Een spannend huwelijk tussen natuursteen en beton | homify

Een spannend huwelijk tussen natuursteen en beton

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne huizen van ESTUDIO GEYA Modern
Loading admin actions …

Een huwelijk in de architectuur? Dat is zeker mogelijk als je een paar zeer uiteenlopende materialen combineert. En in dit geval is het zeker een spannend huwelijk geworden! We hebben het over een moderne villa met een eclectische uitstraling die zowel buiten als binnen sterk aanwezig is. Om dit project te bekijken reizen we af naar Argentinië waar de architecten van Estudio Geya een prachtige villa gebouwd hebben. En we zijn vooral benieuwd wat je het bijzonderst vindt van dit project: is het de buitenkant van de villa of is het toch het interieur?

Stijlvol geheel

Een eerste blik op de voorgevel van dit huis laat een stijlvol geheel zien. Het huis heeft ook iets geheimzinnigs omdat het interieur niet zo goed zichtbaar is. De moderne uitstraling krijgt door het vele verwerkte hout ook een landelijk tintje. Een mooi eclectisch effect is het gevolg.

Zijkant

Pas als je de zijkant van het huis gaat bekijken worden wat meer van de geheimen van het bouwwerk duidelijk. Om het massieve bouwvolume in het midden zijn als het ware meerdere betonnen lagen geschoven. Juist de houten schotten op de eerste verdieping zorgen voor een perfecte balans. Ook de boompjes op het balkon voegen een extra natuurlijk element toe. Maar ook hier blijft de binnenkant nog steeds een raadsel. Tijd om naar binnen te gaan!

Natuursteen en beton

Eenmaal binnen verbaas je je over de zeer bijzondere sfeer die je aantreft. De open leefruimte, waarvan je hier de woonkamer en de eetkamer ziet, heeft een heel eigen en zeer bijzonder karakter. Een ruw betonnen plafond vormt een enorm contrast met de natuurstenen vloer en de natuurstenen wand. Ook al vind je het misschien iets te weinig kleurrijk, de sfeer die het oproept is echt fantastisch!

Overzicht

Nogmaals kijken we vanuit de woonkamer de rest van de leefruimte en zien naast de eethoek nu ook de keuken. Aan de eettafel kunnen sowieso acht mensen plaatsnemen, maar met wat extra stoelen kunnen er dat nog meer worden. En uitgenodigd worden in dit bijzondere huis is absoluut geen straf. Valt jou ook op dat de betonnen trap haast uit het plafond lijkt te komen? Je kunt hier haast niet anders dan steeds naar boven blijven kijken!

Keuken

En ook in de keuken kan uiteraard natuursteen niet ontbreken, in deze keuken is wel heel erg veel marmer toegepast. Het geeft een prachtig beeld en ook erg leuk is dat de keuken door middel van een strak wit gepleisterd verlaagd plafond een hele duidelijke aparte eenheid in de ruimte vormt. We missen alleen een paar barkrukken, want die zouden toch prima bij het kookeiland geplaatst kunnen worden.

Studeerkamer

Het huis beschikt over een halfopen studeerkamer, naast de grote slaapkamer. Een zeer charmant en gezellig plekje om lekker te studeren of te werken. En ook hier ontbreekt de bijzondere combinatie van beton en natuursteen natuurlijk niet.

Intieme slaapkamer

Eenmaal in deze intieme slaapkamer zie je beter de functie van de houten schotten die geplaatst zijn: ze filteren het zonlicht en zorgen voor een heerlijk huiselijk gevoel in de slaapkamer. Er is hier veel aandacht besteed aan de verschillende grijstinten die gebruikt zijn. De donkergrijze muur vormt een prachtig contrast met het bed en het plafond.

Nog meer natuursteen

Als je nog meer natuursteen wilt zien dan moet je in dit huis zeker weten naar de badkamer gaan. Het gedeelte bij de wastafel heeft een andere kleur natuursteen gekregen dan het gedeelte waar zich het toilet en het bad bevinden. Zeker in combinatie met het afscheidingsmuurtje zorgt het voor een unieke badkamer. Dat pas prima bij de rest van dit unieke huis en het zeer geslaagde huwelijk van natuursteen en beton.

Benieuwd geworden naar een vergelijkbaar huis? Dan is dit project ook zeker iets voor jou!

Wordt jij door een huis als dit geinspireerd? Laat het ons dan weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!