De leukste ideeën voor jouw kleine badkamer

Johan van Dijk Johan van Dijk
inspiratie voor douche, AGZ badkamers en sanitair AGZ badkamers en sanitair
Loading admin actions …

Een klein huis zorgt er vaak voor dat je als bewoner net even wat creatiever met de ruimte om moet gaan. Zie je dat als een belemmering of juist als een uitdaging? Wij kiezen wat dat betreft zeker voor het laatste! En ook als het op jouw kleine badkamer aan gaat komen, staan wij klaar met de leukste ideeën om er iets leuks van te gaan maken. Bovendien is het zo dat je een aantal van deze tips ook nog eens toe kunt passen in andere ruimtes in je huis. Laat je maar lekker inspireren en voor je het weet heb jij misschien wel een van de leukste kleine badkamers die er te vinden is!

Licht

Badkamer studiopops Moderne badkamers badkamer

Het is een devies dat voor elke kleine ruimte op kan gaan: hoe meer licht, hoe ruimer het lijkt! Lichte kleuren dragen daar aan bij. Ga dus niet met allerlei bonte kleuren aan de slag in je kleine badkamer, maar kies voor witte tinten. Fraaie witte tegels geven een schone en ruime indruk. En verder is het ook een beetje een kwestie van inventief met de ruimte zelf om gaan. Zet geen grote objecten neer die in een klap de boel vol gaan bouwen. 

En is er de mogelijkheid om een of meerdere nisjes voor je verzorgingsproducten te creëren? Laat die dan zeker uitvoeren! Menig professional kan je daarbij helpen en als je erg handig bent kun je daar ook altijd zelf nog mee aan de slag gaan. En hele stapels handdoeken en andere voorraad van producten en spulletjes hoef je hier natuurlijk ook niet per se te hebben. Een aparte plank in de kledingkast in je slaapkamer of in een andere opslagruimte in de buurt kan natuurlijk ook prima. Heb je op de overloop of gang nog wat ruimte over? Zet hier dan gewoon een kast neer die als extra opslag voor je badkamer dienst kan doen.

Lampen

Naast de kleuren die je gebruikt in je badkamer en eventueel een raam, is ook de verlichting in de vorm van lampen natuurlijk erg belangrijk. Met veel verlichting kun je een kleine badkamer namelijk ook groter laten lijken. Hang iets leuks aan het plafond en eventueel ook aan de muur of boven (of zelfs in) de spiegel. Geïntegreerde verlichting in de muren kan een fantastisch effect geven en tegelijk ook ruimtebesparend werken. En op deze mooie foto zien we ook nog een geheel andere oplossing die de ruimte net even wat efficiënter kan maken: een half muurtje bij de wastafel zorgt voor een heel mooi randje waar jij heel wat spulletjes kwijt kunt. En het ziet er ook nog eens heel erg mooi uit!

Een bad?

Het bad op pootjes het center van de landelijke badkamer Taps&Baths Landelijke badkamers Badkuipen & douches

Als we het over kleine badkamers hebben, dan denk je waarschijnlijk niet direct aan een bad. Dat is ook wel logisch, want vaak past die er simpelweg niet in. Toch zijn er ook op dit gebied wel een paar tips die we je even mee willen geven. Een klein bad op pootjes kan het namelijk wel erg mooi doen. 

En is er geen ruimte voor een ligbad? Een soort van verhoogde douchebak kan dan natuurlijk ook nog altijd als zitbad dienen. Heb je zelf genoeg aan een lekkere douche maar heb je wel kleine kinderen die het fijn vinden om in bad te spelen? Koop dan gewoon een klein opblaasbaar badje dat je neerzet als de kids lekker willen badderen. Uit eigen ervaring weten we dat dit best wel een groot succes kan zijn! Een erg goedkope oplossing die kinderen zeker weten te waarderen.

Stortdouche

Dat een badkamer klein is, hoeft natuurlijk zeker niet te betekenen dat er in je douche of inloopdouche niet volop genoten kan worden. Een heerlijke stortdouche in het plafon (laten) installeren neemt echt niet zo heel erg veel ruimte in beslag. En op die manier kun je er toch voor gaan zorgen dat zelfs de meest kleine badkamer in een mini spa gaat veranderen. Een douchecabine met stoomfunctie of andere functies is ook zeker het overwegen waard als je van douchen een meer luxueuze ervaring wilt gaan maken. Wat wel een punt is, zeker bij kleine badkamers zonder ramen, is dat je er voor zorgt dat er voldoende geventileerd kan worden. Een krachtige afzuiging is dan zeker aan te bevelen om er niet bij elke douchebeurt voor te zorgen dat de gehele badkamer een stoomcabine wordt!

Glazen deuren en gordijnen

homify Moderne badkamers badkamer,interieur,glazen douchewand,tv in badkamer,badkuip,interieurarchitect

Misschien vind je op het gebied van je privacy tijdens het douchen het wel fijn dat je een dichte wand of een douchegordijn hebt dat jou van de rest van de ruimte af kan scheiden. Maar op het gebied van het ruimtelijke effect zouden we je dit toch zeer zeker af willen raden. Juist glazen deuren, wanden of een doorzichtig douchegordijn zorgen er voor dat de badkamer er groter uit komt te zien. En wil je dan toch wel je privacy behouden? Dan doe je de deur gewoon op slot en kun je ongestoord je gang gaan.

Donkere tinten en spiegels

Zoals wel vaker is het zo dat een oplossing een andere zeker niet uitsluit. Lichte kleuren en tinten hebben we je aanbevolen, maar dat neemt niet weg dat je juist met wat meer donkere kleuren ook aan de slag mag gaan. Zorg er dan wel voor dat je er een egaal geheel van maakt. De badkamer op de foto is daar een wel zeer fraai voorbeeld van. Let even op de prachtige eclectische stijl met hele mooie klassieke elementen die je hier kunt zien.

En deze fraaie foto laat ons ook nog iets anders leuks zien: het effect van spiegels. Het blijf een gouden ouwe op het gebied van tips om welke ruimte dan ook groter te doen lijken. Grote spiegels zorgen daar voor en dat is ook zeker zo in de badkamer. En dat is eigenlijk ook alleen maar fijn als je graag voldoende aandacht aan je uiterlijk en beauty wilt besteden. Op deze manier kun je jezelf zonder meer goed zien als je je lekker op gaat doffen!

Vermijd kleine tegels

De laatste foto toont een fraaie badkamer, maar heeft toch een element die we je afraden om te gebruiken in kleine exemplaren. En dan bedoelen we de kleine tegels. Die verkleinen de ruimte juist. Kies dus voor mooie grote en vierkante tegels. Juist die zorgen er voor dat het er net een beetje ruimer uit komt te zien! Heb je ondertussen een beetje een indruk gekregen wat er allemaal voor kan zorgen dat jouw kleine badkamer er op en top uit komt te zien? Blijf gerust nog even langer bij ons rondneuzen om nog meer inspiratie op te doen!

Heb je nog een handige tip om toe te voegen? We houden ons aanbevolen! 

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine