De leukste ideeën met ton sur ton! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:2982:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

De leukste ideeën met ton sur ton!

Johan van Dijk Johan van Dijk
Iran Nain Habibian Rustieke woonkamers van PJ van Aalst exclusieve tapijten BV Rustiek & Brocante
Loading admin actions …

Ton sur ton, is dat iets waar je wel eens van gehoord hebt, maar waar je nou niet precies van snapt wat het is? Na het lezen van dit interessante artikel weet je precies wat het allemaal voor je interieur kan betekenen! Bij ton sur ton gaat het er namelijk om dat je met één kleur in allerlei verschillende varianten iets gaat doen. En dat kun je uiteraard in elke ruimte in je huis toe gaan passen! Dus zeker nu het voorjaar weer voor de deur staat is dat een heel erg goed idee om daar heerlijk mee aan de slag te gaan. 

De eerste stap is in zo’n geval natuurlijk om te bedenken welke kleur jij gaat gebruiken. Kies je favoriete kleur maar uit en kijk ook gelijk even of die een beetje goed past bij de stijl die jij in je huis al hebt of wilt gaan gebruiken. En dat hoeft trouwens geen kapitalen te gaan kosten: met een beetje verf en verschillende accessoires en versieringen kun je een heel end komen! Na het zien van de meest fraaie voorbeelden krijg je op dat gebied ongetwijfeld meer dan voldoende inspiratie.

Ton sur ton: de eerste inspiratie

Voor we daadwerkelijk al die mooie kamers gaan laten zien, willen we de eerste inspiratie even bij jou naar boven laten komen door je gewoon even naar dit prachtige plaatje te laten kijken. De uitgekozen kleur, roze, komt op hele subtiele wijze een paar keer terug. Daarmee willen we je er gelijk op wijzen dat je het zo simpel of uitgebreid kunt maken als je zelf wilt. Subtiel of uitbundig: het is allemaal mogelijk met ton sur ton en jij bent degene die op dat gebied uiteraard de keuze mag gaan maken. En als je toch een beetje lastig vindt om hier helemaal alleen mee aan de slag te gaan, dan is kun je ook altijd nog een interieurontwerper in gaan schakelen om je er een beetje verder mee op weg te helpen.

De woonkamer en ton sur ton

Nadat we je net ook al een woonkamer hebben laten zien, beginnen we nu echt met het observeren van een woonkamer waar ton sur ton op een fantastische manier is toegepast. 50 tinten grijs zou bedacht kunnen zijn door alleen maar naar deze foto te kijken! En dat heeft een heel bijzonder geheel opgeleverd! Je ziet daarnaast ook direct dat het zeker niet aan één bepaalde stijl is voorbehouden. Een zeer fraai eclectisch geheel is hier ontstaan. Een klassieke basis op hele fraaie wijze aangevuld met rustieke, industriële en moderne elementen. En let verder ook even op dat fantastische raam met prachtig uitzicht: het lijkt wel een schilderij!

De keuken

De keuken is ook een ruimte die zich uitstekend leent voor het toepassen van ton sur ton. Dat begint in het geval van deze foto met de keukenkastjes. Je kunt die in een opvallende kleur (laten) schilderen, maar ook hier is het heel goed mogelijk om het kleurenpallet van één kleur goed te benutten. Stel je voor dat elk kastje net een andere tint groen zou hebben: dat levert een erg dynamisch beeld op! En verder kun je met al die spulletjes die je in de keuken nodig hebt je ook helemaal uit gaan leven: denk daar maar even lekker over na!

Ton sur ton in de slaapkamer

Minimalistische slaapkamers van homify Minimalistisch Houtcomposiet Transparant

De slaapkamer is de volgende ruimte die we je als suggestie aan de hand willen doen. Wederom zijn het groene tinten die hier voor een zeer dynamisch beeld zorgen. De gordijnen, de muren en zelfs het hoofdbord van het bed zijn hier op schitterende wijze mee uitgevoerd. En bedenk je ondertussen ook zeker even hoe lekker jij je in de slaapkamer uit kunt gaan leven met het beddengoed: daar kun je ook nog eens lekker mee gaan variëren!

Beige in de badkamer?

De badkamer is een ruimte die doorgaans toch beheerst wordt door witte tinten. Grijs en zwart zie je vaak als aanvulling en in vroeger tijden zag je roze en groen in een pastelachtige uitvoering regelmatig voorbij komen. Die laatste twee kunnen al snel oubollig aan gaan doen, dus die willen we uiteraard buiten beschouwing laten. Op het gebied van ton sur ton leveren wit, zwart en grijs ons voor de badkamer nou ook niet de meest vernieuwende ideeën op, dus daarom willen we je hier zeker beige als suggestie aan de hand doen. En zwart en wit komen daarbij in dit geval ook nog weer eens terug. Geen slecht idee toch om daar iets leuks mee te gaan doen?

Ton sur ton en het terras

Voor je het weet ben je alweer door zo’n leuk en interessant overzicht heen. We sluiten niet binnenshuis af, maar willen je ook nog even laten zien hoe ton sur ton en je terras hand in hand kunnen gaan. In dit geval komt mr. Grey ook even weer om de hoek kijken en kun je wederom zien hoe de 50 tinten grijs kunnen uitpakken. Voor je terras een uitstekend keuze omdat het naadloos aansluit op materialen zoals natuursteen. En ook de combinatie met groen is zo ontzettend fraai! Stel je voor dat je daar kunt uitrusten van al het werk dat je hebt gedaan om je huis op ideale wijze van ton sur ton te voorzien. Wat ons betreft zeker een aanrader! En heb je toch nog even net dat beetje extra inspiratie nodig? Je kunt dan altijd ook even verder gaan rondneuzen en lezen op homify.

Heb jij nog een leuke tip? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!