Industrieel familiehuis met een minimalistische twist | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Industrieel familiehuis met een minimalistische twist

Stoa. Stoa.
Industriële eetkamers van .8 / TENHACHI Industrieel
Loading admin actions …

In de afgelopen jaren kiest de jeugd van Japan steeds vaker voor een appartement dat nog opgeknapt moet worden, vanwege de betaalbaarheid en de sfeer die er vaak uit zo'n woning spreekt. Vandaag nemen we je mee naar dit mysterieuze land om je een woning te laten zien waarin oude architectuur afgewisseld wordt met nieuwe designconcepten. Het gaat hier dus om een zogenaamde fusionwoning; typisch een modern verschijnsel. Kijk met ons mee en laat je inspireren.

Leefruimte

De woning bedraagt 67 vierkante meters woonoppervlakte en herbergt, door zijn efficiënte indeling, toch een grootse woonsfeer. Echt fijne plek voor de jonge bewoners! Daarnaast is het een bijzonder eerlijke woning, zonder pretenties. Dit laatste past in de huidige trends binnen de hedendaagse bouwkunst, waarbij het laten zien van de dragende constructie, leidingen en andere meestal verborgen zaken het ´eerlijke´ karakter concreet maken. We zien de betonnen balken op het plafond en de metalen elementen daaronder. Samen met een expert creëer je al snel een droominterieur.

Heldere kamer

Het oude appartement, we hebben het ten slotte over een renovatie, was nogal zielloos, saai en te voor de hand liggend. Zeer traditioneel en smetteloos, maar passie en durf waren er niet in te vinden. Natuurlijk willen jonge mensen een beetje pit en creatieve energie in hun woning tot uitdrukking laten komen, dat is wel zo leuk. De resultaten van deze Japanse Sturm und Drang zullen we hieronder aan je laten zien.

Slaapkamer

Hier zien we wederom een voorbeeld van hoe de oude ruimte een eclectische (meestal een bonte verzameling van stijlen die artistiek oogt) en vooral ook industriële look gekregen heeft. Echt iets voor jonge hipsters met een gevoel voor urbane dramatiek. De woning heeft nu een speelse inrichting gekregen die toch nauw aansluit op de traditie van het Japanse design. Dit laatste zien we aan de lage positie van het bed in deze slaapkamer en het overvloedige gebruik van hout. Meer mooie slaapkamerideeën vind je hier

Hal

Licht hout en donker beton vormen in deze hal wat je zou kunnen noemen een Yin en Yang-verhouding, die van alle tijden is. Vele symbolische lagen kunnen we aantreffen in dit contrast, zoals die van hard/zacht, licht/donker, glad/ruw, maar het gekke is (en zo klopt deze oosters filosofie met de concrete werkelijkheid) dat hoe verschillend de materialen (of het begrippenpaar Yin en Yang) ook mogen zijn, ze zijn afkomstige uit de aarde; die dus de eenheid vertegenwoordigd. En dan noemen ze de oosterse filosofieën zweverig! Let eens op de bijzondere garderobe, een handige en mooie manier om orde in deze ruimte te brengen. 

Badkamer

De badkamer is een verschijning apart, deze is in een nis in de wand gerealiseerd waardoor je als bewoner al snel een geborgen gevoel krijgt. Het zuivere wit heeft een mooie matcht met het blanke hout dat voor een duidelijke eenheid in de woning zorgt.

Douche II

Deze douche heeft zo´n beetje alles van de industriële en minimalistische stijl inzicht waardoor een unieke ambiance ontstaat waaraan je je als bewoner kunt laven. Het mag dan een woning met een beperkte ruimte zijn, deze douche geeft je alle bewegingsvrijheid en voelt ruim aan. Typisch iets van deze tijd is het sanitaire meubel met de ietwat DIY-achtige verschijning. Dit meubel doet ons denken aan low budget, zelfgemaakte meubels, maar dan heeft dit prachtige designstuk toch een ietwat hogere graad van afwerking. Ook het materiaal waaruit het bestaat is hoogwaardig. Let eens op die spiegel met daarom een kastje, dit doet ons denken aan de populaire kistjes die tegenwoordig populair zijn, alleen dit ´kistje´ heeft een reflecterende achterwand.

Exotische ideeën voor je huis vind je hier!

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments. 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!