Het huis met de duizend ramen | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Het huis met de duizend ramen

TILL BEHNE TILL BEHNE
Le Foin Bas Moderne eetkamers van JAMIE FALLA ARCHITECTURE Modern
Loading admin actions …

Vandaag nemen we je mee naar Jersey, het grootste en meest zuidelijke gelegen eiland van de Kanaaleilanden. Het ligt 22 kilometer voor de Franse kust van Normandië en is Brits kroonbezit, maar maakt geen onderdeel uit van het Verenigd Koninkrijk. Op dat bijzondere eiland vinden we dit prachtige architectonische hoogstandje. Hiervoor verantwoordelijk is het architectenbureau van Jamie Falla. Er zijn een aantal dingen die in het oog springen, waaronder het zwembad en de groten glazen pui. Maar het meest opvallend en ongewoon is toch wel het groot aantal kleine en grote ramen. Deze zorgen niet alleen voor veel lichtinval, maar geven het huis een spannende uitstraling en ook het uitzicht naar buiten moet fantastisch zijn.

Verbouwing

Oorspronkelijk was het huis een mix van onhandige uitbouwen, waardoor veel kleine en onhandige en onbruikbare kamers ontstonden. Wat de architecten hebben gedaan is een groot deel van het gebouw slopen en de overgebleven delen weer met elkaar verbinden met de laatste bouwtechnieken en materialen. Alle slaapkamers zijn in de oostvleugel van het huis te vinden, waardoor ze allemaal een geweldig uitzicht hebben over de baai van St. Brelade. En ook de grootste slaapkamer met balkon op het zuiden heeft een fantastische plek gekregen in het huis, boven het zwembad met tevens een fantastische blik op de zee. De keuken en eetkamer zijn het hart van het huis, elke kamer komt min meer uit op deze plek.

Eetkamer

Hier zijn we in dat hart van het huis. Een prachtige hoge open ruimte met enorm veel daglicht dat door de glazen pui binnenvalt, die ook nog een stukje doorloopt in het dak. De grote schuifdeuren bieden toegang tot de prachtige tuin met zwembad en dito uitzicht. Achter de eetkamer is de luxe keuken, en boven zien we een vide met een aantal slaapkamers. Absoluut geen vervelende plek om van een gezellige maaltijd te genieten met vrienden of familie.

Uitzicht

We zien hier het uitzicht dat je hebt als je op het terras beneden staat. Linksboven is de grote slaapkamer met balkon. Hier kun je ook nog eens goed zien hoe speels de diverse ramen zijn geplaatst. Vanuit daarboven is het uitzicht nog een stukje fraaier omdat je helemaal over de baai kan uitkijken. De enorme tuin, inclusief palmbomen en zwembad, is ook een lust voor het oog. Andere fraaie zwembaden kan je hier bekijken.

Sfeer

Op deze foto zien we ook goed dat bij dit huis is gekozen voor een aantal verschillende bouwstijlen. Het eerste gedeelte links lijkt een opzichzelfstaand huisje met zijn schuine dak. In het midden zien we een grote glazen rechthoek en rechts is de wat meer futuristische vorm met verschillende kleine ramen en de overlap beneden. Als tegen de tijd dat de avond valt de lichten aangaan in dit prachtige huis, komen de ramen ook nog eens extra goed tot zijn recht. Er ontstaat een fraai licht- en schimmenspel. Prachtig om te zien.

Slaapkamer

De vele en kleine ramen zien we overal terug in het huis, ook hier in een van de slaapkamers op de benedenverdieping. De grote schuifdeuren inclusief klein houten terrasje verbinden de slaapkamer prachtig met de tuin. Zo met de deur open en uitzicht op de tuin is het vast erg lekker wakker worden.

Woonkamer

Terug in het hart van het huis, krijgen we vanuit een ander perspectief zicht op de woonkamer. Ondanks het vele wit en gebruik van strakke materialen zien we hier toch een leuk, gezellig en knus hoekje. Een karakteristieke boekenkast, een fraaie houten vloer en een brandende houtkachel achter een afgebikte stenen muur maken van deze kamer een knusse oase van rust in dit verder strakke en moderne huis.

Vormen

Aan de achterkant van het huis, waar we een enorme oprijlaan zien die uitkomt op een garage, zien we nog eens hoe vernuftig dit huis is ontworpen. Verschillende vormen, verschillende kleuren, ramen in verschillende maten en vormen en aan de ene kant het platte, en aan de andere kant het schuine dak maken van dit huis een spannend geheel.

Erkers

Op deze foto zien we nog een klein architectonisch hoogstandje, of grapje, zo je wilt. Waar deze kleine erkertjes zich bevinden is niet helemaal duidelijk, maar het ziet er fantastisch uit. Waar veel architecten wellicht voor een rechter muur hadden gekozen, hebben de architecten van Jamie Falla voor deze puntige uitsteeksels gekozen. Een briljante vondst.

Tot slot

We eindigen de rondgang in dit fantastische huis in het spannende hart. Nog een keer kijken we door de enorme glazen pui naar buiten, werkelijk een lust voor het oog. We zien ook nog dat de naar binnen schijnende zon naast veel licht, ook mooie schaduwen creëert.

Wil je ook zo'n prachtig huis? Ga dan een praten met een van deze professionals. In dit Ideabook lees je wat de voordelen zijn van het inhuren van een architect.

Wat vind jij van de vele ramen? Laat hieronder je comment achter.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!