20 ideeën voor een sfeervolle hal - deel 1 | homify

20 ideeën voor een sfeervolle hal – deel 1

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
Guaraúna Revestimentos Moderne gangen, hallen & trappenhuizen
Loading admin actions …

Je hebt maar één kans om een goede eerst indruk te geven. En dat geldt zeker niet alleen voor contact met andere mensen. Bij je woning is de eerste indruk ook het enige wat telt. En wat zien gasten het eerste als ze je huis binnenkomen; de hal. En toch is de hal vaak een ruimte waar mensen niet zo heel veel tijd aan besteden als het op de inrichting aankomt. Dat is een gemiste kans, en eigenlijk gewoon heel erg jammer. Van de hal kun je namelijk iets heel leuks maken. Een rustieke inrichting kan bijvoorbeeld heel erg goed uitpakken. Wil je daar voorbeelden van zien? Dan ben je bij het juiste artikel aanbeland. In dit artikel zie je tien keer een rustiek ingerichte hal waarmee je inspiratie op kunt doen voor thuis. Dit is deel 1 van een 2 artikelen waarin we in totaal 20 keer een rustiek ingerichte hal laten zien. Genoeg inspiratie dus!

Veel hout

Door hout te gebruiken in de hal creëer je warmte. Op de foto hierboven is een wand, de vloer en het plafond van hout. Daarnaast is er mooie houten wandbekleding met ruimte voor accessoires. De verse bos bloemen geeft je gasten uiteraard een heel warm welkom.

Modern ingericht

In de modern ingerichte hal op de foto hierboven zien we 3D muurbekleding die voor een bijzonder effect zorgt. Rustieke elementen zijn er uiteraard ook genoeg, zoals de bijzondere tafel in onder de spiegel.

Bakstenen muur

De bakstenen muur in de gang op de foto hierboven zorgt voor de rustieke uitstraling. Aan de andere kant van de gang trekken de boeken zeker de aandacht.

Neutrale tinten

Het moderne meubilair in hoogglans wit steekt af tegen de onbedekte bakstenen muur en legt de nadruk op de verschillende materialen in de hal.

Bijzonder schilderij

Alweer een bakstenen muur in de hal op de foto hierboven; wat natuurlijk niet heel gek is aangezien het baksteen is dat voor een rustiek effect zorgt. Het bijzondere schilderij aan de muur is echter wat in deze gang vooral de aandacht trekt.

Grote glazen deur

In de gang op de foto hierboven zien we een grijze bakstenen muur. Dat is weer eens wat anders dan rood steen. De grote glazen deur trekt uiteraard de meeste aandacht en laat veel daglicht binnen.

Grote lichte ruimte

De grote hal op de foto hierboven heeft een mooie houten trap naar boven en een prachtige marmeren vloer. Het doet erg luxe aan en is een mooie plek om gasten kennis te laten maken met je huis.

De grote plantenbakken in de hal op de foto hierboven zijn echte eyecatchers. Ze passen perfect bij de rest van de hal en vullen de ruimte goed op.

De ruimte opdelen

Op de foto hierboven zien we niet per se een hal, maar meer een rustieke tussenmuur in huis die zorgt voor een scheiding tussen eetkamer en de trap naar boven. Een ideale manier om een open trap in huis toch nog af te scheiden.

Geschilderd baksteen

Als je de rustieke textuur van een bakstenen muur in de gang wilt hebben maar niet per se het kleurenpalet, dan kun je ervoor kiezen om de muur een kleurtje te geven. Op in de hal op de foto hierboven hebben ze gekozen voor wit.

Wil je meer lezen? Dan kun je deel 2 van dit artikel hier vinden.

Heb jij nog leuke ideeën voor een rustieke hal die we niet hebben genoemd? Laat het ons weten in de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!