Karakteristiek herenhuis met gedurfde inrichting

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Karakteristiek herenhuis met gedurfde inrichting

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
luxe woonkamer in warm herenhuis: Woonkamer door choc studio interieur
Loading admin actions …

Soms heb je een werkelijk prachtige woning gekocht of gehuurd, maar lukt het maar niet om balans te vinden in je interieur. Dat was bij de woning in dit artikel ook het geval. Het karakter van dit prachtige herenhuis en de door de bewoners gekozen interieurstijl was niet in balans. Aan de basis van de woning lag het niet. Maar het lukte de bewoners maar niet om met het interieur de juiste snaar te raken. Wat bleek? Een gedurfde inrichting pakte hier heel erg goed uit. Met donkere, meer uitgesproken kleuren en materialen is kracht en spanning aan het interieur weten te geven. En door vervolgens te werken met maatwerkproducten en luxe materialen, is uiteindelijk de gewenste sfeer ontstaan. Benieuwd naar het eindresultaat van dit karakteristieke herenhuis? Lees dan snel verder.

Hal met grandeur

Van een saaie hal kun je hier zeker niet spreken. De blauwe loper op de trap is erg gewaagd, maar geeft de hal de uitstraling waar het huis om vraagt. Beter kun je je gasten niet welkom heten in je woning

Moderne badkamer

Als je gaat verbouwen, dan mag de badkamer natuurlijk niet achterblijven. Zelfs in een karakteristiek huis komt een moderne badkamer goed tot zijn recht. En dat is wel zo prettig, want de badkamertrends van vandaag de dag zijn bij velen favoriet. Niet gek als je bekijkt hoe mooie deze badkamer is geworden. Een prachtig vrijstaand bad, inloopdouche en dubbele wastafel. Kortom: deze moderne badkamer is van alle gemakken voorzien.

Master bedroom in art deco stijl

masterbedroom in art deco stijl: Slaapkamer door choc studio interieur
choc studio interieur

masterbedroom in art deco stijl

choc studio interieur

De grote badkamer in huis is ingericht in art deco stijl. Alle wanden zijn wit en de accessoires zwart. Dat zorgt voor een mooi contrast. Er ligt een mooie houten vloer en een licht vloerkleed. Het vloerkleed heeft een decoratieve functie, maar is natuurlijk ook lekker warm voor je blote voeten.

Moderne keuken

moderne keuken met maatwerk wijnklimaatkast: Keuken door choc studio interieur
choc studio interieur

moderne keuken met maatwerk wijnklimaatkast

choc studio interieur

De moderne keuken is in strak hoogglans wit afgewerkt en van alle gemakken voorzien. Een oven, magnetron, stoomoven, wijnkoeler en gasfornuis; het mag in de keukens van nu natuurlijk niet meer ontbreken. Daarnaast is er door de hoge kasten veel ruimte om spullen in op te bergen. En natuurlijk is er op het kookeiland voldoende ruimte om te koken.

Eetkamer met open haard

eetkamer met open haard: Eetkamer door choc studio interieur
choc studio interieur

eetkamer met open haard

choc studio interieur

In de eetkamer staat een grote donkere tafel met luxe stoelen waar je met vrienden of familie aan kunt eten. In de eetkamer ook een open haard wat natuurlijk voor heel erg veel sfeer in de ruimte zorgt. Zeker in de winter is het voor de open haar goed toeven.

Maatwerk boekenkast

maatwerk boekenkast: Woonkamer door choc studio interieur
choc studio interieur

maatwerk boekenkast

choc studio interieur

Er zijn altijd van die ruimtes in huis waarvan je niet goed weet wat je ermee moet. Maatwerk kan dat uitkomst bieden. Zoals de boekenkast op de foto hierboven. Deze is op maat gemaakt om precies te passen in een kleine nis in de woning.

Maatwerk ensuite tussen woon- een eetkamer

maatwerk ensuite-stel tussen woon- een eetkamer: Woonkamer door choc studio interieur
choc studio interieur

maatwerk ensuite-stel tussen woon- een eetkamer

choc studio interieur

Ensuite deuren zijn helemaal terug van weggeweest. Vooral in een karakteristieke woning mogen ze natuurlijk niet ontbreken. Het is een mooie manier om de woonkamer en de eetkamer op te splitsen. En als je ze op maat laat maken, zoals ze hier hebben gedaan, passen ze altijd perfect.

Accessoires

styling door middel van artwork: Woonkamer door choc studio interieur
choc studio interieur

styling door middel van artwork

choc studio interieur

Accessoires mogen in een woning natuurlijk niet ontbreken. Hier zien we bijzondere beeldjes die een plaatsje hebben gekregen op de salontafel. Planten zijn ook altijd fijne accessoires en hebben hier een plekje voor het raam gekregen.

planten als decoratie: Woonkamer door choc studio interieur
choc studio interieur

planten als decoratie

choc studio interieur

Woonkamer met luxe loungebank

luxe woonkamer in warm herenhuis: Woonkamer door choc studio interieur
choc studio interieur

luxe woonkamer in warm herenhuis

choc studio interieur

Tot slot werpen we nog even een blik op de woonkamer. We zien twee heerlijke loungebanken waar je ontspannen op kunt hangen voor de televisie of kunt genieten van een goed boek. De donkere hout vloer past mooi bij de lichte wanden in huis. Voor het raam hangen donkere luxaflex en mooie lichte gordijnen. En op de vloer mag een mooi vloerkleed natuurlijk ook niet ontbreken.

lounge sofa van Meridiani: Woonkamer door choc studio interieur
choc studio interieur

lounge sofa van Meridiani

choc studio interieur

Meer karakteristieke woningen zien? Lees dan ook dit artikel eens!

Wat is jouw tip om een karakteristieke woning in te richten? Laat hieronder je reactie achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!