Minimalistische woning met een gastvrije sfeer | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Minimalistische woning met een gastvrije sfeer

Stoa. Stoa.
Moderne huizen van Frohring Ablinger Architekten Modern
Loading admin actions …

Wat nu als we een huis konden bouwen dat precies aan onze verlangens en dromen zou voldoen? Zouden we dan niet veel meer woningen zien met volkomen ongebruikelijke vormen? Kijk met ons mee wat er gebeurt als de bewoners al hun ideeën kunnen verwezenlijken in hun nieuwe woning. Voor dit leuke project nemen we je mee naar Oostenrijk; waar de dromen van de bewoners uitgekristalliseerd zijn tot een woning die alles heeft op het gebied van de moderne architectuur. Kijk met ons mee om inspiratie op te doen voor je eigen ontwerp!

Eerste blik

De bewoners zijn erg trots om je het huis van hun dromen te laten zien. Het huis is gerealiseerd in de Alpen, waardoor je vanuit de woning een schitterend uitzicht hebt op de bergen. De gevel van de woning heeft een zeer originele en uitgesproken structuur, deze is nogal abstract, maar zonder onpersoonlijk te worden. Er is een duidelijke scheiding aangebracht tussen de slaapvertrekken en de woonvertrekken; zo ontstond er een heldere indeling die bijzonder naar de zin van de bewoners is.

Zijkant

Op de bovenste verdieping zijn de slaapkamers gerealiseerd, om de privacy van de woning te waarborgen zijn de ramen daar relatief klein gehouden. Er is zo weinig inkijk, maar toch meer dan voldoende lichtval. Leefbaarheid en privacy zijn dus met elkaar in evenwicht. De woonkamers bevinden zich op de begane grond en staan meer open voor de buitenwereld, deze kamers zijn natuurlijk tevens de vertrekken waarin gasten worden ontvangen. De grote openheid past dus bij hun functie. Vanuit de woning hebben we tevens uitzicht op de garage.

Terras

De architectonische vormgeving van het huis valt op in het landschap en zorgt voor een bijzondere sfeer in de buitenruimte. We zien een aantal privégebieden die dé setting voor vermaakt vormen. Een voorbeeld daarvan is het ruime terras. Aan het terras grenst een zwembad, dat natuurlijk voor veel plezier zorgt in de zomer. Ook dit bad heeft een minimalistische vormgeving die past bij de woning. Zo wordt een mooie eenheid gevonden tussen deze gebieden. In deze buitenruimte kunnen de bewoners lekker ontspannen.

Constrast

Hier zien we het contrast tussen de natuur en de kunst (of de woning en het landschap), bijzonder goed weergeven. Het heuvelachtige landschap steekt mooi af bij de strakke vormen van het abstracte huis. Contrasten bezorgen ons vaak mooie beelden die bijzonder kunnen inspireren. Samen met een expert ontwerp je al snel je droomhuis!

Interieur

Net als het exterieur heeft ook het interieur een minimalistische look; strakke lijnen en lichte tinten maken hier de dienst uit. We werpen een blik in de open woonkamer en zijn direct getroffen door de sfeer van flair en verfijning die hier tentoongespreid wordt. De grote bank belooft ons bijzonder veel comfort, terwijl de minimalistische open haard over een warme sfeer in de avond spreekt. Naast een heerlijke bron van warmte vervult deze haard ook de functie van roomdivider; een mooie manier om structuur en openheid te creëren. Meer prachtige ideeën voor je woonkamer kun je hier vinden!

Eetkamer

De invloed van de grote ramen op de binnenruimte wordt hier duidelijk in beeld gebracht. De eetkamer, de kern van dit familiehuis, wordt omgeven door ramen, wat resulteert in een bijzondere lichtval. We voelen ons veel beter in een lichte ruimte, dus het ontbijt en het diner is hier dikwijls een feest. Naast de mooie lichtval bieden de ramen de bewoners ook een mooi uitzicht op de omgeving, waardoor de ambiance in deze kamer uniek te noemen is. Kunstlicht zorgt in de avonduren voor een prachtige lichtsfeer die de gezelligheid van het samenzijn alleen maar versterkt. Een mooie basis voor het interieur vinden we in de gestalte van de houtvloer, die door zijn natuurlijke, warme looks het plaatje compleet maakt.

Een oud herenhuis kreeg een nieuwe look. Kijk mee naar de prachtige ideeën voor je interieur! 

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!