Modern paleisje in een pittoresk dorpje | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Modern paleisje in een pittoresk dorpje

Stoa. Stoa.
CASA 103 Moderne huizen van MARLENE ULDSCHMIDT Modern
Loading admin actions …

Niet alle mooie projecten komen voor in de grote steden, dat het ook anders kan laten we je vandaag zien. De woning vandaag vinden we in Ferragudo, een vissersdorp in Algarve, een district in het zuiden van Portugal. Het was een grote uitdaging om een moderne uitvalsbasis te realiseren in het oude dorp dat tevens een milieuvriendelijk karakter zou hebben. Dit idee past natuurlijk wel bij de authentieke leefwijze die al eeuwen in het dorpje de grondtoon aangeeft. Kijk met ons mee naar de prachtige voorbeelden.

Frisse wind

Vanaf de buitenkant krijgen we direct een mooie indruk van de moderne en eenvoudige lijnen. Deze nieuwe woning past door zijn minimalistische looks goed in de oude, authentieke context. Het is een geliefde woning in dit dorp, dat toch een stuk minder conservatief is dan je op grond van zijn uiterlijk zou denken. 

Pittoreske straatjes

We treffen de woning nu van de andere zijde, vanaf de straatkant. Door zijn strakke looks past hij goed in het straatbeeld. Het huis laat een stijl zien die de oude stijl van de woningen aan weerskanten respecteert. Een bijzonder beeld dat een harmonieuze eenheid tussen oud en nieuw laat zien. 

Interieur

Binnen is alles modern en vloeiend. De eenvoudige lijnen passen precies bij het exterieur van het nieuwe huis. Het mooie is dat de woning gebouwd is met behulp van lokale aannemers en materialen. Zo verminder je de ecologische voetafdruk; de impact die de bouw van je woning op de omgeving heeft. Met een expert ontwerp je snel een droominterieur. 

Transparantie

Een ander belangrijk aspect van de woning is het prachtige licht, zowel dag- als kunstlicht scheppen een fantastische sfeer die er niet om liegt. Let eens op de transparante wand links, die zorgt voor een prachtige openheid in het interieur. Het is een ruimte waar het contrast tussen verschillende materialen beeldbepalend is. Zo zien we een tegelvloer met een natuurlijke kleur die mooi afsteekt bij de kunstmatige, zuivere wand. Er is ook de nodige ruimte voor een kunstwerk aan de muur.

Woonkamer

Deze woonkamer heeft ook een heldere look en draagt overal de sporen van goede smaak. Zorg en oog voor detail maken deze kamer tot een toonbeeld van de eigentijdse stijl. Deze kamer zit vol met bijzonderheden: de hoge plafonds, de sculpturale vorm van de wanden en een open haard op de hoek van de draagmuur. Typisch een modernistische kamer waarin een minimalistisch design wordt gepaard aan een warme huiselijkheid; een koel uiterlijk kan dus prima samengaan met een gezellige, warme sfeer. Steek het vuur op en geniet! Meer mooie ideeën voor je woning kun je hier vinden. 

Keuken

De keuken valt zeker in de smaak bij de liefhebbers van minimalistisch design. De natuurlijke verlichting en de grote raampartijen doen ook een duit in het zakje als het om de sfeer gaat. Een natuurlijke verlichting maakt het extra ontspannend om in deze keuken te koken. En dat keukeneiland spreekt direct tot de verbeelding; een plek waar het culinaire genieten centraal staat. De wanden van dit eiland matchen natuurlijk perfect met de muren van de keuken. Het is een en al zuiverheid in dit vertrek. Een warme touch vinden we in de gestalte van een prachtige tegelvloer.

Eetgedeelte

Hier werpen we een blik in het eetgedeelte van de kamer. Deze lange tafel, vervaardigd uit massief hout, vormt de plek waar de familie samen van het diner geniet. Een juiste keuze van het meubilair en het lichtplan dragen bij aan de opwekkende energie en levendigheid in de ruimte. Dit is tevens een comfortabele plek om heerlijk te werken.

Zwembad

Ook hier in de tuin zien we de bekende stijl en de goed gekozen materialen; steeds weer zien we die focus op steen, hout en een eigentijdse afwerking daarvan. Dit zwembad is een prachtige toevoeging aan de buitenruimte waarvan de bewoners elke dag weer kunnen genieten. Een gevarieerde omgeving (qua materialen) spreekt sterk tot de verbeelding en laat ons meer genieten.

dakterras

We sluiten af met dit prachtige uitzicht op het oude, Portugese dorp. Een plek waar de bewoners vooral in de avond gaan zitten om te genieten van een heerlijk glaasje port en ander lokale culinaire versnaperingen. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je altijd op de hoogte van de nieuwste woontrends.

Thuiswerken doe je in een prachtige werkkamer. Klik hier voor de mooiste voorbeelden!

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!