8 spectaculaire gevels | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

8 spectaculaire gevels

Johan van Dijk Johan van Dijk
A DREAM OUTHOUSE Moderne huizen van FORM SPACE N DESIGN ARCHITECTS Modern
Loading admin actions …

Een gevel is vrijwel altijd het eerste visitekaartje van een huis. Loop maar eens rond in een oude binnenstad en je zult zien dat al eeuwenlang geprobeerd wordt om de gevel er zo mooi mogelijk uit te laten zien. Van uitbundig tot ingetogen en van heel groots tot heel bescheiden en romantisch: gevels van huizen zijn net zo gevarieerd als mensen. Maar ook als je in een nieuwbouwwijk gaat kijken kun je met verbazing de meest bijzondere gevels aanschouwen. Tijd om eens een overzichtje te maken van hele uiteenlopende gevels van nieuwe huizen. Verbaas je vooral over de grote diversiteit!

1. Eclectische combinatie van materialen

De eerste gevel die we bekijken biedt een eclectische combinatie van materialen die in de gevel verwerkt is. Een zeer aantrekkelijk project van de Braziliaanse experts van Roma Arquitetura. Zoals gezegd is het een eclectisch geheel. Je ziet zowel moderne, klassieke als koloniale vormen terug in het ontwerp van dit huis. Een klein landelijk tintje wordt toegevoegd door gebruik te maken van hout. Het complete plaatje ziet er zeer statig uit!

2. Het moderne huis

Dit huis is een typisch voorbeeld van een huis met een moderne gevel. Wederom is dit een Braziliaans project, deze keer van de architecten van Espaço Cypriana Pinheiro. Moderne gevels worden vaak gekenmerkt door strakke en rechte vormen. Dat is hier ook zeker het geval. Maar wel moet opgemerkt dat hier heel veel details aan het ontwerp zijn toegevoegd die het een extra luxe uitstraling geven, kijk maar naar de prachtige natuurstenen platen op de gevel!

3. Bijzonder ontwerp

Moderne huizen van homify Modern

Het ene moderne huis heeft een nog uniekere uitstraling dan de andere. Deze keer is een Zuid-Koreaanse architect, Rieuldorang, verantwoordelijk voor het ontwerp. Door te spelen met het concept van de gevel en het dak ontstaat een heel interessant beeld. En er wordt op deze manier ook een hele intieme sfeer gecreëerd.

4. Traditioneel en modern

Sommige architecten, zoals de Poolse experts van Struktura Łukas Lewandowski, spelen met oude concepten. Bij dit huis is dat heel goed te zien. Aan de ene kant zie je een traditioneel huis, maar door moderne toevoegingen ontstaat een heel aantrekkelijk en eclectisch beeld. Een mooie vrijstaande woning, die ideaal als gezinswoning dienst kan doen.

5. De onzichtbare gevel

Deze gevel lijkt onder de dreigende wolkenlucht onzichtbaar te zijn, maar is dat natuurlijk niet. Het huis valt juist door de onzichtbaarheid erg op. Wat een schitterend huis en wat een adembenemende plek. De Italiaanse architect Peter Pichler mag gerust gecomplimenteerd worden met dit bijzondere project.

6. Het droomhuis

Blue Jay Way Moderne huizen van McClean Design Modern
McClean Design

Blue Jay Way

McClean Design

Het Amerikaanse McClean Design heeft het ultieme droomhuis met een wel zeer bijzondere gevel en vormgeving tot stand gebracht. Dit huis is gelegen in de buurt van Hollywood in de zonnige staat California. Geen wonder dat alles er zo luxueus uitziet! Je krijgt zin in een heerlijke duik in het zwembad om vervolgens vanaf het balkon heerlijk over de omgeving uit te kunnen kijken.

7. De futuristische gevel

Deze gevel geeft een wel zeer futuristisch beeld en mag wel doorgaan voor meest originele gevel. Of je dit ontwerp van Istudio Architecture nou mooi vindt of niet, je kunt niet ontkennen dat het er erg bijzonder uit is komen te zien! Als je trouwens beter gaat kijken zie je dat het huis eigenlijk heel goed bij de omgeving past. Wij vinden het project in ieder geval erg geslaagd!

8. Aparte vormen

We sluiten af met wederom een bijzonder ontwerp uit India. De moderne ronde en aparte vormen hebben hier een hele mooie landelijke tegenhanger gekregen in de vorm van natuurstenen muren. Een bijzonder contrast! Het maakt de woning als geen ander geschikt voor deze tijd: traditionele en moderne elementen zijn heel goed tot een eenheid gesmeed.

Heb je nog niet gekregen van al die bijzondere gevels? Bekijk dan ook dit huis met een zeer bijzondere uitstraling.

Welke gevel past het best bij jou? 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!