Voor ieder kind een stoel in eigen stijl | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor ieder kind een stoel in eigen stijl

press profile homify press profile homify
Moderne kinderkamers van Sofás Camas Cruces Modern
Loading admin actions …

Een ieder mens heeft zijn of haar persoonlijke smaak en/of voorkeur. Ik geloof zeker dat kinderen dit ook al op jonge leeftijd kunnen aantonen. Ze zijn nooit te jong om alvast hun persoonlijke smaak hierin te ontdekken en ontwikkelen naarmate ze opgroeien. 

In dit artikel staan er kinderstoelen vermeld die zowel van oud als van nieuw materiaal (sommige gecombineerd) zijn gemaakt. Wat fijn dat er ook nog aan het milieu wordt gedacht! 

Raak geïnspireerd door de verschillende houtmateriaal soorten en diverse modellen van de kinderstoelen.

Oud en Eenvoudig

Sloophout kindersetje van Klein & Stoer Tropisch
Klein & Stoer

Sloophout kindersetje

Klein & Stoer

Wie zegt dat oud en eenvoudig saai is? De houten tafel en stoel zijn in dezelfde kleurcombinatie en stijl gemaakt en geeft een mooie afwerking tegen de zwartgrijze kleur met witte afbeeldingen op de muur. Dit houten setje is tevens ook ideaal als speeltafel en/of voor een creatief moment. Een mooi ontwerp van Klein & stoer, dat gerund wordt door twee meiden met een passie voor leuke dingen doen, ondernemen en natuurlijk mooie ontwerpen maken van deze unieke kindermeubels. En dat is helemaal terug te zien in hun creaties – ze worden op een vernieuwende en verrassende wijze ontworpen. Heel stoer en uniek voor de jongelingen die zich hierin kunnen vinden.

Kleurrijke set

modern  door ASPACE, Modern
ASPACE

Farringdon Desk

ASPACE

Zachtroze en Lime groen is een match gemaakt uit de hemel. Deze kleurexplosie tegen een witte stenen muur maakt de kamer in één keer levendiger. Zo blijft de kamer het gehele jaar door in een vrolijke stemming of brengt juist wat extra leven op die regenachtige dagen. 

Dit is een mooi en  kleurrijk setje voor jonge meisjes die even weg willen dromen. Of juist druk aan de slag gaan om die uitdagende werkopdracht af te maken. Met de vrolijke tinten in de kamer komt het hoe dan ook zeker goed.

Hier is nog een ideabook om wat meer inspiratie op te doen!

De schommelstoel

funky seat 4 van Funky furniture Industrieel
Funky furniture

funky seat 4

Funky furniture

De schommelstoel, niet alleen voor ouderen maar zeker ook voor de jongelingen een must! De witte kleur bij de randen van de schommelstoel wordt hier mooi en sierlijk afgewerkt met het houtmateriaal dat als zitondersteuning en rugleuning dient. 

Het houtmateriaal (in verschillende tinten hout) gecombineerd met de witte kleur, geeft de gehele stoel een rustieke en brocante uitstraling. Past heel mooi in een ruimte met ongeveer dezelfde (hout en zachte) tinten of net zoals op de foto een witte achtergrond met zwarte vloertegels.

Met nog een zachte kussen erbij in wat voor kleur dan ook, of een lievelingsknuffel kan het plaatje compleet gemaakt worden. 

Zachte tinten

Bureautje bedhuisje van Boefjesfabriek Landelijk
Boefjesfabriek

Bureautje bedhuisje

Boefjesfabriek

De zachte tinten die we terugzien in de kinderstoelen (geel en wit), het huisje (wit) en de verrijdbare tafel (zachtgroene kleur) vormen gezamenlijk voor een harmonieus en rustig effect. Met de houtenmuur erbij, dat ook met zachte tinten is bedekt, geeft het de hele kamer een rustige uitstraling. 

Je zult maar in zo een kamertje mogen spelen en in je eigen fantasiewereld verdwijnen. Vooral heel fijn na een energievolle (school)dag of gewoon om even lekker te ontspannen. Het kan gewoon!

