Het perfecte kleurenschema voor je huis

Johan van Dijk Johan van Dijk
Apartamento Saldanha_Reabilitação Arquitectura + Design Interiores, Tiago Patricio Rodrigues, Arquitectura e Interiores Tiago Patricio Rodrigues, Arquitectura e Interiores Eclectische woonkamers
Loading admin actions …

Het valt nog niet altijd mee om het perfecte kleurenschema voor je huis te bedenken. Allereerst is het natuurlijk van belang dat jij (en eventueel je partner en gezin) de kleuren aangenaam vinden. Maar ook de stijl die je gebruikt in je huis en de lichtinval zijn van belang. Soms heb je dan even een extra steuntje in de rug nodig en zoals je vast wel van homify gewend bent, geven we je dat graag. Met alle tips en ideeën die we je nu gaan geven kun je vast wel verder aan de slag. Ideaal als je de voorjaarsschoonmaak ook direct even aan wilt grijpen om in huis het een en ander te gaan veranderen.

In de woonkamer

Wohnwelt Country, makasa makasa Scandinavische woonkamers

We beginnen in de woonkamer, hoe kun je daar de ideale kleuren toe gaan passen? Denk allereerst om de lichtinval. Plaats je meubels zo dat je met tv kijken en lezen ideaal van het daglicht gebruik kunt maken. Warme kleuren doen het vaak erg goed, maar ook wit kan uiteraard erg mooi zijn. Neus even lekker rond tussen de vele voorbeelden in diverse stijlen die je bij ons kunt vinden.

Nog een woonkamer!

Voor we ook in andere ruimtes in het huis inspiratie op gaan doen, willen we nog een woonkamer laten zien. Zie je hoe fraai grijstinten het in dit zeer fraaie eclectische geheel doen? Ook de meubels passen daar in al hun kleurigheid perfect bij.

Een appartement

Een appartement, zeker als het hoger gelegen is, biedt vaak een fantastische lichtinval. Aan jou is het dan vooral de schone taak om daar optimaal gebruik van te maken. Eén muur een opvallende of warme kleur geven kan de sfeer erg verhogen. En de rest blijft dan gewoon lekker wit. Erg mooi toch?

De slaapkamer

De slaapkamer is natuurlijk vooral bedoeld om lekker uit te kunnen rusten. Een heerlijk plekje om je terug te kunnen trekken en uiteraard om te slapen. Felle kleuren kunnen we hier afraden, want die brengen je vaak niet echt tot rust. Zwarte, witte en grijze tinten zijn zeker aan te raden. Beige en hout kunnen vervolgens de nodige warmte aan gaan brengen.

Of toch wel kleur?

Voor je denkt dat we nu in een keer onze vorige beweringen onderuit halen, moeten we daar bij opmerken dat hier een trucje voor is. Want als je toch een opvallende kleur wilt gebruiken in je slaapkamer, verf dan de muur achter je bed in die kleur. Als je de rest dan vrij rustig houdt, combineer je felle en rustige kleuren perfect en lijdt je nachtrust er ook niet onder.

De keuken

Sandpit Lane , Novispace Novispace Inbouwkeukens Marmer

In de keuken is het vooral de stijl die van belang is voor de kleuren. Maar maak het ook zeker niet te donker hier! Pasteltinten zijn erg fraai en een mooie rustieke houten vloer misstaat in dit geval ook zeker niet. En met die lichtinval komt het hier helemaal goed!

De badkamer

In de badkamer is ontzettend veel mogelijk en als je geregeld op homify kijkt, dan weet je wat je allemaal op dat gebied kunt vinden. Juist hier mag je best gewaagd te werk gaan. Kijk maar naar het bijzondere roze dat hier is gebruikt. Zeker iets om even verder over na te gaan denken!

Buitenshuis

De kleuren die buitenshuis worden gebruikt hangen vooral af van de stijl van het huis. En ook de omgeving is dan bepalend. Neem in dit geval eventueel ook contact op met een schilder om advies te vragen.

De gang

We eindigen in de gang. Een beetje kunst brengt hier kleur! Zeker geen slecht idee om juist deze ruimte te gebruiken om je mooiste kunstwerken op te hangen!

Hoe ziet het kleurenschema je er in jouw huis uit? We horen het graag! 

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine