Een oude woning stijlvol renoveren – 9 ideeën

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
Un Piso con Personalidad Atrevida y mucho Estilo, N.A. Construcción N.A. Construcción Rustieke slaapkamers Steen
Loading admin actions …

Oude huizen – zij het een oud landhuis of een industriële loft – hebben vaak zo hun eigen charme. De renovatie van een huis in de wijk Poble Sec van Barcelona laat zien hoe je de oude woning kunt ombouwen tot iets heel moois. Bestaande materialen zoals steen en baksteen worden tijdens de renovatie behouden en zorgen met minimalistische meubels voor een industriële stijl. Zo kan het huis zijn oorspronkelijke karakter behouden, maar tegelijkertijd een moderne, industriële stijl uitstralen. In dit artikel lichten we negen facetten van de renovatie uit, om te laten zien hoe mooi het kan worden. Lees snel verder om te zien hoe goed een renovatie kan uitpakken en waarom het vaak de voorkeur krijgt boven nieuwbouw.

1. Stenen muren

De muren van deze kamer hebben hun oorspronkelijke uiterlijk behouden. Mocht je tijdens een renovatie zo'n stenen muur tegenkomen, dan is het goed om deze voor deze voor een stijlvolle, authentieke sfeer te behouden. De ruimte krijgt een moderne look door een strook licht boven het bed.

2. Fascinerende details

Tijdens de verbouwing in deze woning is aan elk detail aandacht besteed. Aan de ene kant komen de stenen muren heel erg veel terug en aan de andere kant zorgen lichteffecten, moderne accessoires en eigentijds meubilair voor een huiselijke sfeer.

3. De kledingkast

Een renovatie is het moment om opnieuw na te denken over de indeling. Deze kamer heeft een compleet nieuwe indeling gekregen en is nu een ruime inloopkast.

4. Een stijlvol toilet

Cement en steen domineren dit toilet, en dat is weer eens wat anders dan hoe we toiletten meestal zien. Durf eens voor iets anders te kiezen dan witte en donkere tegels; je kunt zien hoe dat kan uitpakken.

5. Bijzondere gastenkamers

In dit huis was voldoende ruimte om ruimtes voor gasten te creëren. De kamer is verdeeld in twee aparte ruimte  – een voor overdag en een voor ’s avonds. Zelfs voor een kleine keuken is hier voldoende ruimte – ideaal als je een deel van je huis als vakantiehuis zou willen verhuren.

6. De woonkamer

Het kan bijna niet mooier! De bakstenen muren, de grote ramen met zwarte metalen kozijnen en de betonnen gietvloer; het is de perfecte combinatie. De grote bank vult de ruimte prima op en is een heerlijke plek om na een drukke dag te ontspannen.

7. Het terras in de tuin

De tuin grenst aan de woonkamer en is via grote openslaande glazen deuren te bereiken. Op het terras staat een kleurrijke tafel en stoelen waar je heerlijk van het zonnetje kunt genieten.

8. De keuken

In de keuken zorgt grijs beton voor een interessant contrast met de warme houten lambrisering. In het midden staat een groot kookeiland dat is uitgerust met talrijke lades en waarop de kookplaat te vinden is.

9. Een verfijnde badkamer

De mooie badkamer heeft een inloopdouche. De muren zijn, net als de vloer, voorzien van een betonnen bekleding. Het metalen plafond zorgt voor een verrassend contrast en onderstreept de industriële stijl.

Wil je meer weten over oude, karakteristieke woningen? Lees dan ook dit artikel eens!

Welke ruimte in huis vind jij na de renovatie het mooiste geworden? Laat het ons weten in de comments!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine