Bijzondere serre ideeën | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Bijzondere serre ideeën

Samir Omri Samir Omri
Orangerie Moderne serres van M&M Watervilla Modern
Loading admin actions …

Een serre, dromen we er af en toe niet allemaal van? Dat extra stukje huis waarin het elk seizoen weer genieten is. In het voorjaar en de zomer, wanneer de serre haast als verlenging van je tuin dient. En waar je, ook als het afkoelt of plenst, nog heerlijk 'buiten' zit. Of in de winter. Als het kwik onder nul zakt en je in je serre nog heerlijk warm geniet van dat winterzonnetje. Trotse bezitters van een serre zullen het beamen: de serre is zonder twijfel de meest favoriete plek in huis. Licht, ruimtelijk en volledig in te richten naar eigen wens. We bieden je graag een hotlist aan bijzondere serre ideeën. Scroll mee en laat je inspireren.

Een serre met een verhaal

Aan de zuidzijde bevindt zich nu een grote serre Moderne serres van op ten noort blijdenstein architecten Modern
op ten noort blijdenstein architecten

Aan de zuidzijde bevindt zich nu een grote serre

op ten noort blijdenstein architecten

Deze bijzondere serre is deel van een groot project van het Nederlandse Op ten Noort Blijdenstein Architecten. Het originele pand dateert van 1830 en fungeerde door de jaren heen als woonhuis, broodbakkerij, gemeentehuis en zelfs als tijdelijke gevangenis. Een huis met historie zullen we maar zeggen. In 2012 heeft Op ten Noort Blijdenstein de opdracht gekregen om het huis volledig onder handen te nemen, waarbij de kenmerkende structuur van het huis (vanzelfsprekend) gewaarborgd moest blijven. Eén van de dingen die gedaan is, is een bijzondere serre die aan de achterkant van het huis gebouwd is. Ongebruikelijk is er aan de zij- en bovenkanten met weinig glas gewerkt. De voorkant daarentegen beschikt over floor to ceiling ramen met een schuifpui waardoor deze bijzondere serre directe toegang biedt tot de tuin.

In harmonie met de tuin

​Zicht tussen tuinkamer en opslagruimte 1 Moderne serres van Roorda Architectural Studio Modern
Roorda Architectural Studio

​Zicht tussen tuinkamer en opslagruimte 1

Roorda Architectural Studio

Het leuke aan serres is dat je ze op meerdere manieren kunt interpreteren. Is het nu een verlenging van het huis of van de tuin? Die vraag beantwoord ieder op zijn eigen manier, maar stiekem sluit ik me volledig aan bij dit ontwerp van het Nederlandse Roorda Studio, die stelt dat de serre net zo goed onderdeel is van het huis als de tuin. De houten accenten die boven de serre langslopen lijken bijna door te vloeien in het ruime terras ervoor. De keuze om hetzelfde hout te gebruiken voor het tuinhuis zorgt voor eenheid en harmonie.

Eén met het huis

Pivot door and Side Return Glass Box Extrensin Moderne ramen & deuren van Maxlight Modern
Maxlight

Pivot door and Side Return Glass Box Extrensin

Maxlight

Deze woning in het Londense Notting Hill is een mooi voorbeeld van hoe je je serre kunt laten samensmelten met je huis. Deels verwerkt in de originele bakstenen constructie, deels uitgebouwd naar de zijkant van het huis. De keuze voor donkere kozijnen en glas is een topper: het past perfect bij de gemêleerde bakstenen. De (fantastische!) deur geeft niet alleen toegang tot de binnenplaats: ze geeft letterlijk en figuurlijk een moderne draai aan het geheel.

Bijzondere serre op een watervilla

Orangerie Moderne serres van M&M Watervilla Modern

Bij een serre denken we, logischerwijs, vaak aan een huis met een tuin. Waar we niet per definitie direct aan denken is een serre als aanbouw op een woonboot. Of, om nog een stapje verder te gaan, een watervilla. Want dat is waar we hier naar kijken. En in een land waar land en water zo nauw met elkaar samenhangen als Nederland is zo'n bijzonder serre ontwerp minder ver weg dan je denkt. In dit ontwerp is gekozen om de serre met te keuken te integreren. Hoge ramen voor optimaal gebruik van natuurlijk licht en moderne harmonicadeuren die volledig open kunnen voor het echte 'open living plan' effect. Wij zijn om!

