegepakt kunnen worden.

Halfopen concept

Eenmaal binnen zie je in de eetkamer prachtig hoe in dit huis een halfopen concept verwerkt is. Door middel van een schuifdeur kan van de prachtige keuken een afgesloten ruimte worden gemaakt. Ook erg handig als je aan de bar even afgezonderd wilt zitten werken of studeren. Buiten zie je de veranda die ook erg efficiënt gebouwd is: er zijn ook hierop zonnepanelen aangebracht

Moderne woonkamer

Het moderne interieur is op deze manier schitterend te zien. Er is een stijlvolle woonkamer gecreëerd en de nadruk ligt vooral op comfort en gezelligheid. Ideaal voor een gezin om samen lekker televisie te kunnen kijken of de dag door te nemen. En dat er kunstliefhebbers in dit huis wonen mag met alle kunstwerken ook wel duidelijk zijn. Een mooie bekroning op het ontwerp van het huis.

Bonte slaapkamer

Je moet er van houden, maar dit bonte ontwerp van de slaapkamer prikkelt de zintuigen in ieder geval wel! Hoe rustig en wit het huis aan de buitenkant ook lijkt, binnen is er meer dan voldoende ruimte voor kleur. Dit is een ideale en inspirerende tienerkamer geworden.

Schitterende badkamer

De badkamer mag wel gerekend worden tot een van de mooiste ruimtes in het huis. Vooral het prachtige vrijstaande bad is een pareltje in het huis. Maar ook de zeer riante inloopdouche mag er zijn. En wat hier ook opvalt, is hoe mooi het effect van een grote plant in een badkamer is. Als je hier de ruimte voor hebt is dit een zeer goede aanbeveling voor een stukje groen in je badkamer. Het vormt een mooi natuurlijk element in deze moderne badkamer.

Energiezuinig en zeer stijlvol tegelijk. Je ziet in dit huis hoe goed dat concept uitgewerkt kan worden. Wil je nog zo’n energiezuinige woning zien? Bekijk dan ook dit project!

Heb jij ook een energiezuinig huis en wil je daar meer over kwijt? Laat het ons weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!