Fantasierijk huis met een fabuleus uitzicht | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Fantasierijk huis met een fabuleus uitzicht

Stoa. Stoa.
Mediterrane huizen van Osa Architettura e Paesaggio Mediterraan
Loading admin actions …

We nemen je mee naar een van de mooiste voorbeelden van de modernistische architectuur, om precies te zijn een woning met een futuristische stijl, die geworteld is in de twintigste eeuw. Onze reis voert naar Italië, waar niet alleen authentieke boerderijen van honderden jaren oud te zien zijn, maar dus ook de strakke vormen van het modernisme. Vaak zijn dergelijke huizen volmaakt van stijl, een beetje zoals een sculptuur ook kan zijn, maar dit gaat dan soms wel ten koste van de functionaliteit. Dit huis laat echter zien dat een esthetische vormgeving samen kan vallen met een praktische inrichting. Een woning met een inspirerende look!

Uitzicht

De woning is gelegen in het noord-oosten van Italië, een gebied met eindeloze vergezichten en een grenzeloos gevoel van vrijheid. Het huis heeft een prachtige look die direct opvalt in de omgeving, want de vegetatie op het dak komt ook voor in de omgeving. Deze vegetatie heeft naast de visuele waarde ook een praktische toepassing, want als de vegetatie dichtbegroeid is, heeft het een isolerende eigenschap. Meer mooie ideeën werk je uit met een expert.

Zwembad

In de buitenruimte, evenals in het interieur, heb je van alle kanten een prachtig uitzicht op het omringende land. Je hebt zelf de beschikking over een zwembad in je tuin. Deze buitenruimte is ook weer uitgevoerd in de kenmerkende modernistische stijl, waarbij vooral veel gebruik gemaakt is van beton; een modernistisch bouwmateriaal bij uitstek. Lekker dobberen in het water met uitzicht op de vallei, kan het mooier? Meer mooie ideeën voor de buitenruimte kun je hier vinden. 

Exentriek

Deze betonnen overkapping is uitgegroeid tot een belangrijk architectonisch element van de woning. De overkapping sluit aan op de gevel van de woning. Het geeft een duidelijke structuur aan de buitenruimte. De neutrale kleuren en de ondoorzichtige oppervakken zorgen voor een homogene ambiance, hierin bekent de woning zijn kunstmatige, modernistische karakter. Vanuit dit gezichtspunt bezien is de woning deels introvert en dus niet volledig op de omgeving gericht.

Interieur

Het interieur van deze woning is verbazingwekkend. Let op de mooie belichting van de ruimte. Daarbij zorgt de natuurlijke ventilatie en het zonlicht voor een klimaat dat altijd op ecologische wijze tot stand wordt gebracht. Ook het regenwater wordt gebruikt voor het dagelijks leven in huis. Het is een woning met 630 vierkante meter woonoppervlak, waardoor je groots kunt leven. Natuurlijk is het buitenklimaat hier vrijwel altijd fantastisch, dus is er volop zon te vangen. Niet alleen tijdens het zonnebaden, maar ook met de zonnepanelen op het dak. Met deze eigentijdse eigenschappen zet deze modernistische woning een stap vooruit.

Details

Het interieur is minimalistisch en de meubels hebben neutrale kleuren. Zo wordt in zekere zin aangesloten op de ingetogen look van het exterieur. De texturen van de gebruikte materialen komen zo mooi naar voren en geven een huiselijke sfeer aan de woning. Een luxe look die verborgen gaat achter een ingetogen masker van eenvoud. Toch zijn er een behoorlijk aantal leuke details te bespeuren: de minimalistische open haard die als een soort roomdivider in de ruimte ligt en de modernistische meubels met een zwart en transparant design. Let ook op de houtkleurige vensterbanken/wanden. Er zit veel variatie in deze ogenschijnlijk homogene ruimte verscholen.  

Keuken

Deze keuken is perfect. Niet door zijn uitbundigheid, maar juist door zijn neutrale toon en minimalistische ontwerp. De spontaniteit van het moderne leven gekoppeld aan een gevoel van moderniteit maakt dat deze culinaire ruimte een geheel eigen schoonheid en charme laat zien. Deze keuken is een geweldige aanvulling op het huis; je kunt hier eenvoudig voor 8 of meer personen koken; niet gek als je een feest voor de familie organiseert. Genieten van de goede dingen van het leven was nog nooit zo vanzelfsprekend als in deze woning. De woning is zoals gezegd in de modernistische stijl uitgevoerd, dat wil zeggen dat veel van de ideeën die met deze stijl samenhingen een rol speelden bij de bouw. Een kernidee van de modernistische stijl was dat een modernistisch huis de bezoeker of bewoner geestelijk zou moeten veranderen. Een voorbeeld: je komt vermoeid binnen, maar je gaat weer volkomen verkwikt naar buiten. Dat oude idee is in deze woning concreet weergegeven: door het transparantie karakter van de binnenruimte en de heldere connectie die het interieur heeft met de omgeving. De leefruimte heeft een gecomponeerd, zuiver charisma, waardoor de woonsfeer uniek te noemen is.

Een veranda omtoveren tot extra woonruimte is een fluitje van een cent. 

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!