Natuurlijk licht

Kent Multi Room Audio Moderne serres van New Wave AV Modern
New Wave AV

Kent Multi Room Audio

New Wave AV

Het schoolvoorbeeld van de serre zoals deze bedoeld is. Een plek waar je 365 dagen per jaar binnen kunt genieten van het beste van buiten: licht en warmte. Toegegeven, over het design met het glazen puntdak en de overdaad aan ronde ramen en deuren valt te twisten, maar het laat wel zien wat voor een moois je met veel glaswerk, natuurlijk licht en een witte inrichting kunt bereiken. Wil je meer inspiratie over werken met een wit interieur? Scroll dan eens door dit ideabook.

Subtiel en chic

Ja, subtiel en chic is misschien wel de beste beschrijving voor deze bijzondere serre. Een serre die een hele nieuwe dimensie geeft aan de keuken en eetkamer. Ook hier weer veel licht met dank aan de grote schuifdeuren die directe toegang bieden tot de tuin. En hoe leuk is de keuze voor natuurlijk licht boven de eethoek?!

Een serre met zwembad

Reynaers Moderne serres van Framemaster Modern
Framemaster

Reynaers

Framemaster

Een prachtvoorbeeld van de talloze manieren waarop je een serre kunt gebruiken. Natuurlijk kun je je bijzondere serre gebruiken als verlengstuk van je tuin, terras of woonkamer, maar je kunt er ook een heel andere draai aan geven. Mits je ruimte en budget het toelaten natuurlijk. Op de foto is gekozen voor een ruimtelijke glazen uitbouw voor het zwembad. Ideaal voor wanneer je droomt van een huis met een zwembad, maar je het zonde vindt om er maar een paar maanden per jaar gebruik van te kunnen maken. Met deze bijzondere serre komt badderen onder een sterrenhemel wel heel dichtbij. Meer inspiratie voor zwembaden vind je hier. Wees gewaarschuwd, er zitten wat prachtige (jaloersmakende) exemplaren tussen!

Oud en nieuw

Ground floor rear & side extension in a Conservation Area, East Molesey, London Moderne serres van VCDesign Architectural Services Modern
VCDesign Architectural Services

Ground floor rear & side extension in a Conservation Area, East Molesey, London

VCDesign Architectural Services

Dit Victoriaanse huis in London is het schoolvoorbeeld van hoe mooi oud en nieuw kunnen samengaan. De grijstinten in deze bijzondere serre zijn volledig in harmonie met het dak van het huis, waardoor er één geheel wordt gecreëerd. De grote glazen schuifpanelen maken de serre niet alleen nóg ruimtelijker, ze zorgen ook voor optimaal benut van natuurlijk licht. 

Een open woonkamer

Reynaers Moderne serres van Framemaster Modern
Framemaster

Reynaers

Framemaster

Nog zo'n prachtexemplaar. Deze bijzondere serre geeft een ultiem 'open woonkamer' gevoel, zowel met de harmonicadeuren geopend als gesloten. Het mat antraciet, dat zowel terugkomt in de woonkamer, de kozijnen en het meubilair op het terras maakt een stijlvolle combi met de witte muren en plafonds.

Tuin of serre?

Een bijzondere serre voor de groene vingers onder ons. Hier is duidelijk gekozen voor de serre als verlengde van de tuin. En dat kan ideaal zijn. Al is het alleen al uit praktisch oogpunt om de niet winterharde planten te beschermen tegen de vorst. Daarnaast is het voor de liefhebber natuurlijk ook gewoon een fijne plek om ook in de winter optimaal tuingevoel te creëren.

Welke van bovenstaande serres past het meest bij jou? Laat het ons weten via de comments.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!