Style je huis zoals je favoriete film! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Style je huis zoals je favoriete film!

Monique Smitsloo Monique Smitsloo
Renovatie herenhuis te Den Haag Klassieke keukens van Kodde Architecten bna Klassiek
Loading admin actions …

Life is better in the movies! Terwijl je voor de zoveelste keer die ene actiekomedie of romkom zit te kijken, kun je je ogen maar niet afhouden van die ene slaapkamer, keuken of zithoek. Herkenbaar? Het interieur in films kan soms dusdanig jaloersmakend zijn, dat je acuut het dialoog tussen Meryl Streep en Alec Baldwin negeert uit bewondering voor de sfeervolle woonruimtes. Het is een slimme truc van filmmakers waarmee ze hun creaties nog aantrekkelijker maken. Wij speuren met jou enkele 'gorgeous' filmscènes af met de bijbehorende kamer, om de details uitvoerig uit te lichten. Zo lukt het ongetwijfeld binnen een oogwenk om jou slaapkamer net zo 'cosy' te maken als in You've Got Mail. Have fun!

Een slaapkamer zoals in You've Got Mail

Traditioneel, sfeervol, warm, met zachte kleuren, ronduit 'cosy' zijn de vele slaapkamers in conventionele romantische komedies waarin vrouwen met name de protagonisten vormen. Nancy Meyers kiest er vrijwel altijd voor om haar hoofdpersonages in The Holiday, Something's Gotta Give, It's Complicated en The Parent Trap in klassieke, comfortabele interieurs te plaatsen. Voor de typische vrouwenfilm You've Got Mail, gaan we terug naar 1998. De stijl van het personage van Meg Ryan's stadsappartement was vrouwelijk, met ouderwetse lampenkapjes, ronde vormen, zachte kleuren als roze en beige, en landelijke sfeer in de houten elementen. 

Windsor Pine 6 Drawer Chest Landelijke slaapkamers van The Cotswold Company Landelijk Hout Hout
The Cotswold Company

Windsor Pine 6 Drawer Chest

The Cotswold Company

De lieflijke uitstraling van Kathleen Kelly's appartement diende uiteraard te contrasteren met de rechtlijnige, strakkere vormgeving van de woning van tegenspeler Tom Hanks. Zo waren er werkelijk overal bloemetjes te vinden in de slaapkamer van de traditionele Kathleen, en landelijke houten kastjes zoals dit exemplaar. In de jaren '90 was het landelijke interieur nog wat 'truttiger' dan hoe wij het nu zouden doen. Met name de nadruk op bloemetjesmotieven en de lampenkapjes zoals ze van oma's zolder eruit zien, waren toentertijd sterk aanwezig. Denk bijvoorbeeld ook aan het decor van tv-show Friends. Toch vinden we appartementen zoals die van Kathleen Kelly stiekem nog steeds best gezellig. De sfeer van dergelijke film blijft een warm gevoel geven. Laptop in bed, kop thee erbij, en e-mailen met een onbekende geliefde: spannender kon het toentertijd niet. Althans, voor een romantische komedie dan. 

Een keuken zoals in The Help

Renovatie herenhuis te Den Haag Klassieke keukens van Kodde Architecten bna Klassiek
Kodde Architecten bna

Renovatie herenhuis te Den Haag

Kodde Architecten bna

Een zalige film over het niet zo zalige onderwerp racisme, The Help brengt een lach en een traan voor iedereen. Niet voor niets is deze film sterk in de prijzen gevallen. Ondanks het zware thema zit de film vol hilariteiten. Weet je nog dat Jessica Chastain's personage, dat absoluut niet kon koken, van Minnie leerde hoe je gefrituurde kip moet maken? Het merendeel van alle scènes speelde zich af in de keukens van de riante woningen, waar alle heisa plaatsvond. Hierdoor werden sommigen van ons licht nostalgisch naar de kleinburgerlijke jaren '50 en '60. Gelukkig worden er nog steeds genoeg sfeervolle keukens gebouwd die verwijzen naar deze periode. Zo schaffen sommige mensen nog steeds antieke keukenfornuizen aan, of plaatsen ze ouderwetse, kleine  tegeltjes op de muur.

Een woonkamer zoals in A Single Man

Moderne woonkamers van homify Modern

Terwijl in London de Swinging Sixties in volle gang waren, bleef ook Los Angeles niet achter op de eigenzinnige stijl die zo typerend is voor die tijd. De film A Single Man, het regiedebuut van zonnebrillenfabrikant Tom Ford, bewijst dat ten volste met het eigentijdse, eclectische interieur van het hoofdpersonage dat door Colin FIrth wordt gespeeld. Met name de opvallende, witte, ronde bank in de woonkamer is een eyecatcher die voor die periode zeer modern was. Maar denk ook aan felle kleuren, vlinderstoelen en andere sixties elementen. Visueel gezien is A Single Man dan ook een ware traktatie. 

