Oude ruïne werd een hypermodern woonpaleis

Stoa. Stoa.
Google+
Loading admin actions …

Het is van het grootste belang dat gebouwen met een cultuurhistorische waarde worden gevonden en geconserveerd. Deze panden krijgen vaak een nieuw leven door ze een nieuwe functie aan te geven. Vandaag gaan we je laten zien hoe een oude ruïne transformeerde werd tot een hypermodern woonpaleis. Het oude pand is al sinds mensenheugenis deel van het landschap, vele eeuwen zijn langs de oude stenen van het huis getrokken. Nu is het aan de moderne mensen in de streek om dit pand te redden van de sloophamer. Kijk met ons mee en doe zelf de nodige inspiratie op voor je eigen verbouwingsproject.

Oud en nieuw

moderne Huizen door WT Architecture
WT Architecture

Exterior View

WT Architecture

We nemen je mee naar het eiland Coll, deel van Schotland. De lokale bevolking noemt dit gebouw het ¨White house¨, dit komt door de opvallende nieuwe witte gevel van het pand. De ruïne lag woest in het landschap en viel de huidige bewoners direct op. Na een grootschalige transformatie, waarbij de oude architectuur een prominente rol gekregen heeft, vormen de oude stenen nu mede een hypermoderne woonstee. Het contrast kon niet groter: cutting-edge architectuur samen met rustieke stenen die een eeuwigheid lijken uit te drukken. De essentie zit hem hier in de eenvoud. Samen met een expert werk je zelf je droomontwerp uit. 

Verbinding

moderne Huizen door WT Architecture
WT Architecture

Exterior View

WT Architecture

Tijdens de renovatie heeft men gekeken wat er wel en wat er nu juist niet bewaard kon blijven. De oude stenen lagen er jarenlang verwaarloost bij; ze hebben duidelijk flink geleden onder de elementen. Na een intensief beraad werd de hoofdstructuur van het oude pand geschikt bevonden, andere delen werden onherstelbaar bevonden. Uiteindelijk besloot men voor een hybride (twee uitersten bij elkaar) ontwerp dat het verleden en heden zou moeten samenvoegen. De resultaten zijn verbluffend! Meer ideeën voor je tuin vind je hier

Interieur

moderne Woonkamer door WT Architecture
WT Architecture

Living Dining Space

WT Architecture

Op deze foto zie je de achterzijde van het pand; duidelijk is de glazen uitbouw die verbinding vindt met de rustieke stenen van het oude huis. Deze uitbreiding biedt de bewoners een panoramisch uitzicht op het prachtige landschap; zo ver de horizon strekt kan men kijken. In het gerenoveerde deel van de woning vinden we een keuken en een master bedroom. Het nieuwe verbindingsgedeelte bevat een badkamer, een pantry en verscheidene opslagruimtes. Ook herbergt de woning verschillende ruime slaapkamers.

Werkkamer

moderne Studeerkamer/kantoor door WT Architecture
WT Architecture

Cherry Panelled Study

WT Architecture

Deze intrigerende kamer oogt als een comfortabele ruimte die bekleed is met sfeervolle panelen, en dat is hij ook. Als bewoner ga je hier graag zitten om te genieten van een kop thee of koffie. Ook het lezen van een goed boek is hier een uitstekende activiteit. En werk je graag thuis? Deze ruimte is de ideale plek om te werken als je een deadline moet halen.

Trap

 Gang en hal door WT Architecture
WT Architecture

Triple Height Hallway

WT Architecture

In de gang treffen we een ruwe muur van de oorspronkelijke woning, de ultramoderne trap ernaast geeft een duidelijk contrast tussen de stijlopvattingen weer. Juist dit verschil (er zitten eeuwen tussen) in de bouwkundige inzichten maakt de woning uniek. Hier zien we hoe mooi de oude ruïne een nieuw leven gekregen heeft.

Transparantie

moderne Kinderkamer door WT Architecture
WT Architecture

View to the Playroom

WT Architecture

We kunnen wel spreken over een open en transparante woning, zelf al zien we hier en daar de oude en vooral ook massieve muren van de oude woning. De diverse gedeelten van het huis sluiten op elkaar aan waardoor je binnen een bijzonder ruimtelijkheid aantreft. In deze woning betrap je jezelf erop dat je aan het dromen bent over het verleden, maar evenzo goed nadenkt over de toekomst, want deze woning geeft je creatieve gedachten de ruimte om te zweven door de open ruimte van het interieur. Het is een prachtig project gebleken, dat tevens inzicht geeft in de waarde van ons cultureel erfgoed, en hoe wij dit kunnen bewaren in een nieuwe vorm. 

Deze leegstaande garage werd een nieuwe kruidenzaak. 

Wat vind je van deze stijl? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!