Modern hout

kinderkamervintage schoolsetje van Kinderkamervintage Industrieel
Kinderkamervintage

kinderkamervintage schoolsetje

Kinderkamervintage

Het houten materiaal dat is afgewerkt in de poten van de tafel stemt, in combinatie met de houten stoel, zo mooi af met de zilvergrijze muur. Met de zwarte onderkant bij de poten van zowel de tafel als de stoel en het zwart randje van de tafel, valt de nachtlamp precies op z'n plek. Dit plaatje bewijst nogmaals dat hout en zwart best samen kunnen gaan en er best wel stijlvol uit kan zien ook al is het voor een jongere bestemd. Heel modern en stijlvol afgewerkt.

Gerecycled hout

Sloophout witte kinderstoel van Klein & Stoer Tropisch
Klein & Stoer

Sloophout witte kinderstoel

Klein & Stoer

Een nieuw leven voor deze stoel zou je kunnen zeggen. Letterlijk gesproken! Het is gemaakt van gerecycled hout en nu in een blauwe (zachte) tint getransformeerd. Het heeft een mooie lichte en zachte tint en zeker ideaal om als uniek exemplaar in de kinderkamer te zetten. Maar vooral om (bijna) dagelijks gebruik van te maken natuurlijk. Het zou zeker mooi staan bij zachte tinten

Terug in de tijd – schoolbankset

Speelhoek van Evelyne Ontwerp Industrieel

Cool om spullen van vroeger terug te zien in deze moderne tijd! Niet alles hoeft er altijd strak en super nieuw uit te zien. Dit setje bewijst dat ook nog!

Tegen een witte achtergrond valt het mooi te combineren in de kamer van zowel een jongen als dat van een meisje. En de houtenvloer maakt het hierbij ook super mooi af, gezamenlijk met het witte kleed met donkerblauwe strepen. Een prachtige combinatie van hout en zacht materiaal bij elkaar.

Tweeling set

kinderkamervintage stoeltjes van Kinderkamervintage Industrieel
Kinderkamervintage

kinderkamervintage stoeltjes

Kinderkamervintage

Hetzelfde materiaal (van hout) maar dan dubbel. Zo heeft ieder kind lekker zijn of haar eigen stoel en kunnen ze gezellig samen spelen of iets leuks doen. Ook dit houtmateriaal stemt zo mooi af met de zilvergrijze muur, het zwarte effect bij de stoelen en zachte vloermateriaal. 

Verder ziet het zit- en rugvlak er breed genoeg en comfortabel uit om best wel voor een lange tijd op te zitten. Heel erg fijn dat hier ook rekening mee gehouden wordt. Met een zachte kussen erbij in een rustige kleur en het zit twee keer goed.

Nog meer oud voor nieuw

Sloophout bank van Klein & Stoer Tropisch
Klein & Stoer

Sloophout bank

Klein & Stoer

Iedere plank en balk vertelt zijn of haar eigen verhaal. Dat kun je terugzien in de krassen en verkleuringen in de stoel, de tafel en het krukje (met de witte afwerking). Samen met de blauwe stoel is dit setje ideaal voor een speelhoek en dat ook nog met voldoende beenruimte en ruimte op de tafel. 

Met de houtenvloer erbij steekt de tafel en alle stoelen bij elkaar gezamenlijk heel mooi af. De blauwe stoel is hier stiekem toch eigenlijk  de grote winnaar. Het brengt toch iets meer kleur in de brouwerij en wat daardoor ook meteen uitspringt in de ruimte.

Een leuke opstelling voor in huis om een gezellige speeldag met de kids te hebben!

De witte stoel

Alles valt in dit plaatje op z'n plek! Deze kamer is ideaal voor broer en zus en kan met gemak gedeeld worden zonder enige verwarring. Het is natuurlijk overduidelijk wie bij welke slaap – en werkgedeelte past, alleen de witte stoelen zijn onbevlekt gebleven. Een uitzondering op de regel gemaakt hierin? 

Al met al een leuke combinatie voor als er misschien weinig ruimte is voor een aparte slaapkamer en de kids alsnog gezellig bij elkaar op de kamer kunnen slapen en/of hun schoolwerk doen. Via deze wijze kunnen ze ook leren om samen te delen en rekening te houden met elkaars ruimte, spullen, de gehele ruimte netjes houden en noem maar op.

Welke kinderstoel behoort tot jouw favoriet? Deel het met ons door een berichtje hieronder achter te laten.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!