Zonneterras:  Rijtjeshuis door De Nieuwe Context

Uniek Mergel Woonhuis met een Innovatief Design

Stoa. Stoa.
Google+

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Loading admin actions …

We nemen je vandaag mee naar een woonhuis dat helemaal gerestyled is naar de smaak van de bewoners. Het oorspronkelijke stijl van het huis betreft een Friese bouwstijl. De woning dateert uit de jaren '50. Als bouwmateriaal werd destijds voor mergel gekozen, maar tijdens het restylen is er gekozen voor de toevoeging van een ander soort materiaal: hout. We gaan je veel interessante designvoorbeelden laten zien. Zin in een stukje onvervalste inspiratie? Kijk dan snel met ons mee.

Sprookjesachtig

Zonneterras:  Rijtjeshuis door De Nieuwe Context

Dit deel van het huis is schitterend omgetoverd tot een prachtige leefruimte met een zitkamer en studieruimte. Moet je die bomen zien, het gazon en de romantische afwerking van de mergel gevel! Om voor een helder onderscheid tussen oud en nieuw te zorgen is er voor gekozen om de nieuwe gevel met hout te bekleden. Een expert kijkt graag met je mee naar nieuwe woonideeën voor je huis. In Amsterdam zitten de experts die weten wat jij mooi vindt als het op design en architectuur aankomt.  

Details

Achtergevel met de nieuwe aanbouw:  Rijtjeshuis door De Nieuwe Context
De Nieuwe Context

Achtergevel met de nieuwe aanbouw

De Nieuwe Context

De nuchtere uitstraling van de woning doet ons goed. Alle details zijn schitterend, maar sober, zodat het oude gebouw extra mooi voor het voetlicht wordt gebracht. Wat een contrast ook tussen de twee bouwstijlen. Er is aardig wat durf voor nodig om tot een materiaalkeuze als deze te komen. Hoe combineer je ook twee van deze ideeën in de bouwkunst. We hebben hier te maken met een hybride bouwstijl die ons erg kan bekoren. Meer mooie woningen vind je hier. 

Glas in Lood

Nieuwe aanbouw met groot venster:  Rijtjeshuis door De Nieuwe Context
De Nieuwe Context

Nieuwe aanbouw met groot venster

De Nieuwe Context

De oude woning had overal glas in lood. Maar door de modernisering in de architectuur in termen van isolatie was het goed alle glas-in-loodramen eens tegen het licht te houden om te zien of ze nog wel overal wenselijk waren. Uiteindelijk werd er gekozen om enkele ramen te vervangen. Ook werd erg gekeken waar er in de oude gevel nieuwe ramen gemaakt zouden moeten worden voor meer daglicht.  

Sfeervol

oud & nieuw:  Villa door De Nieuwe Context

We zijn fan van dit plaatje. Je weet direct dat er hier in de zomer ontzettend van deze tuin genoten gaat worden. 

Authentiek

Je waant je hier honderden jaren terug in de tijd…

Leeskamer

glas in lood vensters:  Woonkamer door De Nieuwe Context
De Nieuwe Context

glas in lood vensters

De Nieuwe Context

Soms is het heel goed om lekker een boek te lezen, een andere keer is het de bedoeling dat je studeert, al dan niet voor een opleiding of baan. In deze studie-/leeskamer is het heerlijk om in de stoel te gaan zitten. De lamp staat er speciaal voor. Ook de grote ramen zorgen voor de ideale lichtval. 

Werk

Gevel renovatie:  Villa door De Nieuwe Context
De Nieuwe Context

Gevel renovatie

De Nieuwe Context

Het komt niet allemaal vanzelf, je moet er echt iets voor doen, zeker als het om het restylen van je woning gaat. Zelfs als je een expert in huurt om het voor je te doen is het nog een intens project. We zien hier op de foto de oude woning in de steigers staan. Ze hadden destijds al wel kleurenfoto’s, maar het zwart-wit geeft er net even een speciale twist aan… . Er is veel werk aan de winkel bij een restyle, maar het resultaat mag er dan ook zijn.

Chillkamer

Natuurlijk is het een populair woord, maar deze kamer mogen we met recht een 'chillkamer' noemen. Dat is niets anders dan een relaxkamer of een ontstesskamer, een ontprikkelkamer zeker. Deze open ruimte zorgt dat je je helemaal chill voelt. Zeker na een dag hard werken en het weekend net begonnen is.

Woonkamer

Dit is toch wel een van de meest sfeervol ingerichte kamers die we de laatste tijd hebben gezien. Het gave is dat het niet eens zo'n druk ingerichte kamer is. Heel bijzonder om te zien hoe je met hoogwaardig design (dat dan weer wel) een topinterieur kunt creëeren. Blijf ons volgen voor meer gave ideeën woontips. 

Wat vind je van deze uitbouw? Zeg het met een comment! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!