Een inloopkast zoals in Sex and the City

Volledige bioscoopzalen beleefden collectieve euforie bij het aanschouwen van de inloopkast die Mr Big aan Carrie cadeau deed in Sex and the City: The Movie. Het is maar wat je nog een 'kast' kan noemen, want het geval was qua afmeting waarschijnlijk buitenissiger dan het gemiddelde startersappartement in Utrecht. Glimmende, witte kastdeuren glommen de piepkleine Carrie tegemoet terwijl zij rond dartelde in de luxueuze 'walk-in-closet'. Het beeld is voorgoed in ons geheugen gegrift. Wij proberen in ieder geval zoveel mogelijk ons eigen 'kastenterrein' te overwinnen in onze woningen. De 'lucky ones' onder ons beschikken over een extra kamer in huis die ze kunnen veranderen in hun eigen inloopkast. Kies voor hoge, fraaie kasten voor een zo 'Carrie'-achtige ervaring. Zou je weleens willen weten hoe je een inloopkast bouwt in een kleine slaapkamer? Lees dan eens dit Ideabook

Een badkamer zoals in Mr and Mrs Smith

Ook al is het alweer bijna elf jaar geleden dat-ie uitkwam, we zijn nog lang niet vergeten hoe het elegante getrouwde stelletje John en Jane Smith in het geheim huurmoordenaars waren die uiteraard elkaar als doelwit kregen toegewezen. De talloze verwijzingen naar het burgerlijke getrouwde leventje zijn niet aan te slepen: You shoot almost as bad as you cook, darling!, net als de verveelde scènes met kleine irritaties, waarin ze alledaagse taferelen uitvoeren zoals tandenpoetsen en nagels knippen. Hun fraaie woning in de 'suburbs' zijn we ook niet uit het oog verloren. Weet je nog, die glimmende badkamer van zwart marmer? De ronde, opvallende wasbakken, en de losstaande, minimalistische badkuip zouden zo op een homify-pagina anno 2016 kunnen staan. Het Smith stelletje was zijn tijd dus aardig vooruit. 

Het donkere marmer, en het grote gebruik van spiegels, deden de scènes in de badkamer bovendien altijd enigszins kil en bedrukkend overkomen. Dat is niet zo gek, als je je realiseert dat er in deze geestige actiefilm continu een spanning heerst over het moment dat ze elkaar daadwerkelijk overhoop gaan schieten. De Koude Oorlog was gemoedelijk vergeleken met de spanning tussen Brad en Angie. Een ander fraai detail aan deze badkamer was, dat de minimalistische wasbakken werden ondersteund door een stalen onderframe zoals op deze foto. De moderne eenvoud wordt op deze wijze afgewisseld met de chique en klassieke indruk van de onderkant. Hoe dan ook: dankzij deze film hebben we geleerd om toestemming te vragen voordat we de gordijnen ineens omwisselen voor nieuwe. Nu alleen zorgen dat jij en jouw geliefde elkaar niet letterlijk tegen de spiegels aangooien, want daar komen alleen Brad en Angelina stijlvol mee weg.

Een eetkamer zoals Eat, Pray, Love

Eat, Pray, Love is een film over de eerstewereldproblemen van intellectuele mensen die de sleur van hun verwende leventje niet meer kunnen dragen. Julia Roberts kiest ervoor om haar man te verlaten, en een wereldreis te maken om zichzelf opnieuw te vinden. Het zal ongetwijfeld zeer herkenbaar zijn voor velen. Julia woonde in een comfortabel, stoer woonhuis met opvallend veel donkere kleuren. Wellicht zijn die donkere kleuren toegepast om de sombere gemoedstoestand te representeren waarin het personage zich bevond. Hoe dan ook, het bewijst dat je huis nog zo sfeervol kan zijn, terwijl dit geen garantie is op een goed welzijn. 

Een dakterras zoals in Notting Hill

In de lijst van meest klassieke komedies staat Notting Hill waarschijnlijk op een gedeelde eerste plaats met Love Actually en Four Weddings and a Funeral. We kunnen er genoeg van krijgen hoe de nuchtere Engelse knul de afstandelijke filmster Anna Scott ontmoet, en haar voorstelt aan zijn eigenaardige vrienden en huisgenoot. Hugh Grant beschikte over een (gedeeld) dakterras waar hij Anna ondersteunde in het oefenen van haar filmscripts. Dat was een van de scènes waarin we tamelijk jaloers waren op de sfeer in de Londense wijk Notting Hill. De entourage van de film is bruisend, en wij raken er telkens weer heimelijk verliefd op. 

Een tuin zoals in It's Complicated

Wellness tuin verbonden met het landschap Landelijke tuinen van Studio REDD exclusieve tuinen Landelijk
Studio REDD exclusieve tuinen

Wellness tuin verbonden met het landschap

Studio REDD exclusieve tuinen

We noemden net al Nancy Meyers als ultieme regisseuse als het aankomt op elegante interieurs met een vrouwelijk karakter. Ook de tuin van Meryl Streep in It's Complicated is een jaloersmakend geheel waar het personage met recht trots op mag zijn. Lavendel, appelbomen, een gezellige tuinzit, ze heeft het goed voor elkaar. Ook de moestuintjes zijn hartstikke idyllisch te noemen. Maar met een beetje creativiteit kun je die moestuintjes zelfs op je balkon plaatsen, dus daar hoeven we geen Amerikaanse, zonnige tuin voor te hebben! Wil je tips over hoe je in een kleine tuin een moestuin plaatst? Kijk dan hier.

Ben jij nog een mooi interieur in een filmscène tegengekomen, of heb je zelf een kamer gestyled op de manier zoals dat in een film is gebeurd? Laat...
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!