Prachtige moderne villatuin in Middelburg

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
Moderne villatuin Middelburg, ERIK VAN GELDER | Devoted to Garden Design ERIK VAN GELDER | Devoted to Garden Design Minimalistische balkons, veranda's en terrassen
Loading admin actions …

Een prachtige moderne tuin met strakke lijnen en moderne elementen in Middelburg. Modern maar tegelijkertijd een echte familietuin met een mooie loungeruimte, speelruimte voor de kinderen en plaats om gasten te ontvangen. Ga je mee de verschillende plekjes bekijken?

​Overkapping verbindt huis en tuin

Erik van Gelder ontwierp en maakte een prachtige overkapping. De oude overkapping was te smal. De grote overkapping verbindt het huis met de tuin en verbindt het huis met de tuin. Centraal op de vloer ligt Hollandse tegelbestrating; aan de zijkanten luxe composiet vlonderbanen. Vanaf het terras hebben de bewoners en prachtig uitzicht op de tuin. Mooi is de verlichting die in het terras is geïntegreerd.

​Boeiend spel van lijnen, vlakken en volume

Vanaf het overdekte terras loop een pad naar het eind van de tuin. Om de rechtlijnigheid te doorbreken en een bijzonder contrast te creëren, wisselde Erik materialen af: vlonderplanken met een grijze finish, maatwerkbetonplaten in een doordachte geometrie, en Black Beauty-grind. Aan weerszijden van het pad zorgen royale plantengroepen en overzichtelijk gestructureerde decoratieve elementen voor een perfect evenwicht tussen natuur en architectuur.

Terras aan het water

Aan de waterkant is het heerlijk relaxen op de ligstoelen onder een geknotte plataan. Vanuit een luie stoel kunnen de bewoners kijken naar de langs varende bootjes en de bewegingen van water.

Chillen in een hangmat

Wat verderop is een parallel terras met een heerlijke hangmat om languit te chillen. Geen straf boven een veld vol met heerlijk geurende lavendel planten.

Mooie combinaties

In de tuin vind je een combinatie van stoere betonlookelementen, weelderige siergrassen, buxusbollen en ‘moonlight’-bollampen, strakke plantenbakken in zink en aluminium, en flinke lage en hoge groenblijvende heesters. De landschapsarchitect sprong bijzonder creatief om met de verhoudingen tussen open ruimte en massa, strakke lijnen en organisch groen.

Weelderige beplanting

Weelderige groepen planten plantengroepen en mooie decoratieve elementen vormen een perfect evenwicht tussen natuur en architectuur.

Wat vind je van deze tuin? Laat het ons hieronder weten!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine