Keuken door Trewin Design Architects

20 supercreatieve ideeën met planken – deel 1

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Loading admin actions …

Planken en nissen zijn trendy en kunnen een prachtige highlight toevoegen aan je huis. En er is zoveel meer mogelijk dan een saaie rechte plank aan de muur. Vandaag houden we een pleidooi voor de plank aan de muur en laten we je de meest unieke, gekke en bijzonder creaties zien van onze interieur designers. Alleen al leuk om gewoon even te bekijken. Maar natuurlijk ook om goede ideeen op te doen voor bij jou in huis. Kijk en geniet mee van deze staaltjes van creativiteit!

Voor je boeken

 Woonkamer door Rachele Biancalani Studio
Rachele Biancalani Studio

Master bedroom – camera da Letto Padronale

Rachele Biancalani Studio

Nog een voorbeeld van een wel zeer originele boekenkast die evenals de muur schuin omhoog loopt en in plaats van horizontaal uit verticale stapeltjes bestaat. En wordt deze boekenkast een waar designelement in deze slaapkamer. Alleen geschikt voor degenen onder ons met niet al teveel boeken.

Alle ruimte benutten

Hier zien we zo'n voorbeeld van slim en origineel gebruik van planken. Onder het fornuis zodat je al je pannen zo kunt pakken (en ze niet weer eens klem zitten in een la). Boven de keukenkastjes en het aanrecht in dezelfde zwart- en houttinten als de rest van de keuken voor wat mooie eye-catchers en designobjecten. We love it!

Zoek naar onbenutte ruimte

Planken zijn een goed idee op plekken die je anders niet gebruikt zoals onder de trap. En deze open plankenkast is een waar kunstwerk op zich met de open en dichte vierkanten in verschillende formaten van licht hout en wit gelamineerd hout. En niet alleen dat. Deze kast sluit ook nog eens perfect aan bij het design van de trap in hetzelfde lichte hout en de witte muren.

Manden op planken

 Woonkamer door The Cotswold Company
The Cotswold Company

Farmhouse Ivory 9 Drawer Chest

The Cotswold Company

Ideaal voor op de kinderkamer: de open plankenkast met rieten manden. Je kind pakt de mand naar keuze eruit met lego, poppetjes of autootjes en kan urenlang spelen. Na afloop gaat alles weer terug in de mand en in de kast.

Met een vleugje natuur

 Woonkamer door CORO furniture
CORO furniture

Bibliothèque en bois flotté sur mesure

CORO furniture

De verticale staanders die deze planken ondersteunen zijn kleine afgeschuurde boomstammen waarmee je een vleugje natuur toevoegt aan je huis (en ook prachtig om naar te kijken!). Ook fraai voor in de badkamer!

Als accent tegen een donker gekleurde muur

Deze kubussen zijn op de donkerblauwe muur gemonteerd en geven op deze manier licht  aan deze ruimte  

In de slaapkamer als speels accent

En ook hier zien we een zeer origineel ontwerp van witte planken die doorlopen in bochten naar beneden met zwarte boekenstaanders als fraai accent.

Een kleedruimte

 Slaapkamer door 3Deko
3Deko

Vestidor en 3D

3Deko

Met simpelweg een paar houten planken en rekken aan de muur en een fraaie leverkleur erachter tover je in een handomdraai een zeer fraaie kledingkast in je slaapkamer. Ook het kleine plantenrek onder het raam is een zeer leuk en creatief idee van wat je met een paar planken kunt doen.

Planken met verlichting

Een nis in een contrasterende kleur in je kledingkast met verlichting is ook een zeer originele optie die we nog niet eerder zijn tegengekomen. Bovendien breekt dit de eentonige kastenwand met een leuk dynamisch speels accent.

De bureauplank

 Slaapkamer door URBN
URBN

Area de trabajo

URBN

Een lange plank langs een muur kun je voor verschillende doeleinden gebruiken zoals hier voor een kaptafel en make-up ruimte en aansluitend een bureau met opbergruimte. De multifunctionele plank!

Nooit geweten dat je zoveel kon doen met een plank!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!