Pure ontspanning - met deze douches | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Pure ontspanning – met deze douches

TILL BEHNE TILL BEHNE
Familiehuis, Amsterdam Zuid: modern  door Binnenvorm, Modern
Loading admin actions …

We douchen heel wat af met z’n allen. In de ochtend om wakker te worden, na het sporten om op te frissen of ’s avonds om lekker schoon de dag af te sluiten. Je kan je douche op veel verschillende manieren inrichten: een inloopdouche, een douchecabine of een douche in je bad. Ook niet onbelangrijk is welke douchekop je kiest. Hou je van een harde straal of wil je vooral veel water over je heen krijgen. En wil je een extra douchekop die je ter hand kan nemen of zelfs een luxe douchepaneel die je tijdens het douchen meteen ook een watermassage geeft. Natuurlijk moet je kijken wat er in jouw badkamer mogelijk is. Bijvoorbeeld of je genoeg druk hebt om zoveel water in één keer uit je douchekop te persen. En daarnaast is het de vraag of je dat moet willen. Een waterbesparende douche verbruikt al gauw 6,9 liter per minuut, een gewone douche 8,7 en een comfortdouche zelf 14,4 liter per minuut. Ga voor jezelf maar na hoe lang je doucht en hoeveel water je dus verbruikt.

Enkele douchekop

In dit Ideabook bespreken we de meest gangbare douchekoppen waaruit je kan kiezen voor je badkamer. We beginnen met de simpele enkel douchekop. Geen poespas, gewoon douchen. Een normale straal en geen extra functies. Een goedkope optie en veel meer heb je ook eigenlijk niet nodig als je alleen even snel onder de douche springt om wakker te worden. Tegenwoordig hebben de meeste enkele douchekoppen trouwens wel de optie om te kiezen voor verschillende stralen, van een harde tot een wat grotere en zachtere.

Regendouchekop

Industriële badkamers van homify Industrieel Hout Hout

De douchekop die we tegenwoordig het meeste zien in badkamers is toch wel de regendouchekop. Het zelfde principe als de enkele douchekop maar dan een stuk groter. Door deze douchekop krijg je een flinke hoeveelheid water over je heen en heb je niet steeds het idee dat bepaalde delen van je lichaam tekort komen en letterlijk en figuurlijk in de kou staan. Uiteraard heb je de regendouchekop in verschillende maten, van groot tot nog groter. Een regendouchekop is bijvoorbeeld ook handig als je met z’n tweeën of als ouder met je kind wil douchen.

Dubbele douchekop

Familiehuis, Amsterdam Zuid: modern  door Binnenvorm, Modern
Binnenvorm

Familiehuis, Amsterdam Zuid

Binnenvorm

Maar als je echt van duo douchen houdt, kun je wellicht beter voor een dubbele douchekop kiezen. Dat is eigenlijk een douche maal twee, vaak gespiegeld. Zo kan je altijd met z’n tweeën douchen, maar hoef je nooit ruzie te maken wie er aan de beurt is om de shampoo uit te spoelen. Bij een dubbele douche zijn er meestal wel gewoon twee kranen zodat je, mocht je onverhoopt een keer alleen moeten douchen, niet onnodig water verspilt.

Losse douchekop

Ddacha Scandinavische badkamers van DDacha Scandinavisch
DDacha

Ddacha

DDacha

Een losse douchekop is in feite hetzelfde als een enkele douchekop. Alleen kan je deze douchekop van de muur afhalen, zodat je bepaalde delen van je lichaam extra goed kan afspoelen. Tegenwoordig zien we vaak een losse douchekop in combinatie met een van bovengenoemde douchekoppen. Maar de handdouche, zoals dat genoemd wordt, bespreken we hieronder.

Handdouche

Special Bathroom Amsterdam, The Netherlands Moderne badkamers van Baden Baden Interior Modern
Baden Baden Interior

Special Bathroom Amsterdam, The Netherlands

Baden Baden Interior

Een handdouche is zoals gezegd een kleine douchekop die vaak in combinatie wordt gebruikt met een luxere douchekop. Voor het echte douchewerk gebruik je dan de grote douchekop met veel water. En voor het precisiewerk kan je de handdouche pakken om alle zeepresten helemaal weg te spoelen. De handdouche kan ook nog handig van pas komen tijdens het schoonmaken van de badkamer.

Douchepaneel

Voor de ultieme douche ervaring kan je een douchepaneel overwegen. Bij een douchepaneel komt er niet alleen water uit de douchekop boven je hoofd maar ook uit punten in de muur. Je kan natuurlijk zoveel extra punten kiezen als je wil. Dat kunnen punten zijn die van achter je rug masseren, maar ook punten van de zijkant. Bij deze vorm van douchen moet je jezelf natuurlijk wel afvragen hoe vaak je dit wilt doen, in verband met het vele water dat je gebruikt. Ook moet je er zeker van zijn dat je douchecabine goed is afgesloten zodat niet de hele badkamer kletsnat wordt. 

Concluderend kun je dus zeggen dat voor elke type doucher de ideale douchekop bestaat. Hou je van simpel, luxe of extravagant, er is altijd wel een douchekop die bij je past. Denk wel tijdens het douchen altijd na over je watergebruik en wat dat betekent voor het milieu.

Inspiratie voor fijne douches kan je hier opdoen. Deze professionals weten alles van badkamers en in dit Ideabook lees je alles over douchebakken voor bij je douchekop.

Welke douchekop heb jij? Laat hieronder je comment achter.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!